Annonce

Annonce

Brev:

Forebyggelse af astmatisk bronkitis


11. januar 2017

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Forebyggelse af astmatisk bronkitis

Kære Helen.

Jeg skriver til dig i håb om, at du måske har et råd, som vi endnu ikke har afprøvet.

Min datter på nu 10 måneder, får, hver gang hun er forkølet, astmatisk bronkitis. Hun var indlagt som helt spæd med RS-virus, der udviklede sig til astmatisk bronkitis, hvor hun måtte have ilt i ti dage, væskedrop og fysioterapi til at hjælpe hende af med slim. En rigtig barsk omgang. Lægerne advarede os om, at vi kunne risikere, at hun ville komme til at få det igen og igen, indtil hun er 2-3 år. Og de fik desværre ret - hun har haft det ca. en gang om måneden siden da - endda i sommerhalvåret. Vi er SÅ trætte af det, og det er jo selvfølgelig synd for hende, at hun skal opleve så meget sygdom.

Hun får flixotid morgen og aften som forebyggende medicin, og ventoline og atrovent i en såkaldt aerosol eller nebulisator, når hun er syg (jeg tror ikke, at man gør det helt på samme måde i Danmark, men det er praksis her, hvor vi bor). Når hun fylder 1 år, kan hun få en vaccine mod luftvejsinfektioner (bronchovaxom), men det er der stadig næsten to vintermåneder til, og jeg føler mig efterhånden helt desperat over al den sygdom. Vi når knap nok ovenpå en omgang, før næsen løber igen, og så går der som regel en lille uge med snot, før det sætter sig på de nedre luftveje med hvad dertil hører af hoste, dårlig søvn, manglende appetit og selvfølgelig ubehag. Det er frustrerende af mange årsager - det ...


Annonce

... følges ikke rart at pumpe sit barn med kortison, og da slet ikke, når hun bliver syg alligevel og desuden har udviklet en form for allergisk hudreaktion over for det. Men vi tør jo heller ikke lade være, for hvad nu, hvis det så bare bliver endnu værre.

Jeg har haft hende til zoneterapeut og har selv fulgt et kursus, så jeg kan behandle hende derhjemme - både forebyggende, og når hun er syg, men det har vi ikke set den store effekt af det. Det er så svært at opbygge rutiner med søvn og mad, når vi så tit bliver bombet tilbage pga. sygdom.

Heldigvis påvirker det ikke hendes generelle udvikling. Hun er overordentlig godt med motorisk og følger sin egen kurve, og børnelægen, som følger hende, er godt tilfreds. Men hun har ikke rigtig noget løsningsforslag ud over forebyggende medicin og anfaldsmedicin og så vaccinen, når hun er gammel nok til det. Som hun siger: "det eneste, I kan gøre, er at tage hende ud af vuggestuen, så hun ikke konstant bliver udsat for virus og bakterier". Men det kan jo ikke lade sig gøre.

Hun sover ikke ude, da luften tit er temmelig forurenet her i byen, og vi er selvfølgelig opmærksomme på at undgå syge mennesker, vaske hænder efter vuggestuen, klæde hende godt på, osv.

Hvad gør man i Danmark i den slags tilfælde? Venter tålmodigt på, at barnet (måske) vokser fra det, eller er der et eller andet man kan gøre? Jeg ser meget frem til at høre fra dig.

Hilsen

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. april 2018 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Tørstig om natten - 9 mdr.

Kære Helen, Hjælp.... Min datter på 9 måneder har egentlig altid sovet godt...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Natteamningen - hjælp!

Kære Helen Jeg har længe ville tegne et abbonoment her hos dig, og har nu...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

8 mdr, amning og mad

Kære Helen Jeg har nogle spørgsmål angående vores datters “spisevaner”. Om...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 8 mdr.

Baby 8,5mdr ked af at skulle sove

Hej Helen. Vores lille pige er nu 8 måneder (9 måneder 10. april) og har...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

10 måneder og lure om dagen

Kære Helen Vores datter på knap 10 måneder har haft en (lidt lang) periode,...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Diarré

Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.

Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.

Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...

Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.

Tak!!


Annoncer

Annonce