Annonce

Annonce

Brev:

Ammeproblemerne fortsætter


15. november 2021

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Ammeproblemerne fortsætter

Kære Helen

Jeg har en skøn lille datter på 2 måneder (født 12 september), og i hele hendes levetid har jeg oplevet problemer med amningen. Først smerter ved amningen, så senere en oplevelse af at have for lidt mælk og nu bliver mit bryst afvist til fordel for flasken. Jeg vil forsøge at forklare vores forløb så godt jeg kan.

På fødestuen var det svært for mig at få hende lagt ordentligt til, og jeg fik desværre hurtigt sår på mine brystvorter. Ammebrikker blev derfor en realitet allerede på fødestuen, hvilket skabte stor frustration hos mig. Jeg oplevede ikke, at hun spiste nok hos mig, og der var ikke mange synk under en amning. Efter at have læst internettet tyndt, kom vi tættere på en bedre teknik, og da hun var tre uger kunne jeg endelig smide ammebrikkerne.

Det gjorde stadig en smule ondt, og jeg henvendte mig derfor til en ammevejleder, som også undersøgte min datters mundmotorik og sutteteknik. Alt her var fint og lige som det skulle være. Vi har derudover også haft hende til kiropraktor, hvor hun er blevet behandlet for spændinger i både nakke og kæbe.

I dag gør det ikke længere ondt, når jeg ammer hende, men jeg oplever desværre stadig problemer. Jeg har den seneste måned oplevet, at hun ikke mættes når jeg ammer hende, og det har jeg og sundhedsplejersken også set på hendes vægt. Derfor er jeg blevet rådet til at supplere hende efter hver amning. Vi bruger Medelas Calma sutteflaske, og den har hun taget godt imod. Derudover bruger hun sut, især når hun skal falde til ro, og når hun sover. På trods af sutten, er hun god til at melde sig, når hun er sulten, og vi er ikke i tvivl om, at det er mad hun vil have, og ikke sutten, når hun meget bestemt spytter den ud efter kort tid i munden.

Lige nu kæmper jeg med, at jeg ikke føler, at jeg kan mætte hende. En amning foregår typisk på følgende måde:

Jeg ligger hende til det ene bryst, hvor hun ivrigt sutter og drikker indtil første nedløb er ovre. Herefter begynder hun at mase til mit bryst med hænderne, trække i brystet med mund og hænder, og til sidst slipper hun. Jeg forsøger at berolige hende, så hun bliver liggende til næste nedløb, men ...


Annonce

... her typisk uden held. Jeg kan nogle gange “massere” mælk ud til hende, hvilket får hende til at ligge lidt længere. Herefter tager jeg hende op og bøvser hende, men hun klynker og græder indtil jeg ligger hende til igen. Hun sutter i kort tid imens hun kæmper videre med mit bryst, for igen at slippe kort tid efter.

Herefter ligger jeg hende til det andet bryst, hvor “succesen” igen gentager sig. Efter gentagende gange at have forsøgt at ligge hende til, ender jeg med at ligge hende til det første bryst igen, og sådan kan jeg skifte frem og tilbage indtil hun til sidst bliver så frustreret, at hun bliver rigtig ked af det. Her giver jeg hende så en flaske med modermælkserstatning, som hun hurtigt og med stor velbehag drikker. Herefter er hun glad, træt og tilfreds.

Det gør mig enormt ked af det, at jeg ikke kan mætte hende, og at vi skal kæmpe så meget hver eneste gang. Det eneste tidspunkt jeg ikke kæmper med hende, er når mit bryst er helt spændt og fyldt om natten og efter mange timers søvn. Her spiser hun uafbrudt og ivrigt i 10-15 minutter, hvorefter hun falder i søvn.

Jeg har forsøgt at pumpe ud efter amningerne, da jeg ikke føler at hun tømmer brystet ordentligt, men der kommer ikke særlig meget mælk. Mine brystvorter bliver hvide eller mørke, på trods af at jeg har forsøgt mig med flere forskellige størrelser af tragte og styrker af vakuum.

Jeg giver hende efterhånden mere og mere erstatning, og jeg ved at det er vejen mod at amningen stopper, fordi min produktion falder grundet den manglende stimulering. Når jeg heller ikke kan holde produktionen oppe eller øge den ved at pumpe ud, så føler jeg, at det er ved at gå helt galt, og at jeg er havnet i et hamsterhjul, hvor intet jeg gør ift. amningen fungerer.

Jeg håber, at du kan give mig nogle input, så jeg kan komme videre. Jeg vil så gerne, at amningen fungerer for os. At hun bliver mæt ved mig, og ikke behøver at få flaske efterfølgende.

Her på falderebet er lidt flere oplysninger, som måske er gode at have.

Fødselsvægt: 3805 gram
Længde ved fødsel: 53 cm.

Nuværende vægt: 4750 gram
Længde: 59 cm.

Med venlige og håbefulde hilsner,
Julia

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv din baby den bedste start på skemad

Med de økologiske grødblandinger fra Woodland Wonders kan du give din baby en god og tryg start på skemad. De er fri for mælk og tilsætningsstoffer som farvestoffer, emulgatorer og konserveringsmidler. Samtidig er de minimalt forarbejdede, hvilket giver babymad med masser af naturlig smag og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

26. april 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Dagen

Hej Helen. Jeg har en dreng på 2 mdr. Jeg er i tvivl om han sover for lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2022 | Sovevaner | 1 mdr.

Vågen vs søvn

Hej Helen. Jeg har en søn på 7 uger, hvordan er det med søvn via vågen...

Læs hele brevet og Helens svar


14. april 2022 | Diverse | 1 mdr.

Afføring - 1 mdr.

Hej Helen. Har en dreng på 6 uger der får modermælkserstatning allomin 1...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2022 | Kost og ernæring | 1 mdr.

Måltider - 1 mdr.

Hej Helen. Jeg har fået en dreng, han er 6 uger gammel han får...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2022 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn - vil ind til os om natten

Kære Helen, Nu skriver jeg igen ang. vores søn på 2 år og 5 måneder og hans...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vælling

Vælling er en tilskudsblanding, og det minder i sammensætning om en tynd grød. Tilskudsblading adskiller sig fra modermælkserstatning ved at have et højere indhold af protein og visse mineraler. I følge sundhedsstyrelsen er der ikke grund til at give barnet tilskudsblanding fremfor modermælkserstatning. Og børn der bliver ammet har heller ikke ernæringsmæssigt brug for at få vælling.

Vælling kan tidligst gives til barnet fra 6 mdr.´s alderen, og det anbefales, at man ikke giver...

Læs mere i Babylex

Klip i mellemkødet (Episiotomi)

I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.

Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.

Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Endnu engang tak for dit søde, positive og lange svar. Jeg vender tilbage og fortæller om vores videre forløb.

En rigtig god jul til dig og din familie

Hilsen fra os


Annonce