Annonce

Annonce

Brev:

Aktiviteter og søvn


24. september 2022

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Aktiviteter og søvn

Hej Helen

Tak for alle dine brugbare svar :)

Vi har en meget opmærksom dreng, der iagttager alt omkring sig og ikke bare lægger sig til at sove, når han er træt, i min favn - altså når vi er ude. Det er som om, at han vil se det hele, og det ender typisk med, at han bliver overtræt og ked af det.

Derhjemme sover han enten på mig eller i sin slyngevugge. Barnevogn fungerer fortsat ikke og det samme med stillestående seng (kun om natten). Jeg føler, at det sætter en begrænsning til diverse aktiviteter her under min barsel. Babymusik, babysalmesang mv. starter typisk klokken 10 om formiddagen, og hvis vi kommer skævt til dagens første lur, så oplever jeg, at dagen bliver svær for os begge. Faktisk nyder jeg de dage, hvor vi bare kan stå op og se, hvad der sker.

Jeg har ikke så meget lyst til at skulle alt muligt, som jeg ellers havde forestillet mig under min ...


Annonce

... barsel, selvom det da også er ret isolerende at være herhjemme. Jeg vil naturligvis gerne have, at han bliver tilstrækkeligt stimuleret (jeg leger, synger og danser med ham herhjemme) og også bliver eksponeret for at være ude.

Jeg har selv været ret genert, stille og tilbageholdende som barn. Som voksen er jeg nok det, som man populært kalder særligt sensitiv. Jeg håber for hans skyld, at han får det anderledes, selvom der selvfølgelig ikke er noget forkert ved det. Mit spørgsmål er derfor: hvor meget behov har han for stimuli og at være “social” ude lige nu?

Det bliver nemmere for mig, når der er mere rutine i dagligdagen eksempelvis med lure. Og jeg håber da også, at han med tiden vil blive glad for barnevogn eller bare senere klapvogn, så det er lettere for os at komme ud og omkring (har ikke kørekort, så jeg bærer ham alle steder i bæresele).

Venlig hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Kom grønt fra start med Ma-Mam grøntsagsmos

Ma-Mam giver 10% i nyhedsrabat i resten af februar måned!

Danmark har fået en ny økologisk grøntsagsmos, som er udviklet af ernæringsspecialist i mad til de mindste Kirsten Mikkelsen Ravnbøl. Ma-Mam er som noget helt nyt en frysetørret grøntsagsmos og skal derfor kun tilsættes ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

28. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Milliliter MME (fortsættelse)

Hej Helen, Tak for dit hurtige svar. Hun får naturligvis flaske kl. 23...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Milliliter MME

Hej Helen, Jeg har erhvervet mig din bog om børn og mad. Super informativ og...

Læs hele brevet og Helens svar


20. marts 2023 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Start på grød - 4 mdr.

Kære Helen, Tak for din hjælp med MME. Vi er ved at tage skridtet til et nyt...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Trøske

Trøske er en form for svamp, der ses som en hvidlig belægning i barnets mund. Det er ufarligt, men meget ubehageligt for barnet, og det bør derfor behandles.

Trøske er meget almindeligt de første måneder efter fødslen, og det kan være svært at vurdere, hvorvidt der 'bare' er tale om mælkebelægninger i munden, eller om det er svamp. Sidder belægningerne kun på tungen, og kan de forholdsvis nemt fjernes med en finger eller en lille skumklud, så er der sandsynligvis tale om...

Læs mere i Babylex

Efterfødselsreaktion

Både mænd og kvinder kan få en efterfødselsreaktion - i Danmark rammes ca. 10-15% af nybagte mødre af en fødselsdepression, og ca. 7% af mændene får en depression i forbindelse med at blive far. Faktisk mener man at tallet for fædre kan være betydeligt højere, måske endda højere end antallet af kvinder der rammes.

Nogle af symptomerne kan være ens for både mænd og kvinder - begge køn kan f.eks. føle skyld, selvbebrejdelse, håbløshed og en følelse af ikke at være en god nok...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce