Annonce

Annonce

Svar: Sutter - 4 mdr.


20. marts 2017

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Kris

Tak for dit brev :)

Til de yngste børn vil sutterne ofte være korte og formet på en måde, der får barnets læber til at krænge lidt mere udad. Det kan anbefales, fordi det minder om måden barnet dier på brystet eller sutter på en flaske, så sutteteknikken ikke er alt for forskellige alt efter, hvad det lille barn sutter på.

Efter 3 måneders alderen, så vil de fleste producenter anbefale en større sut, der ofte har en lidt anden form, der gør at barnets trænes i at lukke læberne lidt mere sammen. Det skulle i følge producenterne have betydning, når barnet skal til at spise skemad.

Derefter kommer så "step 3" sutterne - måske det, som du kalder 6.+ sutterne, som ofte har en anden hårdhedsgrad, nogen har også "dupper", som kan stimulere barnet i munden, når barnet sutter på sutten. Formålet med denne sut er, at barnet stimuleres til at trække vejret gennem næsen i stedet for gennem munden. Hvilket både har betydning for barnets spiseevne og barnets sprogudvikling.

Det anbefales normalt, at man giver en sut, der passer nogenlunde til barnets alder. Suttens størrelse skal passe til barnets mundhule og derfor kan det godt frarådes at bruge en helt lille sut til de store børn...

Men når det er sagt, så kan det være helt okay at du giver din dreng en 6+ sut, selvom han kun er 4 måneder. Som du ...


Annonce

... skriver, så virker det som om, at han bedre kan holde fast på denne sut og han virker faktisk glad for den - og det er naturligvis vigtigt. Derfor skal du give ham den sut, som du fornemmer, at han trives bedst med.

Generelt kan man sige, at sutter lavet af silikone, er bedst til børn som endnu ikke har fået tænder. Da sutten er 'hård' er der nemlig riskiko for at barnet kan bide små stykker af sutten og derfor få disse stykker galt i halsen. En silikonesut skal derfor altid smides ud, hvis den har ridser eller mærker. Børn der har fået tænder, kan derimod have glæde af en naturgummisut/latex sut. Det er dog ikke altid, at barnet har lyst til at skifte til noget andet og igen - så må det vigtigste være, at barnet er glad for sin sut.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 22. okt.: Sådan får du dit barn til at sove, Esbjerg

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Det kan også være en god idé at vælge en sut, hvor skjoldet af sutten vender ud, altså væk fra barnets mund. Nogle sutter slutter så tæt omkring munden på barnet, at det kan give "trykmærker", når barnet sutter og hvis barnet savler meget, kan det også medføre svampeinfektion under sutten.

Det kan også være en god idé at vælge en sut med en suttering. Der er både en vis sikkerhed i dette, men det giver også mulighed for at trække en klud igennem ringen og på den måde vænne barnet til en sutte-putte-klud... :)

Jeg håber, at du kan bruge dette lidt videre - fortsat held og lykke med ham :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

24. maj 2018 | Udstyr | 6 mdr.

Stofble foran barnevognen

Hej Helen Jeg skriver, fordi jeg netop har hørt, at man ikke må hænge...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2018 | Udstyr | 0 mdr.

Øve baby i at tage sut

Hej Helen, Jeg vil gerne høre hvordan du mener man bedst "træner"/"øver"...

Læs hele brevet og Helens svar


19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annoncer

Annonce