Hoppegynge
15. august 2008
En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en passiv bevægelse og selve hoppet giver barnet mange stød op i ryggen. Et barn som er normalt udviklet, har rig mulighed for at bevæge kroppen på en mere ...
... hensigtsmæssig måde, når barnet sidder på skødet eller leger på gulvet. Det siges også at drengebørn er i risiko for at få klemt deres testikler i en hoppegynge ...
Når barnet bliver omkring 8 måneder vil det normalt være så stærk i nakke og ryg, at det kan sidde selv på gulvet. I den alder vil barnet ofte selv begynde at hoppe på forældrenes lår og synes at denne bevægelse og leg er godt. I stedet for en hoppegynge vil jeg dog i den alder hellere anbefale en babygynge, hvor barnet sidder i et sæde og gynger frem og tilbage. Det er både med til at styrke barnets rumfornemmelse og balance og er dermed langt at foretrække fremfor en hoppegynge.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Tænk forebyggelse, når du skifter ble – og undgå rød numse
Hudproblemer hos de små er desværre et udtalt problem, men ved at bruge korrekt og forebyggende hudpleje ved hvert bleskift kan du skånsomt, naturligt og nemt undgå, at din baby får rød numse.
Derfor får blebørn nemt røde numser
Hvis din baby har rød numse, er du ikke alene. ...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.