Annonce

Annonce

Overtøj til børn


15. april 2022

Vindtæt og vandtæt overtøj, som flyverdragt, jakke og overtræksbukser er ideelt, når børn skal lege ude og det er køligt.

Luffer eller vanter sættes fast i ærmet med trykknap eller specielle spænder, som man køber netop til formålet. Snore, halstørklæder og bælter er for farligt. De kan medføre at barnet hænger fast, når det klatrer rundt og bevæger sig i leg, og det kan i værste tilfælde medføre, at barnet hænger fast og bliver kvalt. I stedet for halstørklæde kan man købe en "halsedisse". Vælg også altid hue, der ikke har snor. Vælg f.eks. en elefanthue.

Vandtæt regntøj hører sig til, når vejret er mildt, men regnfuldt - hvilket det jo ofte er i Danmark. I takt med at dit barn bliver så gammelt, at det begynder at lege mere og mere ude, så stiller det naturligt ekstra krav til overtøjet.

Du ...


Annonce

... skal f.eks. overveje vandtætheden. Det er godt, hvis flyverdragter, jakker og regntøj kan klare et vandsøjletryk på f.eks. 10.000 mm eller mere. Tøj med et vandsøjletryk på 3-4000 mm vil dog kunne modstå vand, hvis barnet f.eks. sidder på jorden.

Du skal også overveje åndbarheden. Det er vigtigt, at dit barn kan ånde i sit tøj, når det kravler rundt, hopper, gynger og leger. Du skal her naturligt også medtænke, at børn naturligt bruger deres flyverdragter om vinteren, hvor kulden naturligt gør, at åndbarheden i flyverdragten er højere, end den ville være, hvis barnet fik flyverdragten på om sommeren.

Du skal også overveje vindtætheden. I et land som Danmark, hvor det ofte blæser, så er det vigtigt, at dit barn har overtøj, som er vindtæt. Det anbefales, at børnetøj har en vindtæthed på 25 mm/sek.Annoncer

Sponsorerede artikler

Leg – en vigtig del af dit barns udvikling

Lige fra fødslen er legen en vigtig del af barnets liv. Især de første år er vigtige for det lille barns udvikling. Det er hér barnets forskellige sanser, motoriske færdigheder samt sociale evner udvikles aller stærkest. Som forældre er det at lege med sit barn både berigende for dig, men i ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce