Annonce

Annonce

Brev:

Babys fordøjelse


22. august 2013

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Babys fordøjelse

Hej Helen

Jeg har en søn på lidt over 8 uger, som siden han var omkring 2-3 uger gammel har været generet af luft i tarmene. (Så vidt jeg kan observere). Han får kun brystmælk og tager fint på. Han ammes Laid back.

Han vågner ofte af sin søvn og ligger og presser og presser uden held. Han kan også smågræde samtidig. Hans ben skyder op under ham, og intet hjælper det. Jeg samler hans ben og kører dem i cirkel bevægelser, det hjælper ofte en smule og der kommer lidt luft ud.

Nogle gange går der dage imellem at han har afføring. Normalt, tænkte jeg, men vores SP har anbefalet at bruge en lille vatpind med lidt vaseline for at hjælpe ham af med det. Når jeg gør det, så kommer der ofte en ordenligt skylle ud, der er næsten ligeså tyndt som vand. Her til morgen måtte jeg hjælpe ham igen, og jeg tror, at det sagtens kunne have fyldt 1 hel deciliter.

Jeg så et af dine svar til en anden herinde, og at du nævnte, at afføringen ikke må være så tynd, derfor skriver jeg nu for en sikkerheds skyld.

Vi har hele tiden fået af vide, at det vil gå over, til tider ligner det kolik, men under alle omstændigheder har vi fået fortalt, at hans tarme vil være bedre udviklet når han er omkring 3-4 måneder.

Men hvordan kan vi være sikre på, at det "bare" er normale baby-start vanskeligheder? Især nu, når det virker som om, at han har svært ved selv at komme af med afføringen?

Sidder der simpelthen luft der "blokerer" for, at han kan komme af med det? Og når vi så hjælper med en vatpind får vi slået hul på luftboblen eller?

Vi har prøvet Mylicon uden held. Er nu blevet anbefalet Bio Gaya af en bekendt- Hvad mener du om det?

Kan amme-stillingen Laid Back gøre, at han får mere luft i maven grundet måden han ligger på? Er en anden stilling bedre?

Han bøvses efter hvert bryst. Nogle gange bliver han enormt ked af det, lige efter at have spist, og det er simpelthen svært at vurdere om det er en bøvs, eller luft den anden vej, der sidder i ...


Annonce

... klemme.

Hvordan ved jeg, om han måske får for meget mad? Spiser babyer ligesom hunde, eller kan de godt selv sige til og fra? Laid Back stillingen presser jo næsten babys hoved ned i brystet, kan jeg risikere, at han føler sig tvunget til at blive liggende?

Jeg synes, at det er så svært at finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe ham. Det er så synd, at han ikke får sovet, fordi han vækkes af hans smerte. Jeg analyserer alt jeg kan, hvordan dagen har været forinden, hvad har jeg spist/ikke spist osv. Vi har lige haft 4 dage i træk med mindre smerter, og vi tænkte at det nu var ovre, men så vendte det tilbage for et par dage siden.

Jeg føler mig så trist, og isolerer mig, overskuer ikke mødregruppe og høre hvor nemt de alle sammen har det med deres baby og hvor meget de hygger sig. Jeg har så ondt af min søn, og at hans start i verden skal være sådan her.

Jeg oplever, at ligger jeg en pude uden hans ben, og op til numsen, så han ligger hævet med bagpartiet, og med benene lidt bøjet, så har han det bedre. Svøber jeg ham lidt således, at jeg bruger et lille lagen til at putte ham i, og ruller det ligesom ned om madrassen, så hans arme næsten er fastgjort langs siden, så sover han også bedre, da hænderne så ikke ryger op i ansigtet på ham. Uden fastgørelse, så kan han godt ligge og rive sig selv over frustration når han presser, komme fingrene ind i øjnene osv. :(

Men må jeg godt det? Jeg er i tvivl om det ikke bremser han motorik og gør noget dårligt for hans ryg, at ligge på den måde.

Jeg kan godt nikke genkendende til, at jeg nærmest vil forsøge hvad som helst for at hjælpe ham. Men er i tvivl, om alle de behandlere, der nu slår sig ned på at kunne afhjælpe det - såsom kiropraktor, fysioterapeut, zoneterapeut, og den der hoved-specialist, jeg ikke kan huske navnet på - vil hjælpe. Og synes, at det er så synd for ham hvis han bliver slæbt rundt uden resultat.

Mange tak igen, hvor er det rart, at vi kan få hjælp på denne måde.

~LA

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. september 2023 | Sovevaner | 2 mdr.

Dårlig nattesøvn og behov for brystet for at kunne sove

Kære Helen, Tak for en rigtig god brevkasse. Vi blev for lidt over 2...

Læs hele brevet og Helens svar


12. september 2023 | Diverse | 2 mdr.

2 måneder og hård mave

Hej Helen. Jeg fødte den 27-07 en lille pige. I de første 2 uger startede...

Læs hele brevet og Helens svar


21. august 2023 | Amning | 1 mdr.

Skal jeg vække for at amme om natten?

Hej Helen. Jeg har et spørgsmål omkring min lille pige, som nu er 4 uger...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Kogt vand i flaske

Hej Helen Det går rigtig fint med vores dreng på 2 måneder. Han får flaske...

Læs hele brevet og Helens svar


20. august 2023 | Diverse | 2 mdr.

Baby vægtøgning og trivsel

Hej Helen Tak for en rigtig god brevkasse og for alle dine svar :) Som du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex

Stamceller

Vores krop er bygget op af celler og Stamceller er oprindelige celler, hvorfra kroppens andre celler udvikler sig. Stamceller findes i det tidlige fosteranlæg, i navlestrengsblod hos nyfødte og i knoglemarven. Man kan sige at stamceller er en umoden celle, der i princippet kan udvikle sig til en hvilken som helst celle i kroppen.

Der forskes i at kunne udnytte stamceller fra fostre, da fosterstamceller kan være et vigtigt led i at helbrede mange forskellige sygdomme.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Selvom jeg kun har sendt dig to spørgsmål, så kan jeg allerede mærke glæden og roen ved at jeg kan skrive til dig.

Tusind tak!
Hilsen mor til dreng på 7 måneder


Annonce