Annonce

Annonce

Brev:

Sprog - skelne mellem lyde og ord


4. august 2023

Kategori:
Alder:
20 mdr.

Sprog - skelne mellem lyde og ord

Kære Helen

Det går fortsat fremad med min datter på nu 20 måneder. Øjenkontakten er blevet meget bedre, hun reagerer altid på navn og hun udviser interesse for både børn og voksne, som hun både imiterer og inviterer til leg og samspil.

Det betyder, at jeg langt om længe næsten har lagt min bekymring om autisme på hylden. Hun kan indimellem godt virke dagdrømmende, men mon ikke det også blot kan være et karaktertræk?

Dog er hun endnu ikke kommet så godt i gang med sit sprog i form af ord. Jeg gør, hvad du anbefaler: sætter ord på alt og sørger for at skabe et sprogstimulerende miljø, og det er efterhånden blev ret naturligt for mig.

Nu til mit spørgsmål: er min datter begyndt at udvikle sit ordforråd? Hun siger “mammam”, når vi spiser. Hun har et par gange sagt ...


Annonce

... vovvov. Både når vi har mødt en hund, men også når jeg siger “vovvov” og peger på en hund. Det er dog langt fra altid, hun gør det. Indimellem virker det til, at hun enten har glemt orden eller ikke gider at sige det.

Hun er også begyndt at sige “nai nai nai”, når hun får skiftet ble. Kan det tolkes som, at hun nu faktisk kender til ordet “nej”? Forleden mødte vi min søster, som flere gange sagde “hej hej” til min datter. På et tidspunkt siger min datter også “hej”. Er det en tilfældig lyd? Eller kender hun nu ordet? Hun har hverken sagt det før eller siden.

Jeg tror mit spørgsmål går på, hvordan man skelner mellem lyde og deciderede ord? Og hvor mange gange skal et barn have sagt et ord, før det kan betragtes som at være en del af det sproglige repetoire?

Kærlig hilsen
Mette

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2024 | Renlighed | 23 mdr.

Tisse på potte

Kære Helen Først og fremmest igen tak for dit svar angående lur og...

Læs hele brevet og Helens svar


5. februar 2024 | Sovevaner | 22 mdr.

Rutiner og weekend, del 2 - Lur

Kære Helen Tak for dit svar på mit forrige brev. Det er rigtig godt at...

Læs hele brevet og Helens svar


2. februar 2024 | Kost og ernæring | 17 mdr.

Tynd mave?

Hej Helen. Vores datter på 17 måneder har ofte meget tynd afføring, og...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Navlestrengsblod - stamceller

Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.

I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...

Læs mere i Babylex

Tun og børn

Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.

Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.

Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce