Annonce

Annonce

Brev:

Kviksølv


26. marts 2015

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Kviksølv

Hej Helen

Jeg har et spørgsmål om noget som har gået mig på den sidste måned, som jeg håber du kan give mig et ærligt svar på.

Da jeg lige inden min graviditet læste at man ikke skal spise tun som gravid lavede jeg en stor omgang tunsalat af de 3 dåser tun vi havde liggende, så det var væk inden jeg forhåbentligt blev gravid.

Jeg spiste det over 2 dage og på 3. dagen fik jeg sat et æg op på en fertilitetsklinik. Vi var heldige, ægget satte sig fast og sidder der stadig, jeg er nu i 7. uge.

Men nogle uger efter ægoplægningen læste jeg at kviksølvet fra tun er utrolig længe om at udskilles fra kroppen. Faktisk er halveringstiden i kroppen 70-80 dage!

Derefter læste jeg om hvor skadeligt det kan være for et foster at moren indtager kviksølv, at barnet kan få indlæringsvanskeligheder mm. Min eneste trøst er at hjernen først dannes i sidste del af graviditeten (som jeg forstår det), så det håber jeg gør en forskel ift. de skadelige påvirkninger det kan have på fostret.

De 2 af dåserne var nogle dyre dåsere med et bæredygtigt certifikat på, men da de hedder Albacore Gold går jeg ud fra at de er lavet af albacore tun, hvilket jeg sidenhen har kunnet læse mig til indeholder 3 gange så meget kviksølv som andet tun. ...


Annonce

... Altså svarer det til at jeg har spist 7 dåser tun i dagene lige op til min ægoplægning!!

Jeg læser i disse dage om at min lille spires centralnervesystem mm. bliver formet, og jeg er hele tiden bange for at der skal dannes noget som kan tage alvorligt skade af al den kviksølv der er i min krop.
Nogle gange håber at få en abort, så jeg er sikker på at der ikke kommer et skadet barn ud pga. den tunsalat :-(

Det skal tilføjes at jeg selv har AD(H)D i mild grad og derfor er meget opmærksom på hvad jeg spiser og omgiver mig med af hormonforstyrrende stoffer, e-numre, tilsætningsstoffer mm. da mit barn i forvejen har forhøjet risiko for den diagnose.

Jeg ved godt at det virker som en total overreaktion, men alle steder står der bare at kviksølv kan skade fostres hjerne, føre til indlæringsvanskeligheder mm. og jeg er simpelthen så bange for at mit barn vil blive skadet eller få ADHD pga. det tun.

Jeg er ikke ude i at jeg vil have en abort pga. af det, og jeg ved godt at du ikke kan gøre fra eller til, men jeg bliver bare nødt til at vide: Er det meget skidt med al den kviksølv jeg har i mig lige nu?

Og kan jeg selv gøre noget? Undgå dåsemad og rejer f.eks.? Jeg tager fiskeolie hver dag, så jeg mangler ikke omega 3.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

6. september 2020 | Graviditet | 0 mdr.

For højt a vitamin indtag fra leverpostej?

Kære Helen, Jeg har læst lidt blandet omkring a vitamin og graviditet -...

Læs hele brevet og Helens svar


13. august 2020 | Diverse | 0 mdr.

Få afførringer 3,5 uge gammel

Kære Helen . Tak for din gode rådgivning. Lillebror på 3,5 uge har ikke...

Læs hele brevet og Helens svar


10. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Sulten uafbrudt

Hej Helen Jeg har en søn, som er halvanden uge gammel, født 41+2, vejede...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Amning | 0 mdr.

Nyfødt og amning

Kære Helen Jeg har en nyfødt dreng på 8 dage, han sover naturligt meget og...

Læs hele brevet og Helens svar


2. august 2020 | Sovevaner | 0 mdr.

12 dage gammel - sover rigtig meget

Kære Helen Lillebror kom til verden den 20/7 og har efterfølgende været...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Barnepige

Hvis du har brug for at få dit barn passet, så vælg altid en person som barnet kender og en person du har tillid til.

Det skal være en person, som kan overskue situationen og bevare roen, hvis noget uforudset skulle ske.

Generelt bør man ikke lade sit barn passe af en under 12-13 år - men det afhænger naturligt af vedkommendes modenhed. Nogle piger er meget modne i denne alder, hvor andre er for umodne til at kunne tage det ansvar, det er at passe et lille barn....

Læs mere i Babylex

Savl

Alle babyer savler, men nogen savler meget og andre lidt.

Spædbørn og småbørn savler ofte meget, de danner mere mundvand end vi voksne gør og putter ofte også fingrene i munden. Der sker også nogle enzymændringer i barnets spyt, som gør at barnet kan savle mere i perioder. Og i perioder, hvor barnet f.eks. får tænder, vil det ofte også savle mere.

I de periode hvor barnet savler meget kan det være en god idé at bruge en savlesmæk. Til små børn er en blød af frotté...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce