Annonce

Annonce

Brev:

Pige snart 3 år - svært at ændre vaner


15. april 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 10 mdr.

Pige snart 3 år - svært at ændre vaner

Kære Helen

Så har vi igen brug for et godt råd :)

Vores store pige bliver 3 år til juli. Hun stortrives og er altid i godt humør. Hun er udviklingsmæssigt foran sin alder - især i forhold til at tale, og hun er rigtig god til at fortælle os, hvad hun vil og hvad hun har behov for. Vi har igennem mange måneder nu kunnet føre egentlige samtaler med hende, hvilket er skønt. Hun taler i hele sætninger og har gjort det længe, kan tælle til 10, synge alfabetet, synge sange mv.

Hun er dog et utroligt stort vanemenneske, forstået på den måde, at tingene helst skal være, som de plejer at være. Og det gælder alt, lige fra hvilke bamser der SKAL være i hendes seng før hun kan sove, hvor barnevognen præcist skal stå når hun sover lur udenfor, at hun ikke vil have regnslaget på barnevognen når det en sjælden gang er nødvendigt fordi hun plejer at sove uden, at hun vil bruge den gamle slidte tandbørste som hun kender i stedet for den nye vi har købt til hende osv.

Jeg ved ikke, om hendes sproglige udvikling spiller ind her, i forhold til at hun er mere bevidst om, hvad der sker omkring hende?

Hun skal starte i børnehave til sommer, og det er i denne forbindelse at vi særligt er stødt på udfordringer.

Hos hendes dagplejemor er hun vant til at sove middagslur i sin barnevogn, hvilket altid er gået rigtig fint. I børnehaven er det dog ikke muligt for hende at sove i barnevognen, da alle børnene sover lur sammen på madrasser indenfor. Vi vil derfor gerne allerede nu vende hende til at sove sin lur indenfor. Dagplejemoren startede op på det i efteråret, og bad os gøre det samme herhjemme, hvilket faktisk er gået fint. Herhjemme har hun således sovet sin middagslur indenfor lige siden.

I dagplejen fungerede det ...


Annonce

... dog kun en uge, så nægtede hun at sove indenfor på en madras i legeværelset men ville hellere ud i sin barnevogn. Og der sover hun stadig, fordi hun går i en form for panik, hver gang dagplejemoren spørger hende, om hun har lyst til at sove indenfor. Og det hjælper ikke på det, at et af de andre børn i dagplejen nu også er begyndt at sove indenfor på madrassen.

Vi vil så gerne gøre hendes overgang fra dagpleje til børnehave så let som mulig for hende, og vi er bange for, at det vil blive et meget stort skift for hende, hvis hun fra den ene dag til den anden både skal undvære sin dagplejemor OG sin barnevogn. Hvordan hjælper vi hende bedst ind på den madras hos dagplejemoren?

En anden udfordring, hvor vanerne slår igennem, er ved pottetræningen. Hun går fortsat med ble, men hun siger tit "mor nu tisser jeg" eller "mor jeg går lige ind i stuen og laver adr", så hun ved jo udemærket, hvad der sker. Alligevel er det kun lykkedes os nogle gange at få hende til at sidde på toilettet, og altid kun i Max 5 sekunder, før hun beder om at komme ned og få sin ble på igen. Og det til trods for, at vi har købt flere forskellige toiletsæder til hende, for at finde den rigtige, ligesom vi har både skamler, et toiletbræt på en stige samt en potte. Så det er ikke fordi vi ikke har prøvet lidt af hvert.

Vi prøver at sige til hende hver aften om hun lige skal tisse lidt inden hun får nattøj på, men hver aften lyder bare et "nej tak mor, ikke i dag". Hvad kan vi gøre for at hjælpe pottetræningen lidt på vej? Også i forhold til at hun ikke føler sig forkert, når hun i børnehaven ser, at mange af de andre børn ikke længere går med ble.

Måske vi bare skal vente og se tiden an?

Vi glæder os til at få dit input.

Mange hilsner

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. januar 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Vild dreng

Kære Helen Tak for dine gode råd i forhold til søvn. Dem vil vi forsøge at...

Læs hele brevet og Helens svar


5. januar 2024 | Sovevaner | 2 år, 6 mdr.

Putning af far

Kære Helen Vi har brug for gode råd til putning af vores søn på 2,5 år....

Læs hele brevet og Helens svar


2. januar 2024 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Følelsesudbrud ved måltiderne

Kære Helen. Jeg vil gerne høre om du har et godt råd til en specifik...

Læs hele brevet og Helens svar


31. december 2023 | Sovevaner | 3 år, 1 mdr.

Sove arrangement - fortsættelse af sidste brev

Kære Helen. Tak for dit input til mit sidste brev. Det meste af det du...

Læs hele brevet og Helens svar


30. december 2023 | Sovevaner | 3 år, 1 mdr.

Hysterisk ved puttetid

Kære Helen. Tak for dit svar til mit forrige brev. Nu skriver jeg igen fordi...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Madras til barnevogn

En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.

Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...

Læs mere i Babylex

Rotavirus

Rotavirus er den hyppigste årsag til diarré og opkastninger hos spædbørn. De fleste børn smittes mens de er mellem 6-24 måneder. De får kraftige opkastninger, vandig diarré og måske feber og barnet er i risiko for at få væskemangel. Symptomerne kan vare op til 7 dage.

Tegn på væskemangel er tørst, irritation, uro, sløvhed, indsunkne øjne, tør mund og tunge, tør hud og sparsom vandladning. Hvis du ikke kan få dit barn til at drikke og du oplever et eller flere af ovenstående tegn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tusind tak for dine mange professionelle og anvendelige svar. De har været os til rigtig stor gavn og hjulpet til at stå på egne ben.

Tak for denne brevkasse, som er fantastisk

Hilsen Theas mor og far


Annonce