Annonce

Annonce

Overtøj til børn


15. april 2022

Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en "halsedisse". Vælg også altid hue, der ikke har snor. Vælg f.eks. en elefanthue.

Vandtæt regntøj hører sig til, når vejret er mildt, men regnfuldt - hvilket det jo ofte er i Danmark. I takt med at dit barn bliver så gammelt, at det begynder at lege mere og mere ude, så stiller det naturligt ekstra krav til overtøjet.

Du ...


Annonce

... skal f.eks. overveje vandtætheden. Det er godt, hvis flyverdragter, jakker og regntøj kan klare et vandsøjletryk på f.eks. 10.000 mm eller mere. Tøj med et vandsøjletryk på 3-4000 mm vil dog kunne modstå vand, hvis barnet f.eks. sidder på jorden.

Du skal også overveje åndbarheden. Det er vigtigt, at dit barn kan ånde i sit tøj, når det kravler rundt, hopper, gynger og leger. Du skal her naturligt også medtænke, at børn naturligt bruger deres flyverdragter om vinteren, hvor kulden naturligt gør, at åndbarheden i flyverdragten er højere, end den ville være, hvis barnet fik flyverdragten på om sommeren.

Du skal også overveje vindtætheden. I et land som Danmark, hvor det ofte blæser, så er det vigtigt, at dit barn har overtøj, som er vindtæt. Det anbefales, at børnetøj har en vindtæthed på 25 mm/sek.Annoncer

Sponsorerede artikler

De gode playlister – hvad kan god musik gøre for dit barn?

Hvorfor skal dit barn høre musik?
Sang og musik kan fungere som en kilde til sproglig- og motorisk læring, kreativitet og glæde hos dit barn. Der findes mange former for børnemusik deriblandt musik med fokus på bevægelse, leg og læring, men også sange som hjælper din lille til at slappe af ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så sætter jeg mig endelig ned og skriver et brev til dig :o)

Jeg har fulgt med i din fantastiske brevkasse fra før min datter, på snart 11 mdr, blev født og har tit kunne bruge et råd på vejen af dig, men det er som sagt først nu, at jeg får sat mig ned og skriver selv. Købte endda også din bog, selvom den (desværre) først udkom da min datter vist var ved at være en 4-5 måneder ;o) Ja, jeg betegner mig faktisk som lidt af en fan, he-he ;o)

Mange hilsner (og ja, jeg har altså også lyst til at give et knus) fra "Mor"


Annonce