Annonce

Annonce

Svar: Kan ikke sove med sele i barnevognen


27. juni 2015

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære Mette

Tak for dit brev :)

Hvor er det dejligt at høre, at jeres dreng sover så godt til middag indenfor, at det faktisk har hjulpet på hans rytme og overskud - og at han derfor også sover bedre om natten og på tidspunkter, som passer hele familien godt, skønt!

Jeg kan godt forstå, at du derfor synes det er træls, at han skal sove i barnevognssele, når den tydeligt irriterer ham. Du har gjort det du kan gøre - nemlig spurgt i vuggestuen, om der er mulighed for at putte ham indendøre og uden sele, og det er der ikke… :( Sele skal han have på. Det handler naturligt om sikkerhed og om, at der ikke er ressourcer til at en pædagog kan sidde fast og holde øje med børnene hele tiden, ligesom det er praktisk for deres dagligdag, at alle børnene puttes samme sted… Måske har de dog indendørs putning, hvor børnene sover om vinteren, så du kan godt spørge igen, men du er nok nødt til at affinde dig med, at det er sådan reglerne er… Når institutioner bruger soveseler, så følger de Sundhedsstyrelsens anbefalinger. Et barn der ikke er spændt fast, når det lægges til at sove, kan meget hurtigt kravle ud over kanten på krybben eller barnevognen og dermed opstår en risiko for, at barnet falder, eller at barnet kommer i klemme, i værste fald bliver kvalt..

Så hvad gør du så… Du kan håbe på, at han bliver så træt af alle de nye indtryk og oplevelser, som indkøringen giver ham, at han naturligt sover ...


Annonce

... længere lure - også selvom han har sele på. Det er ikke sikkert, at det vil blive et problem i institutionen, selvom det er det derhjemme. Han vil også spejle sig i de andre børn, se hvordan de gør og efterligne dem og måske vil han vågne efter 45 minutter, sætte sig op og se at de andre stadig sover og så lægge sig ned og sove igen… Man har jo lov at håbe:)

Ellers har du ret i, at han sandsynligvis vil komme til at sove kortere lure i institutionen end han gør derhjemme, og så må det være sådan. Du må så her sikre ham en god nattesøvn, hvor han måske puttes lidt før og stadig så måske kan sove til kl 06… Så han samlet set ikke kommer til at mangle søvn selvom dagssøvnen bliver kortere. Det kan også være, at han kan puttes lidt senere i løbet af dagen, måske først puttes til middagslur omkring kl 13, hvorefter han så kan holde sig bedre vågen om eftermiddagen og derfor ikke går omkuld allerede kl 18, men måske først kl 19-19.30…

Og så skal han naturligvis have lov til at sove mere om dagen, når det er weekend og I er hjemme, så han her får lov til at sove det han viser behov for:)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Og så med hensyn til sele. Den sele han skal sove i, skal naturligvis passe til hans alder og størrelse. Den skal kunne justeres, og den skal sidde tæt til kroppen, uden at stramme og uden at han kan møvre sig ud af den.

Jeg håber at han vænner sig til det:)

Rigtig meget held og lykke og rigtig god sommer!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

19. marts 2018 | Udstyr | 15 mdr.

Middagslur i barnevogn

Hej Helen, Hvornår stopper børn oftest med at sove lur i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. marts 2018 | Udstyr | 10 mdr.

Overtøj

Hej Helen Jeg har en dejlig krudtugle på 10 mdr, som netop er startet i...

Læs hele brevet og Helens svar


17. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

At sove ude i krybbe om vinteren

Hej Helen Beklager alle de spørgsmål jeg har fortiden. Min søn er...

Læs hele brevet og Helens svar


14. december 2017 | Udstyr | 19 mdr.

Løbecykel

Hej Helen Min søn har en løbecykel fra Pukylino på 4 hjul som han kører...

Læs hele brevet og Helens svar


11. december 2017 | Udstyr | 10 mdr.

Tågang og fodtøj til baby

Hej Helen, Jeg har et par korte spørgsmål mht. sko til baby. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til børn

Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:

- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.

- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.

- Børn under 3 år må højst spise 25...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annoncer

Annonce