Annonce

Annonce

Svar: Overtøj til baby 10 måneder


26. februar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Hej med dig

Det lyder rigtig fint med en uldkøredragt og uldfutter og uldhue - når du mærker ham i nakken, så virker han varm og tør, og det er netop udtryk for, at hans påklædning passer til årstiden og ham :) Hvis han var våd og svedig i nakken, så var det tegn på, at han havde for lidt tøj på. Hvis han var kold i nakken, så skulle han have mere tøj på.

Man kan sagtens bruge flyverdragter til små børn, der findes flyverdragter beregnet til babyer, som er lavet i f.eks. blødt dun-materiale som babyen fint kan sove i. Ofte har disse flyverdragter dobbelt lynlås, så de er lette at åbne og lægge babyen ned i, ligesom de kan have dunfutter og luffer, der kan knappes af og på. Det fungerer fint :)

Det lyder også rigtig fint med en ulddragt - den er blød og holder ham varm over hele kroppen, både på benene og på overkroppen. Men med den alder din dreng har nu - og med foråret, som vi går i møde, så tænker jeg at på sigt vil det være rigtig fint, at du køber ham en lille blød jakke, som han f.eks. kan have på, når du handler i Netto, og han skal sidde i indkøbsvognen :) Jakken kan være vindtæt og have almindeligt foer eller fleecefoer - nogle gange kan man købe jakker, hvor foret kan tages ud, så jakken kan bruges i længere tid, i takt med at det bliver varmere i vejret... Det er en god idé at vælge en jakke med lynlås/åbning foran (ikke anorak), fordi du så kan åbne den, når I er i butikken, hvis han får det for varmt...

Hvis han er i dagpleje/vuggestue eller skal i løbet af de næste par måneder, så kan det også være en god idé med softshell tøj, regntøj eller termotøj. Du kan tale ...


Annonce

... med dem om, hvad de foretrækker. Det kan være et par overtræksbukser og så en jakke til - og jakken kan du så bruge i hverdagene - bukserne kan være praktiske, hvis han kravler rundt på jorden, skal prøve at hoppe i vandpytter osv....

Du skal prøve at se lidt på, hvad du selv har på. Og naturligvis medtænke, at han stadig er så lille, at han ikke registrerer og ikke siger til, hvis han fryser, samt at han måske ligger meget stille, når han ligger... Men din egen påklædning kan være en god rettesnor. Det betyder, at de dage, hvor du selv tager den ekstra tykke vinterfrakke på, halstørklæde, hue og handsker - så vil han også have brug for mere tøj for at holde sig varm. Men når du begynder at skifte vinterfrakken ud med en forårsjakke, en tyk trøje eller lignende. Når du ikke længere har brug for halstørklæde, hue og handsker, så er det ofte også tid til at lette lidt på din drengs påklædning :)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og med den alder han har, så kan han stille og roligt godt begynde at have et par lange bukser på og så en jakke, så han f.eks. kan sidde i indkøbsvognen, når I handler. Han behøver ikke være i en pose eller i en sovedragt, og turen fra bilen og ind i butikken er forholdsvis kort. Men i barnevognen, når han skal sove ude, er det stadig rigtig godt med soveposen omkring ham, så han ligger dejligt puttet :)

Og når han begynder at rejse sig, tage sine første skridt ud i verden, skal til at gå lidt rundt udenfor.. så skal han også have sine første sko.. Så i løbet af de næste måneder, så sker der altså nye ting i forhold til påklædning :)

Håber du kan bruge dette videre - og rigtig god shopping :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex

Vegetarer

Vegetarkost kan inddeles i forskellige kategorier:
1. Lakto-ovo-vegetarkost, hvor kød, fisk og indmad ikke indgår i kosten, men hvor mælk, mælkeprodukter og æg tillades.

2. Lakto-vegetarkost, hvor også æg udelukkes fra kosten.

3. Vegankost, hvor ingen animalske produkter må spises eller drikkes.

Ekstreme varianter af vegetarkost giver problemer med at tilgodese spædbarnets behov. Dette er ikke tilfældet med en kost som kun udelukker æg, kød,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annoncer

Annonce