Annonce

Annonce

Brev:

Fortrydelse af ammestop pille


22. februar 2022

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Fortrydelse af ammestop pille

Kære Helen.

Jeg er i stor tvivl, om jeg har taget det rigtige valg. Min søn blev født den 24. januar, og vi fik etableret amningen på barselsafsnittet de første dage. Han havde taget 120gram på, da han var 4 dage, så noget har fungeret. Min mælk løb hurtigt til i stride strømme, og jeg sad med varmepude i flere dage for at undgå brystbetændelse, fordi det løb så meget ud af mig.

Jeg havde det svært med at amme psykisk, og det stressede mig helt vildt. Tanken om, hvilket bryst han skulle have, hvornår skulle jeg skifte til det andet, og hvad hvis han ikke drak lige meget på hvert. Samtidigt syntes jeg, det gjorde lidt ondt, og hans læber havde vabler, hvilket jeg tror, var pga. forkert sutteteknik, selvom SP sagde, at han greb rigtig fat.

Min nedløbsrefleks var kraftig, og det løb ud af mig nat og dag og spændte helt vildt, hvis der gik mere end 3 timer mellem et måltid pga. en lur kom i vejen. Refleksen fik mig til at følge mig ulækker og fedtet. Tanken om at amme offentlig gjorde mig også meget nervøs, da jeg er et blufærdigt menneske, så det fyldte også en ...


Annonce

... del… Min søn brugte også mine bryster som en sut, og tit hang han bare på brystet uden at spise, men jeg tror, det trøstede ham. Jeg følte mig ængstelig pga. ovenstående, hver gang han skulle lægges til brystet, bortset fra om natten, hvor jeg nød vores alene ammetid sammen.

Jeg valgte i sidste uge (torsdag aften den 17/2) at tage første halve Dostinex pillen, men er begyndt at fortryde det. Skulle jeg have booket en ammevejleder og fået hjælp i stedet til det med refleksen, vablerne og fordelingen af bryst? Jeg er fuld af dårlig samvittighed over at have givet let op, bare fordi amning gjorde mig lidt utilpas.

Det skal lige fortælles, at jeg tidligere har haft anoreksi samt døjer med en angstdiagnose, så min selvopfattelse og mit forhold til kroppen er lidt “twisted” ift. andres. Kan jeg på nogen måde genoptage amningen på trods af pillerne, hvis jeg får hjælp fra en vejleder til det? Hvad tænker du? Det var begyndt at blive lidt bedre, inden jeg tog pillen, og min refleks var blevet mindre voldsom. Måske skulle jeg have givet det mere tid.

Venlig hilsen
Signe

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Woodland Wonders er inspirerende mad til din baby

De økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders er for dig, der ønsker at tilbyde din baby økologiske produkter af høj kvalitet med minimalt forarbejdede råvarer, og som samtidig er nemme at tilberede. Kun det bedste er godt nok til din baby. Derfor består grødblandingerne fra Woodland Wonders ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. juli 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Ikke gode venner med barnevognen

Hej Helen, Tak for dit svar. Det var meget brugbart. I forlængelse af dit...

Læs hele brevet og Helens svar


30. juni 2022 | Sovevaner | 0 mdr.

Komme ud af døren med nyfødt

Hej Helen! Jeg er blevet mor her for 14 dage siden i dag til en fantastisk...

Læs hele brevet og Helens svar


29. juni 2022 | Graviditet | 0 mdr.

NF og blodprøver

Kære Helen, Jeg har igår fået taget blodprøver, som skal bruges i...

Læs hele brevet og Helens svar


25. juni 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Blandede følelser over barn nr 2

Hej Helen Jeg skriver til dig i håbet om at kunne få lidt råd til min...

Læs hele brevet og Helens svar


21. juni 2022 | Graviditet | 0 mdr.

Gravid uge 8 - og tørst

Hej Helen, Hvor er graviditeter dog forskellige. Jeg har i denne graviditet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kogt-vands-klude

Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.

Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.

Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...

Læs mere i Babylex

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annonce