Annonce

Annonce

Brev:

Min søn bider og slår


11. september 2016

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Min søn bider og slår

Kære Helen

Min mand og jeg har brug for lidt gode råd og sparring i forhold til vires søn, som snart er 16 måneder.
Han er en utrolig glad og aktiv dreng. Han går i vuggestue og det er vores første barn.

Igennem en periode har vi oplevet, at han har kunne finde på at bide os. Oftes er det mig(mor) som det er gået ud over. han kan finde på det i forskellige situationer f.eks ved afhentning i vuggestue, hvor jeg har sagt Hej til ham, taget ham op og givet ham opmærksom og så kan pædagogen have en besked til mig, men han sidder på min arm, og så oplever jeg et bid.

En anden situation kan være i dag, hvor vi var i svømmehallen, Vi leger rundt og han griner og har det sjovt og pludselig får jeg et haps i skulderene igen. Vi har altid været meget fysiske mht leg- forstået på den måde, at vi elsker at tumle med ham, kilde og kysse. Han elsker det. Nogle gange åbner han munden og løber over mod mig- oftes får jeg et kys andre gange kikser det lige og det ender ud i et bid.

Spørgsmålet er så hvordan vi skal reagere over for ham. Jeg har prøvet flere forskelige måder, men ofte begynder han bare at grine og kan finde på at bide igen. Han græder aldrig. Somom han ikke forstår alvoren. Jeg har virkelig prøvet at være tydelig overfor ham, men det siver ikke ind.

Derudover fortæller de i vuggestue, at han også ...


Annonce

... "slår". Det er i situationer, hvor han igen er glad- aldrig når han er sur eller ked af det, eller vil have legetøj. Et eksempel fra sidste uge. Børnene skal på tur i deres lille vogn og min søn sidder i vognen sammen med 3 andre børn og begynder at vinke til en anden dreng- han vinker hurtigere og hurtigere og ender med at slå ham i hovedet. det er faktisk Somom han bliver overivrig og ikke kan styre sig.. Pædagogerne siger han han er så interesseret i de andre børn, at han næsten kan spise dem. Tit starter det ud stille og roligt og så ender han med at blive voldsommere. What to do her? De siger til os, at han er en meget meget glad dreng- han er så glad for vuggestuen og har været det hele tiden.

Håber du kan hjælpe med et bud på, hvorfor han reagere som han gør, er der noget som vi skal hære anderledes som forældre. Jeg kan mærke, at det gør mig ked af det, fordi de nævner det faktisk hver dag, når jeg henter ham i vuggestuen. Jeg talte lidt mere med hans primærpædagog om hvordan vi skulle håndtere det, hvor hun rådede os til, at vinke til ham og sig Hej- for ligesom at aflede ham og giver ham en reaktion samtidig sagde hun også, at mange børn slår hinanden og de skal lære at være sammen med hinanden. Det går mig bare på og jeg vil gerne skubbe ham i den rigtige retning fra starten.

Kærlig hilsen
Mor til E

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


30. maj 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Sove alene og sove igennem

Kære Helen Vi er fast besluttet på at få vores 13 mdr. datter til at sove...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2018 | Udvikling | 18 mdr.

Sprogudvikling

Kære Helen Jeg har et spørgsmål vedr min søns sproglige udvikling. Han er nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og medicin

Når du spiser og drikker, så går det du indtager via din blodbane over i mælken og vil således blive overført til dit barn. Derfor er det meget vigtigt at du taler med din læge, hvis du har behov for at tage medicin, når du ammer dit barn.

Der kan være mange grunde til at man får medicin, når man ammer. Der kan være behov for smertestillende, der kan være behov for antidepressiv medicin, antibiotika og mange andre ting og der findes næsten altid præparater, som kan tages selvom...

Læs mere i Babylex

Portions størrelse

Det er meget forskelligt hvor meget det enkelte barn spiser. Nogle børn spiser meget og andre mindre. Der er også forskel på børns appetit, som kan svinge alt efter tidspunktet på dagen.

Et barn som får mælk har behov for ca 1/6 af sin vægt i døgnet. Det vil sige at et barn som vejer 3600g vil have behov for ca 600ml mælk på det døgn. I takt med at barnet vokser og vægten øges, så øges indtaget af mælk også.

Når børn begynder med skemad, så vil der i første omgang...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

1000 tak for dit svar. Jeg blev meget glad for at læse dine kommentarer vedr. min "dårlige samvittighed" over at have sendt Caroline i vuggestue da hun blev storesøster. Det lettede virkeligt.

Carolines mor


Annoncer

Annonce