Annonce

Annonce

Svar: Sengetid ifm. invitation til fødselsdag


13. august 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

Kære mor

Tak for dit brev :)

I forhold til børn, fester, familietraditioner osv. så ville jeg ønske, at man et eller andet sted kunne finde et kompromis, så det ikke bliver et spørgsmål om at holde fast i sine principper, eller måden man plejer at gøre tingene på, men i stedet forsøger at skabe situationer, som alle nok vil kunne trives med:) Men der er naturligt mange ting, som spiller ind, og man kan desværre ikke sætte en fast regel for, hvordan det vil være bedst - det er helt individuelt, og det afhænger helt af den enkelte situation.

Jeres datter er godt 2 år gammel, hun er 26 måneder. Hun tager ikke skade af at være lidt længere oppe en aften, og hun kan godt puttes i din søsters seng, eller I kan medbringe hendes barnevogn og putte hende i den - og bære hende ud i bilen, når I er klar til at tage hjem.

Modsat, så er det naturligvis ikke særlig sjovt, hvis hun bliver overtræt, grædende og det ender med, at alle bliver irriterede og sure på hende og jer, fordi tingene trækker for meget ud, og det kunne naturligvis være rigtig rart, hvis I ikke først skulle spise kl 19.30, fordi det rammer hendes sovetidspunkt...

Hvor stor en fødselsdag er der tale om? Er det sådan, at din søster bestiller mad udefra, så hun er afhængig af at vide, hvor mange der kommer, fordi der skal bestilles x-antal kuverter, som måske er dyre? Eller er det mere afslappet, alle spiser lasagne, og det er uden betydning, om der er to gæster mere eller mindre, for der er alligevel lavet et ekstra fad...?

Hvis det er en "vigtig" fest, hvis man kan sige det sådan, så synes jeg, at I bør tage hensyn til den der holder festen. Og det kan man gøre på forskellig vis. I kan vælge at deltage ...


Annonce

... alle tre og være der til festen slutter. I kan også vælge, at den ene af jer bliver tilbage og deltager, mens den anden tager hjem sammen med jeres datter, når hun ikke kan holde til mere. Eller I kan vælge at tage hjem alle tre, før festen slutter. Og melde ud før festen, hvordan I gør det, så det er aftalt.

Hvis det er en mere afslappet fest, så kan I vælge at se, hvordan det går. Hvis jeres datter hygger sig, hvis I aller hygger jer, så vær med, nyd det og lad hende lege, spise sammen med jer, tage del i det hele, og put hende så, når I føler, at hun er parat. Det er okay, hvis hun hellere vil lege og være med og ikke sove, så længe hun er glad og virker til at trives. I skal ikke bruge en time på at putte hende :) Men bliver hun modsat ked af det, og tydeligt ikke er til at få ro på, så kan I vælge at køre - og alle vil kunne forstå, hvorfor I kører, fordi alle kan se, at jeres datter er træt og har brug for roen...


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg forstår godt, at du kan være usikker på, hvordan det vil gå.. Jeg ved, at du tidligere har spurgt om noget lignende, da var jeres datter yngre, og det var også din søster, der havde inviteret. Hvis det gik dårligt, så har du naturligvis den erfaring med dig, og ønsker ikke at det skal gentage sig... jeres datter er dog blevet ældre nu, og som udgangspunkt sker ikke noget ved, at man en gang imellem bryder reglerne om sengetid og rutiner. Det er ikke noget, I gør hver weekend, det er fordi der er fødselsdag i familien, og det er en særlig situation. Og nogle gange, så viser det sig, at det går rigtig fint. Måske vil hun sove bedre den aften/nat, end hun har gjort længe.. :)

Jeg håber, at du kan bruge disse tanker lidt videre - rigtig meget held og lykke:)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

24. oktober 2017 | Diverse | 16 mdr.

Stadig ked af det i dagpleje og øreproblemer

Kære Helen Jeg skrev til dig for godt halvanden måned siden fordi min lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. oktober 2017 | Diverse | 17 mdr.

Hjem fra vuggestuen

Hej Helen Vores søn er vred og ked af det hverdag når han kommer hjem fra...

Læs hele brevet og Helens svar


7. april 2018 | Diverse | 16 mdr.

Ørerens

Hej Helen, Hvilken måde er mest skånsom at rense øre på efter dræn? Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2018 | Diverse | 2 mdr.

Fortsatte maveproblemer

Kære Helen. Jeg skrev for en måneds tid siden ang. lillebrors forstoppelse,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dine altid velovervejede og medfølende svar. Som førstegangsmor henter jeg megen støtte i din brevkasse.

Mor S - mor til pige på 6 måneder


Annoncer

Annonce