Annonce

Annonce

Brev:

Nægter at øve at gå


20. januar 2021

Kategori:
Alder:
14 mdr.

Nægter at øve at gå

Kære Helen

Jeg har en søn på 14 måneder, som ikke kan gå endnu.

Han har, siden han var 11 måneder kunne gå fint I hans gåstol og bruger den derfor ikke særlig meget for tiden. Han kan på nuværende tidspunkt uden problem gå rundt om bordet, mens han holder fat, og gå fra side til side mens han holder på bl.a. et skab.

Den sidste måneds tid har vi prøvet at øve lidt med ham ved at holde fast i armene og gå lidt med ham. Det fungerede i en periode, hvor han kunne gå langsomme og få meter, hvor han så begyndte at brokke sig og ville sætte sig ned. Men den sidste uges tid gider han heller ikke det. Så snart vi tager fat I armene og løfter ham op på fødderne, knækker han benene sammen og sætter sig ned. Og bliver ved, hvis vi prøver igen. Vi har prøvet at holde en sut, legetøj mm. op over hovedet, men det hjælper ikke. Han gider på ingen måde at stå op eller gå, hvis vi holder i hans hænder. Kun når han selv holder ved nogle ting.

Jeg er lidt desperat nu, da vi venter vores nr 2, og jeg er stadig i første trimester og derfor ulidelig træt. Og jeg forestiller mig, at han evt vil ...


Annonce

... kunne underholde sig selv lidt mere, hvis han kunne gå og løbe rundt i huset samt med gå vognene. (Dette gider han heller ikke nu) - og derved ikke kræve ligeså meget opmærksomhed fra mig.

Plus han nok også vil sove tungere og bedre om natten, hvis han kan gå og derved bliver mere træt i løbet af dagen. Tænker jeg..

Og det skal siges, ar han sjældent har lyst til bare at sidde og lege med sit legetøj alene. Så han kræver min opmærksomhed hele dagen og derfor når jeg slet ikke at slappe lidt af.. Han går ikke i vuggestue endnu, da vi først lige har skrevet ham op, fordi vi lige skulle sikre os, hvor vi skal flytte hen om et lille års tid.

Vi ved godt, at det nok kommer meget naturligt til sin tid, når han er klar. Men vi tænker da, at vi skal hjælpe ham lidt på vej.. og hjælpe ham med balancen, da det nok er den, der gør ham lidt usikker.

Har du nogle gode råd til, hvad vi ellers kan prøve? Eller er det bare om at sidde tålmodigt og vente på, at han en skønne dag helt pludseligt af sig selv bare stiller sig op uden at holde i noget..

De kærligste hilsner,
Den desperate mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Forebyg bleudslæt for børnenes skyld

Rigtig mange babyer oplever problemer med rødme og irritation i bleområdet. Det kan være både smertefuldt og forstyrrende for barnets normale søvn- og spisemønster. Med korrekt hudpleje kan du nemt og skånsomt forebygge, at problemerne opstår og således hjælpe dit barn til en sund og ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

2. marts 2021 | Kost og ernæring | 12 mdr.

Vil ikke drikke nogen form for mælk

Hej Helen, Jeg har tidligere skrevet til dig vedrørende min datter,...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spise selv uden hjælp

Hej Helen Jeg skriver til dig igen, her, i et andet brev for at adskille...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 12 mdr.

Lange putninger

Kære Helen Vores søn har lige rundet 1 år, og har egentligt altid sovet...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Sovevaner | 16 mdr.

Sove videre i egen seng

Kære Helen, Vores dejlige datter er en glad pige, der trives og imødekommer...

Læs hele brevet og Helens svar


26. februar 2021 | Udvikling | 14 mdr.

Hjælp ang. vuggestue og flyverdragt

Kære Helen, Jeg skrev til dig for ikke så lang tid siden omkring min søn....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tommelfinger

Allerede mens barnet ligger i mors mave under graviditeten øver det sig i at sutte på finger. Derfor er det ikke unaturligt at små børn ofte ses ligge og sutte på deres finger.

At sutte på tommelfinger har akkurat samme beroligende effekt som al anden sutten hos spædbørn. Suttebehovet er naturligt og må ikke undertrykkes, da det giver barnet en form for tryghed.

Det er dog stadig vigtigt at barnet får den opmærksomhed og tryghed som det har behov for og ikke kun...

Læs mere i Babylex

Navlestrengen

Navlestrengen er det der forbinder mor og barn og efter fødslen fungerer navlestrengen fortsat lidt. Man kan se at den pulserer så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Men når moderkagen har løsnet sig fra livmoderen, så begynder karrende i navlestrengen at lukke sig og i løbet af det næste kvarter bliver navlestrengen helt flad og slap.

Jordemoderen sætter en klemme eller en elastik på navlestrengen og når blodet ikke længere pulserer igennem, så klipper...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!

Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)

Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.


Annonce