Annonce

Annonce

Brev:

God rytme


14. maj 2019

Kategori:
Alder:
2 mdr.

God rytme

Kære Helen,

Jeg har en lille dejlig datter på knap 8 uger – hun vejer 5,8 kg og er 59 cm lang (ved fødsel 3910 g og 53 cm).

Hun har siden fødslen haft mange problemer med sin mave – ”umodne tarme” er det, vi har fået at vide, at det kaldes. I torsdags var vi hos børnelæge, hvor hun blev startet i movicol ½ brev dagligt, da hun siden fødslen har haft meget sparsomme hårde afføringer på trods af fuldamning (de første døgn dog lidt supplering med mme, da råmælken ikke var nok til hende). Hendes helt store problem er dog luft i tarmene, og hun skriger og vrider sig, når hun slår prutter, hvilket selvfølgelig er hjerteskærende at se på som mor.

Alt i alt har vi altså haft nogle svære første uger, hvor hendes vågne tid har været meget præget af maveproblemerne – enten har hun forsøgt at presse uden held eller slået prutter og derfor skreget rigtig meget, hvorfor vi – for at give hende ro – enten har lagt hende i slyngevugge eller kørt tur i barnevogn mhp. at få hende til at sove.

Nu er hun mere og mere vågen og har også tilfredse perioder, hvor hun smiler og er glad, men humøret kan ændres på ingen tid, og vi har fortsat mange daglige skrigeture, hvor det eneste der virker er slyngevugge eller barnevogn. Det har derfor været rigtig svært for os at indarbejde nogen som helst form for rytme i dagligdagen, og jeg ...


Annonce

... vil gerne høre dig, hvordan en normal god rytme for en 8 uger gammel baby kunne se ud, og om du overhovedet mener, at vi med de udfordringer vi har kan indarbejde en sådan? Fx ved jeg, at man anbefaler en amning lige når baby vågner og lige inden baby puttes igen – hvor længe skal hun have været vågen for, at det anbefales at amme igen inden næste lur? For nogle gange er hun jo kun vågen 1 time og puttes pga. mavesmerter/begyndende utilfredshed.

Det eneste der er nogenlunde fast er, at hun puttes til natten ca. kl. 20-21, her sover hun ofte et godt stræk til kl. 01, hvorefter hun mange nætter nærmest pludrer resten af natten og ved 5-6 tiden vil hun op, dette forudgået af min. amning hver 1,5 time.

Hendes reaktion på mavesmerterne er ofte, at hun gerne vil ammes, hvorfor hun i snit ammes hver 2. time i løbet af dagen, men jeg tror, det gør hendes smerter værre, at hun ofte får for meget at spise, og det er således lidt en ond cirkel. Desuden et mønster hvor hun så spiser en lille smule, men ikke kan gennemføre et helt måltid, fordi hun skriger og vrider sig, derefter en kort lur, et lille måltid osv. Det føles lidt som en ond cirkel, og jeg vil høre, om du har gode råd til at bryde den. Eller bare råd generelt til vores situation.

Jeg håber, du kan hjælpe - på forhånd tusind tak.

Mange hilsner,

Sofia

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Barnets Bog anbefaling

En Barnets Bog er nok den mest personlige gave, man kan give sit barn; at se sin mors håndskrift igennem bogen, og læse de små hverdagshistorier, hun har skriblet ned, vil uden tvivl være blandt de mest værdifulde minder, han eller hun får med fra barndommen.

Men hvilken barnets bog ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. maj 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Ændring af søvnvaner, skrig ved natflaske og urolig om natten

Hej Helen, Jeg har lidt forskellige spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe...

Læs hele brevet og Helens svar


30. april 2019 | Sovevaner | 2 mdr.

Søvn og amning :-)

Hej Helen Tak for en god brevkasse, som jeg indtil nu har fulgt med på...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Sovevaner og putterutiner

Hej Helen Vores datter er nu tre måneder. Vi er gået over til kun at give...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2019 | Sovevaner | 3 mdr.

Ligger vågen om natten - 3 mdr.

Kære Helen Allerførst en stor tak for den kæmpe hjælp som din brevkasse og...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2019 | Udvikling | 3 mdr.

Må baby sove i larm?

Kære Helen. Tak for din hjælp hidtil. Vil igen rose dig for din brevkasse....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Babysvømning

Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.

Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...

Læs mere i Babylex

Modermælkserstatning

Modermælkserstatning kan gives som alternativ til modermælk fra fødslen. Der findes i Danmark ikke 'dårlige modermælkserstatninger', det kan dog godt være en jungle, at finde ud af hvilken erstatning man skal give.

Som hovedregel gives børn modermælkserstatninger af typen 1, som kan anvendes fra fødslen. Barnet kan de første 6 mdr af sit liv ofte leve udelukkende af dette og der er ikke grund til at supplere modermælkserstatning med kogt vand.

Der er heller ikke...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Åhh, det er altså skønt at starte ugen med et svar fra dig ;) Tusind tak!

Og ha en rigtig god uge

Fra en førstegangs mor


Annonce