Annonce

Annonce

Brev:

Motorik - 10 mdr.


26. april 2012

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Motorik - 10 mdr.

Kære Helen

Først og fremmest mange tak for dit svar sidst, det var meget brugbart :)

Denne gange skriver jeg til dig, for jeg er lidt bekymret for min datters motoriske udvikling. Hun er nu 10 måneder og kan stadig ikke kravle eller stå.

Hun blev født helt normalt, fødslen var hurtig og gik helt ukompliceret. Hun fejler intet, er (som sin mor) lang og spinkel af bygning, men trives rigtig godt. Hun er startet i vuggestue, hvor hun får ros for at være social og glad og for at spise og sove rigtig godt :) Hun taler også meget (kan allerede sige forskellige ord, som fx kat, "a det" mv). Så alt i alt, synes jeg, at det går rigtig godt, meeeen... Der er lige det med motorikken.

Hun har aldrig været glad for at være fysisk aktiv, og da hun skulle lære at løfte hovedet, måtte jeg arbejde meget med hende, for hun blev ofte sur, når hun lå på maven. Jeg har også øvet meget "trillen" med hende, og det kan hun også godt, selv om hun ikke gør det ret meget.

Hun elsker at sidde på gulvet og lege (også alene), og hun kan også godt selv komme om på alle fire og op igen. Hun gider ikke ligge ret længe "i kravleposition" (også selv om jeg ligger på ...


Annonce

... gulvet sammen med hende), og hun bliver meget sur, når legetøjet er uden for hendes rækkevidde, og hun ikke kan nå det. Dette har vi øvet masser af gange.

Derudover vil hun overhovedet ikke stå på sine ben. De er som spagetti, og det er som om, at hun slet ikke ved, hvordan hun skal bruge dem. Hun var god til at stå, da hun var omkring 6-7 måneder, men det er som om, at hun - efter et par uger med sygdom, da hun startede i institution - har glemt alt. Hun står også oftest på tæerne, hvis hun endelig rammer gulvet, når jeg forsøger at hjælpe hende med at stå. Hun forsøger aldrig selv at rejse sig op, når hun står på gulvet.

Vi bruger en del tid på at lege på gulvet, for at hjælpe hende på vej, men det er klart, at efter, at hun (for ca. 2 måneder siden) startede i institution, da jeg startede på arbejde, er det svært at nå ret meget i hverdagen.

Vi forsøger også at massere de små ben, og trykke under de små fødder mv. Men er der andet vi kan gøre?

Jeg overvejer faktisk lidt, om en gåvogn kunne være godt for hende? (det har hun aldrig prøvet).

Eller bør vi kontakte en fysioterapeut?

På forhånd tak for svar.

Mange hilsner

Pernille

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Dårlig søvn og stop af amning

Hej Helen. Nu har jeg endelig fået taget mig mod og tiden til at skirve til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fontanellen

Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.

Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...

Læs mere i Babylex

Fordøjelse baby

Barnets første afføring kaldes meconium, og den er helt sort. I takt med at barnet får mere mælk, skifter afføringen farve, og man kan på afføringen således se, om barnets fordøjelse fungerer.

Babyer, som kun får brystmælk, vil ofte have en gul afføring, som kan gå lidt over i det grønlige. Lugten er syrlig, men ikke ubehagelig, og afføringen virker lidt tynd og grødet. Børn, der ammes, kan have flere dage imellem deres afføringer.

Babyer, der både får brystmælk...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce