Annonce

Annonce

Brev:

Vores barn hader både barnevogn og autostol


5. oktober 2021

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Vores barn hader både barnevogn og autostol

Kære Helen,

Jeg har skrevet til vdr. vores datters søvn, og da vi også har udfordringer med barnevognen og autostolen, kommer det lige her i et brev for sig.

Vores dejlige lille pige er nu 12 uger gammel, og bryder sig hverken om at ligge i barnevognen eller sidde i autostolen i bilen.

Det er en kæmpe stressfaktor at tage ud efterhånden, da vi kun kan køre, hvis hun sover når vi sætter hende i bilen. Vågner hun under køreturen, skriger og græder hun så meget, at hun bliver helt varm, rød og hiver efter vejret. Det gør så ondt i mit hjerte. Flere gange har vi måtte holde ind i nødsporet og tage hende op. Jeg prøver selvfølgelig at tale med hende, smile til hende og nusse hende, og jeg sidder altid på bagsædet ved siden af hende under køreture, men det er ikke nok.

Vi har kørt mange gange, da vores familie bor over en halv time væk, og de fleste gange har hun heldigvis sovet hver vej (fordi vi fik hende til at sove, inden vi kørte) - Men jeg sidder alligevel med hjertebanken og svedige håndflader, da jeg frygter, hun vågner og går amok, og vi må stoppe bilen.

Mht. barnevognen har vi prøvet både at gøre den kølig i sommers, lun her til efteråret, åbne kalechen så hun kan se os, lukke den så der er hyggeligere, dyne, ...


Annonce

... ingen dyne, white noise, hænge legetøj op tale til hende imens. Hun bliver SÅ ked af det, så snart hun ligger i den, og bliver god igen, så snart hun kommer op i armene. Bæresele fungerer nogengange, ikke altid.

Hun elsker at ligge på ryggen i alle andre situationer end i barnevognen, smiler stort ved ble- og tøjskift hver eneste gang, leger og sover på ryggen, så hun har ikke ondt nogen steder, der udløser den reaktion i barnevognen, tænker jeg.

Kan vi gøre noget for, hun vil kunne lide barnevognen eller autostolen bedre? Hun elsker generelt bevægelse, så vi kan virkelig ikke lure hendes frustration til de to ting. Kan det mon blive bedre med tilvænning eller kun med alderen?

Kombinationen af dette gør, vi føler os meget isolerede hjemme i lejligheden, hvilket er rigtig hårdt især for to naturelskere, der havde forestillet sig at tage hende med ud og vise hende en masse, men nu føler, vi ikke kan lave noget med hende, fordi hun jo kun vil bæres i armene og ikke kan falde i søvn i hverken barnevognen eller bilen. Frygter nogengange vi aldrig vil kunne komme ud og lave ting med hende…

Hvis du har nogen tanker, gode råd eller opmuntrende ord tager jeg meget gerne imod!

På forhånd mange tak!

Bedste hilsner herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Overvejer du en Slyngevugge og evt. Vuggemotor?

Som forældre kan det ofte være svært, at finde de passende rutiner og balancegange mellem hverdagens opgaver og den lille nyfødte baby. Nogle dage kan føles som om, at der ikke er nok timer i døgnet til dagens vigtige gøremål, hvortil manglende søvn om natten kan udløse en trist følelse og medføre ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. december 2021 | Amning | 3 mdr.

3 mdr og problemer med amning - del 2

Hej Helen Tak for dit svar. Det leder til et nyt spørgsmål i forhold til...

Læs hele brevet og Helens svar


5. december 2021 | Sovevaner | 3 mdr.

Min dreng er lidt for glad for at sove ude

Kære Helen Min søn elsker ar sove ude - lidt for meget faktisk, hvilket...

Læs hele brevet og Helens svar


4. december 2021 | Amning | 3 mdr.

3 mdr og problemer med amning

Hej Helen Jeg er førstegangsmor til en skøn dreng som bliver 3 mdr. i næste...

Læs hele brevet og Helens svar


2. december 2021 | Amning | 3 mdr.

Amning hver 2. Time - del 2

Kære Helen. Tak for et grundigt svar. Jeg synes på en eller anden måde, at...

Læs hele brevet og Helens svar


30. november 2021 | Amning | 3 mdr.

Amning hver 2 time - 3 måneder

Kære Helen. Først tak for en god brevkasse som jeg har brugt flittigt....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Udslæt

Børn kan få mange forskellige slags knopper og udslæt. Det kan være svært at afgøre om det bare er noget forbipasserende og hvis du er i tvivl, så kontakt altid lægen. De mest almindelige former for udslæt hos babyer er:

- Ble-eksem: Nogle børn får voldsom rød numse, med knopper og det kan være smertefuldt. Det kan skyldes at barnet ikke tåler det materiale, som engangsbleen er lavet af, og det kan derfor være en fordel at prøve et andet blemærke. Vær altid opmærksom på, at...

Læs mere i Babylex

Udstyr

Tænk fremad når du skal vælge, hvad du køber til dit barn. Et barn får brug for rigtig mange ting og meget er ofte dyrt og bruges kun i kort tid. Derfor kan visse ting købes brugt, eller måske kan I låne eller arve. Det kan godt betale sig.

Autostol, kravlegår og andre babyting kan lejes flere steder og til meget fornuftige priser.

Senge, høje stole, autostole, og andre større anskaffelser bør være mærket DVN (Dansk Varefakta Nævn) eller DS (Dansk Standard). Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Zleepii Kombipakke

værdi kr.2.398,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen, Det er simpelthen så dejligt at jeg har fundet dig på nettet.. Dig kan jeg skrive til med alle mine tanker og udfordringer, og så får jeg et fornuftigt og brugbart svar – tak!!!


Annonce