Annonce

Annonce

Brev:

Hvor er klukleen henne?


17. november 2022

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Hvor er klukleen henne?

Hej Helen,

Vi har en lille mus på 4.5 måneder, som pt sover rigtig uroligt om natten. Jeg ved ikke om jeg kan gøre andet end jeg gør, for at hun får en roligere søvn, men hvis jeg kan, vil jeg gerne vide det.

Om dagen synes jeg, at vi er gode til at aktivere hendes krop. Vi tumler, bumler, massere, kysser, nusser. Om natten når hun er urolig, lægger jeg eller far først en hånd på hendes bryst, hvis det ikke er nok, putter vi os ind til hende og hvis det heller ikke hjælper, så lægger jeg hende gerne ovenpå mig. Nogle gange hjælper det. Andre gange ikke - og så ligger hun og kører hovedet frem og tilbage, sparker med arme og ben.

Vi kan mærke, at der sker rigtig meget med hendes søvn lige for tiden, så måske skal vi bare se tiden an. Hun er begyndt at være vågen i op til 3 timer af gangen om, hvor hun for bare et par uger siden havde maks 1.5 times vågentid herhjemme og hun sover ca. fra kl 21.30 til kl 06 .. gaaab ..

Om dagen prøver vi som sagt at aktivere hende efter bedste evne, både ved at hun ligger på mave og ryg, vi hjælper hende med at rulle rundt, hun sidder ...


Annonce

... op, står op, ligger på forskellige underlag, klapper med fødderne, kysser, krammer, nusser, vi massere ofte fødderne hen af eftermiddagen, når hun begynder at "kæmpe lidt" (er træt, men vil ikke rigtig sove) hun hænger på hovedet, får kasteture og flyveture i luften .. Men .. hun griner ofte hun en enkelt gang og så er det som om, at det ikke rigtig er vildt skægt mere ..

Hun er ikke utilfreds eller lukker sig ind i sig selv, hun .. er bare med, smiler lidt, giver en lille lyd en gang i mellem, men det er ikke meget vi får klukleen at høre og så overvejer jeg om vi gør noget forkert? Vi er begge meget opmærksomme på, at det ikke bliver for meget for musen, vi har øjenkontakt med hende og holder gode pauser, både under legen og inden vi skifter til noget nyt. Vi har selvfølgelig oplevet den fantastiske klukle et par gange, men vi (eller nok mest jeg) vil så gerne høre den oftere - og vide, at musen hygger sig "rigtigt"..

Måske er det ikke alle børn som griner så meget, måske skal jeg bare acceptere, at musen ikke hviner højlydt, men bare smiler .. Men :-D

Venlig hilsen
Catja

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER

Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. december 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Grød og grøntsager eller grøntsager og grød?

Kære Helen Mange tak for dine meget nyttige og søde svar på mine mange...

Læs hele brevet og Helens svar


1. december 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Mere eller nok til papegøjen?

Kære Helen Jeg synes at lillebror på 21 uger virker sulten, men jeg har...

Læs hele brevet og Helens svar


24. november 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

Falde i søvn i soveværelset

Hej Helen - igen Jeg kan jo lige så godt benytte mig af, at jeg har al den...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2022 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Blandingsforhold ved grøntsagsmos

Kære Helen Det går rigtig godt med grøden - lillebror smasker og laver...

Læs hele brevet og Helens svar


14. november 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

4 måneder og dagsrytme

Kære Helen Vores dejlige tut har en meget anderledes dagsrytme end den fra...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Derfor må man altid tage individuelle hensyn, hvor det vigtigste er, at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring, og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet en special erstatning.

Det vides ikke, hvor længe det er...

Læs mere i Babylex

Smile

Der er ikke noget bedre end at få et smil fra sit barn!

Allerede få timer efter fødslen ligger barnet og kigger på sine omgivelser og på mor og far. I et sådan øjeblik kan man godt opleve sit barn smile. Det er dejligt, men er dog endnu ikke det bevidste smil.

Først når barnet er ca 6 uger gammelt kan man opleve det mere bevidste smil, hvor det er synet af mor, far, storesøsters ansigt, som får lillebror til at smile.

Jo mere du kan smile, pludre og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Først tak tak tak for gode, beroligende og jordnære svar man kan forholde sig til. Og for at skubbe i den rigtige retning ;-)

Pia, Malthes mor


Annonce