Annonce

Annonce

Svar: Kviksølv


26. marts 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Kære søde du

Ro på! Og kæmpe stort tillykke med at du er blevet gravid. Det er da fantastisk dejligt, at det lykkedes for jer:)

Det er rigtig rigtig vigtigt, at du forsøger ikke at læse en masse på nettet, for du gør kun dig selv ekstra urolig og nervøs, og det gavner hverken dig eller det lille barn i din mave. Det allerbedste du kan gøre er at glæde dig, nyde din graviditet, nyde at du får lov til at opleve dette lille mirakel, som det jo er. Jo bedre du har det med dig selv, graviditeten og det hele, jo bedre er det for jer alle tre.

Der er masser af kvinder som i "bagklogskabens klare lys" ville ønske at de ikke havde spist noget bestemt, ikke havde været i byen og drukket alkohol, ikke havde røget de cigaretter osv. - fordi de så opdager, at de er gravide. Og der er masser af kvinder, som derfor går rundt som dig, bekymrer sig og bliver kede af det. Sket er dog sket, og ofte sker der ingen skade! Det bedste du kan gøre nu er at sørge for, at du fremover, gør alt det gode du kan for dig selv og for dit ufødte barn. Og godt er det netop, at du f.eks. spiser fisk eller fiskeolie.

Fisk indeholder mange vigtige næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og omega-3 fedtsyrer. Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk, som f.eks. laks, sild, makrel.

Omega-3 er vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne. Det har betydning for udviklingen af barnets synssansen, ...


Annonce

... indlæringsevne og hukommelse. Derudover har det også betydning for at graviditeten opnår normal længde, og at barnet har en normal fødselsvægt. Når fisk er vigtigt - både når man er gravid og når man ammer:)

Nogle gange kan man som gravid godt blive så bange for at spise fisk, f.eks. på grund af kviksølvindholdet, at man vælger helt at lade være med at spise fisk. Men Sundhedsstyrelsen og Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser fisk, både når man er gravid, og når man ammer. Gerne 350 gram fisk om ugen – heraf ca. 200 gram fed fisk. Der er så mange gode ting ved at spise fisk, at det skal prioriteres.

Med hensyn til ADHD, så er der i England lavet et studie, hvor børn med diagnosen ADHD gennem et tremånedersforløb fik et tilskud af fiskeolie. Dette studie viste, at børnene blev bedre til at læse og skrive, og at de kunne koncentrere sig bedre, de viste mindre hyperaktiv adfærd.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til hvad du generelt kan gøre, så vil det være rigtig godt at du:

- Spiser sundt og varieret
- Undgår alkohol
- Undgår rygning
- Dyrker motion
- Gør rent og lufter ud
- Bruger svanemærkede produkter, når du køber shampoo, sæbe, rengøringsmidler osv.
- At du ikke farver hår
- At du ikke maler børnemøbler eller børneværelse osv.
- At du ikke spiser medicin, med mindre det er lægeordineret

Og som sagt - nyder din graviditet og at det er lykkes for jer:)

Jeg glæder mig rigtig meget til at følge dig og din lille baby, - jeres lille familie:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Strækmærker

Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.

Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.

Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annoncer

Annonce