Annonce

Annonce

Brev:

Min søns pludselige angst


3. januar 2019

Kategori:
Alder:
2 år, 5 mdr.

Min søns pludselige angst

Hej Helen.

Vores søn er på det seneste pludselig blevet bange for ting, som han aldrig har været bange for før. Lad mig komme med nogle eksempler:

Lige inden jul fik vi sne og det var oplagt at gå i haven. Han nægtede at gå på sneen. Selv fliserne, hvor der var en lille stribe sne i revnerne nægtede han at gå på.
Forleden dag blev det så græsset, han nu ikke vil gå på.

I lang tid har han ikke kunnet lide lyden fra støvsugeren. Det er dog blevet meget bedre nu. Men lyden fra en barbermaskine og hårtørrer kan næsten gøre ham helt panisk.

Forleden var vi hjemme hos min søster og svoger. Min svoger har en lille drone, der minder om en lille flyvemaskine, som han satte igang inde i stuen. Den måtte han slukke med det samme igen, da min søn var bange for den. I går morges sidder vi og spiser morgenmad sammen. Det er mørkt udenfor og han kigger ud af vinduet og siger, at det blinker. Jeg fortæller ham, at det er en flyvemaskine. Med det samme rykker han hen mod mig og siger: Ikke ned på mig! Ikke ned på mig! Jeg forsikrer ham selvfølgelig om, at den ikke flyver ned på ham og at den er langt væk. Senere samme morgen, da vi skal afsted i vuggestue kan han høre en flyvemaskine og fortæller mig helt stille og roligt, at der er en flyvemaskine.

Han har også i lang tid (kan ikke huske hvor længe, men det er mange måneder) været helt panisk omkring at få vand i ...


Annonce

... øjnene. Han elsker at komme i bad og nyder at sidde i sit badekar længe. Men så snart han skal have vasket hår, så går han helt i selvsving og det er umuligt at forklare ham, at han skal kigge op eller lukke øjnene, så han undgår vand i øjnene. Vi har prøvet at forklare ham det hele, når vi ikke var i en badesituation, hvor han virker til at forstå det, men det hele er glemt, når håret så skal vaskes.

Han har i lang tid været utrolig nem at putte. Vi sang godnatsang og sagde godnat og kunne så gå, hvorefter han faldt i søvn selv. Nu vil han have, at vi sidder hos ham. Det synes vi ikke er en god idé, så vi prøvede at sidde lige uden for døren, så vi hver gang han kalder på os (det gør han MANGE gange), kan fortælle ham, at vi sidder lige derude. Vi er nu igang med at prøve af, om det er bedre at sidde i døråbningen, så han kan se os. Det er dog ikke nogen optimal løsning, da han vil snakke, når han kan se os. Førhen tog en putteseance maks 15 min. Nu kan den tage en hel time! Han vågner flere gange om natten og græder og kalder på os. Jeg har læst mig til at det er normalt i denne alder, da der sker meget med udviklingen. Men kan du sige noget om, hvornår vi kan forvente, at det går over?

Nå, det blev et langt brev, men jeg håber, at du har nogle gode råd og idéer til hvad vi kan gøre og hvordan vi kan håndtere de svære situationer for ham.

Venlig hilsen
Julie

Læs Helens svar »



Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

14. marts 2019 | Sovevaner | 2 år, 5 mdr.

Stadig meget tryghedssøgende et halv år efter flytning

Kære Helen, Jeg er mor til en dejlig, fræk, nysgerrig og kærlig dreng på...

Læs hele brevet og Helens svar


14. marts 2019 | Kost og ernæring | 2 år, 4 mdr.

2 årig vil ikke spise aftensmad

Hej Helen, Vores søn på 28 måneder har aldrig været den store spiser men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Opdragelse | 2 år, 3 mdr.

Seksualitet - når børn rører ved sig selv

Hej Helen, Seksualitet… Hvordan skal man håndterer det at børn gerne vil...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2019 | Udvikling | 2 år, 3 mdr.

Går væk når han er ked af det

Hej Helen, Min ældste søn er begyndt at trække sig en smule når han bliver...

Læs hele brevet og Helens svar


1. marts 2019 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Sutteglad 2-årig

Kære Helen Her går det – takket være dine råd – rigtig, rigtig godt! Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vugge

At bruge en vugge har mange fordele, da det er med til at stimulere barnets ligevægtsorgan og dermed har betydning for barnets videre udvikling.

Næaten alle børn elsker også at blive vugget, både når de bliver vugget i en arm og når de ligger i en vugge.

En vugge har dog den ulempe at den ofte er kort og barnet vokser hurtigt ud af den. Hvis I vil have en vugge er det derfor en god idé at købe en vugge, hvor der er plads til barnet i længere tid. Derudover er det...

Læs mere i Babylex

C-Vitamin

Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.

Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.

På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Din bog om søvn har været os en rigtig stor hjælp.

Vores dreng er nu 16 måneder og vi har måtte erfare, at han hører til de børn der altid har haft et lille og uforudsigeligt søvnbehov. Men via din bog, har vi fundet ud af at give ham rutiner, der gør at han nu trives og udvikler sig sundt og godt.

Tak fordi du har skrevet den!

Hilsen de glade forældre


Annonce