Annonce

Annonce

Brev:

Farvel til sutten - 2 år, 6 mdr.


25. november 2017

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Farvel til sutten - 2 år, 6 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest vil jeg sige tak for dit sidste svar ang kefir til baby. Og tak fordi du brugte energi på at tage kontakt til Fødevarestyrelsen. Jeg endte med at lave vandkefir til de voksne og børnene får fortsat probiotika beregnet til småbørn.

Jeg skriver denne gang ang vores ældste dreng på 2,5 år og hans farvel til sutten. Vi overvejer at tage afsked med sutten i næste uge. Grunden til at vi overvejer det nu er at vi har ti dages ferie og derfor har god tid til at trøste og være der for ham. Tanken er at vi skriver et brev til julemanden og efterfølgende må A være med til at vælge en trøstebamse. Trøstebamsen må han have med overalt.

Jeg tænker at det altid er svært at tage afsked med sutten, men jeg vil meget gerne høre om du synes det er en dårlig ide at gøre det allerede nu?

A har altid kun brug sutten ved søvn og ikke når han leger. Alligevel kan vi se at hans tænder ændrer sig. Han bider hul i sutterne og jeg skifter dem nogle gange 2 gange på en uge. Det er lidt dyrt i længden, men jeg er også bekymret for om det er usundt? Jeg kasserer sutterne så snart der er huller eller revner i dem.

A er en glad dreng der stortrives – både hjemme og i vuggestuen. Han er langt fremme sprogligt, motorisk og socialt. Han er godt inde i selvstændighedsperioden og der bliver sagt “nej” mange gange dagligt. Han vil helst det stik modsatte af hvad vi synes og vi gør os umage for at forklare ham hvorfor det er nødvendigt at skifte tøj, børste tænder osv.

Han er en meget følsom dreng, der helst skal være helt tryg før han kaster sig ud i nye ting. Dog synes ...


Annonce

... jeg at han er inde i en god periode, hvor han på eget initiativ springer ud i nye ting og er åben over for nye mennesker og situationer.

Han skal begynde i børnehave til maj og selvom at institutionen laver en glidende overgang, så bliver det en stor omvæltning. Derfor synes jeg at vil være et godt tidspunkt til at tage afsked med sutten inden, så det ikke kommer oveni institutionsskift.

A har en lillebror på 14 mdr, så de er meget tætte i alder. Det er fantastisk at se deres kærlighed til hinanden, de leger, griner, putter og krammer. Ofte er lillebror også dødirriterende, han tager legetøjet, ødelægger togbanen osv. Lillebror bruger også sut, men vi har med vilje valgt at deres sutter ser forskellige ud. Dette har altid gjort det nemt for A og han tager aldrig lillebrors sut i munden, men giver den i stedet til lillebror. Han vil kun have sin egen sut.

Jeg tror at sutten for A, er en søvnassociation eller en vane han har, når han skal sove, mere end den opfylder et reelt suttebehov. Derfor har jeg planen om trøstebamsen som, forhåbentlig, kan hjælpe med at bryde denne søvnassociation lidt. Tænker du at det kan være sådan det forholder sig eller har du et andet forslag?

Er det en helt tosset ide at sige farvel til sutten allerede nu? Jeg føler at mine forældre synes jeg er brutal, men det vil jo være svært lige meget hvornår vi gør det. Jo ældre han bliver, jo mere bevidst bliver han også og det gør det ikke nødvendigvis nemmere?

Jeg vil meget gerne have din mening om vores tanker og gerne forslag til hvordan vi kan gøre det:-)

Mange hilsner og god jul

Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.

Vredes udbrud

Hej Helen Min søn på 2 år og 6 mdr er begyndt at få voldsomme vredes udbrud...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 3 mdr.

Søvn i børnehaven - del II

Hej Helen, Tak for dine gode råd i min sidste henvendelse. Jeg har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2018 | Sovevaner | 2 år, 1 mdr.

2 årig der ikke vil falde i søvn

Kære Helen. Jeg skriver da min kæreste og jeg er ved at være desperate ifht...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2018 | Udvikling | 2 år, 10 mdr.

Meget mor-glad

Hej Helen Skriver til dig igen da jeg ikke helt ved hvordan jeg skal tackle...

Læs hele brevet og Helens svar


21. februar 2018 | Sovevaner | 2 år, 8 mdr.

Vil ikke sove i egen seng - 2 år, 8 mdr.

Hej Helen. Tusind tak for dit sidste svar. Det gav lidt ro i maven. Så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex

Præmature allergidisponerede spædbørn

Hos meget små præmature allergidisponerede børn kan der være mere væsentlige ernæringsproblemer end allergiforebyggelse at tage højde for. Der må derfor tages store individuelle hensyn, hvor det vigtigste er at barnet kommer i trivsel.

Et præmaturt barn tilbydes samme allergiforebyggende diæt som mature allergidisponerede spædbørn. Modermælk er den bedste ernæring og hvis dette ikke er muligt tilbydes barnet Nutramigen eller Profylac.

Det vides ikke, hvor længe det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annoncer

Annonce