Brev:
Ændret adfærd - 15 mdr.
Hej Helen 😊
Håber du har haft en dejlig jul 🙏
Jeg skriver fordi at min datter på snart 16 måneder har ændret adfærd.
Det hele startede d.24, hvor hun pludselig begyndt at blive mere stille og meget mere pylret, spiser mindre og virker mere træt end hun plejer! Hun kan stadig lege, smile og snakke lidt, men slet ikke som hun plejer!
Det skal lige siges at hun faldt ned fra sofaen om dagen og slog sin læbe og blødte! Ikke et hårdt slag, men hun blev ked af det selvfølgelig! Og adfærden begyndte efter det! Ikke fordi det behøver at have noget med faldet at gøre, men det skal selvfølgelig nævnes.
D.25 fortsætter adfærden, hun er mere indadvendt, (stille) og spiser ikke så meget! Hun sover 12 timer den nat!
D.26 fortsætter adfærden og hun begynder at blive VIRKELIG mor syg! Hun gider slet ikke hendes far, han må ikke holde hende eller kramme hende som han ...
... normalt altid godt må! Jo hvis jeg ikke er hjemme, vil hun ham gerne, men ellers hænger hun på mig!
Hun får så tynd mave den aften, hvor jeg så tænker: "Ahhh det må være derfor hun er som hun er!
Hun kaster op en enkel gang, og sover så til morgen efter! Igen 12 timer! Hun plejer kun at sove 9-10 timer, og er piv frisk kl.5 om morgen.
Hendes adfærd fortsætter d.27, og har så tynd mave igen!
Hun har nu ikke kastet op eller haft dårlig mave siden d.27, som er 3 dage siden, men hun er stadig bare anderledes end hun plejer! Som sagt, hun hænger utroligt meget på mig, snakker ikke så meget, leger ikke så meget alene, og spiser ikke det som hun plejer! Det har nu stået på i en uge, og ved ikke helt hvad jeg skal tro eller gøre? Om det er et tigersping? Om hun har ondt? Eller om det kan være noget alvorligt?
Håber du kan hjælpe mig lidt på vej!
Hilsen
Den meget bekymrende mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Leg – en vigtig del af dit barns udvikling
Lige fra fødslen er legen en vigtig del af barnets liv. Især de første år er vigtige for det lille barns udvikling. Det er hér barnets forskellige sanser, motoriske færdigheder samt sociale evner udvikles aller stærkest. Som forældre er det at lege med sit barn både berigende for dig, men i ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. maj 2022 | Udvikling | 12 mdr.
Kære Helen. Næste lørdag rejser jeg 4 dage væk syd på med en veninde. Da...
29. april 2022 | Sovevaner | 12 mdr.
Kære Helen Her blot en opfølgning på vores seneste spørgsmål. Vi har...
29. april 2022 | Sovevaner | 18 mdr.
Sove på eget værelse - 18 mdr.
Hej Helen. Jeg har en datter på knap 18 mdr, som indtil nu har sovet i sin...
19. april 2022 | Sovevaner | 12 mdr.
Vågner 10-20 gange om natten med gråd og skrig
Kære Helen Jeg har en datter på nu 12 måneder. Hun har i hele sit liv kun...
14. april 2022 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Nu skriver jeg igen vedrørende søvnen i forlængelse af dit...
Viden om børn:
Tisser i sengen
Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.
Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.
Langt de fleste børn vokser...
Boel-prøve
Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.
Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.