Annonce

Annonce

Svar: Nu er søvnen helt tosset


15. august 2012

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Linda

Tak for dit brev :)

Der kan sagtens være tale om en periode lige nu. Der sker udviklingsmæssigt rigtig meget med din datter og det er meget normalt at børn netop i 8-10 måneders alderen både protesterer over at skulle sove og også sover kortvarigt.

Det handler ofte om at de oplever verden meget bevidst og gerne vil følge med i det hele. Det kan næsten virke som om at de ikke vil eller ikke kan overgive sig til søvnen, fordi der er så meget, der er langt mere spændende - de vil ikke gå glip af noget.

Det vil være rigtig godt at forsøge at arbejde på en nogenlunde fast rytme. Det vil sige fast stå op tidspunkt om morgenen og også faste spise og sove tider i løbet af dagen. Det er vigtigt at du aktiverer din datter rigtig godt både fysisk og mentalt, så hun er træt og parat til at sove, når hun bliver puttet. Og det er vigtig at du også giver hende mad nok.

Mange børn vil i denne alder rigtig gerne spise selv og det skal hun også have lov til, men hun har stadig brug for at du mader hende med lidt grød og mos, så hun bliver fyldt lidt ekstra op, så prøv om du kan få lov til dette ... :)

Nogle gange kan det være en god idé at putte hende lidt senere end du umiddelbart gør lige nu og mit forslag til en dagsplan ser således ud:

Morgen 7.30: Havregrød, vand af kop.

Formiddag 9: ½ bolle med smør og ost, frisk frugt i hånden og suppleres også med frugtmos (evt. jerntilskud), vand af kop.

Puttes til formiddagslur ca 9.30 (altså ikke en morgenlur, men nu en formiddagslur) og sover her måske kun 30-45 minutter

Frokost ...


Annonce

... 11.30-12: Rugbrødshapsere med forskellige pålæg og suppleres med grøntsagsmos med kød eller fisk, vand af kop.

Tilbydes flaske og puttes til middagslur 13.30. Lad hende evt. sidde op i barnevognen, blive fyldt op med indtryk og put hende først, når hun tydeligt er parat til at sove

Eftermiddag 16-16.30: ½ bolle med smør og ost, tilbydes også her en lille portion tykmælk med revne æbler, frugtmos eller lignende, vand af kop.

Aften 18: Familiemad, ris, pasta, kød, fisk, kartofler, grøntsager, sovs. Der skal være mad i stykker og også moset mad. Vand af kop.

Kommer i bad, gøres klar til natten


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Godnatgrød - lavet med mme, vand af kop

Flaske og puttes til natten ca kl 19.30-20

Sen aften 23-24: Flaske og sover uden yderligere mælk til næste morgen tidlig

Hvis du kan flytte lidt på rytmen, så hun sover lidt senere dagen igennem så kan det ofte hjælpe hende til at sove længere og bedre. Samtidig kan du forhindre at hun sover eftermiddagslur, hvilket kan være vigtigt, fordi det kan gøre at hun har opvågninger om natten - når det er sagt, så fortæller du dog at hun lige nu sover om natten, trods sin 3. lur og hvis du skønner at hun har brug for 3 mindre lure i stedet for to længere, og at hun trives på denne måde, så er det naturligvis også godt. Man skal som udgangspunkt ikke ændre på noget der fungerer ...:)

Håber du kan bruge ovenstående videre, og har fået lidt idé til hvad der sker hos jer og hvordan du kan komme videre - og om I skal afvente og se tiden an. Det afhænger helt af, hvordan du synes hun trives lige nu ...

Fortsat held og lykke :)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

At sove igennem

Hej Helen Min søn er nu blevet 6 måneder og jeg tænker, at det derfor er...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Svær putning - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen, Et spørgsmål til putning. Vores dreng på 2.5 år har altid...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barneseng

Der findes mange slags madrasser på markedet, og når du skal vælge en madras til dit barns seng, så vil anbefalingen ofte være, at du vælger en skummadras, en latexmadras eller alternativt en madras i et naturmateriale. Vælger du en skummadras (polyurethanskum), skal den være mindst 5 cm tyk og helst med betræk, der kan tages af og vaskes.

Det anbefales, at dit barn ligger på et fast underlag, fordi det giver barnet mulighed for at bruge og udvikle sine muskler. Samtidig sikrer...

Læs mere i Babylex

Passiv rygning og børn

Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.

Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annonce