Annonce

Annonce

Brev:

Udstationering og reaktion hos min 3 årige


15. august 2014

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Udstationering og reaktion hos min 3 årige

Hej Helen,

Vi flyttede for snart tre måneder til North Carolina, USA, grundet en udstationering. Det er min mand der er udstationeret. Vi har taget vores to børn med, M (storebror) på 3 1/2 år og A (lillesøster) 9 måneder.

De første 2 uger gik med at komme på plads i vores nye hus og i de nye omgivelser. Derefter begyndte vi indkøring i Pre-School. Vi havde fundet en Pre-school hjemmefra som lå tæt på og som havde en stor legeplads. Det var vigtigt for os at der var gode udendørsforhold, da M. nåede at gå i en Skovbørnehave derhjemme i et halvt år. Han elsker naturen og frisk luft.

De første 2 uger var enten min mand eller jeg med ham i nogle timer. Derefter var han selv afsted, i starten kun 2 timer, og efter nogle uger 5-6 timer ad gangen (han er max i Pre-school 6 timer om dagen).

M. bliver hver morgen ked af at han skal derop. Han spørger hver morgen, 'hvad skal jeg i dag' og når jeg svarer børnehave, går han tilbage i sin seng. Han græder om morgenen, i bilen og ved aflevering. Når jeg henter ham, står han ved døren og venter.

Hans lærere siger at han stopper med at græde når jeg er kørt og efterhånden deltager i aktiviteterne. Dog har han endnu ikke udtrykt sig på engelsk og heller ikke taget kontakt til de andre børn.

Det der bekymre mig er at han er ked af det hver dag, at han venter på mig når jeg kommer (vi har en aftale om at jeg kommer hver dag efter han har spist eftermiddagssnack), og ikke mindst at han er begyndt at stamme igen. M. stammede også i vuggestuen og det begrænsede ham i hans sprogudfoldelse. Var lidt længe om at tale rent. Det gik over omkring 3 års alderen og er altså nu kommet igen - denne gang værre.

Han siger til mig hver dag at jeg henter ham - at 'i dag har slet ikke grædt mor' - hvorfor siger han det? Er det fordi han ved at ...


Annonce

... det vil jeg sikkert gerne høre - eller hvad handler det om? Jeg tror bestemt sproget er den største udfordring for ham.
Når han kommer hjem vil han helst sidde i sofaen med hans dyne og vores IPAD og se bamse og kylling eller noget andet dansk 'børnetime'. Nogle dage virker han sur og aggressiv. Typisk også meget krævende i hans adfærd.

Jeg er dybest set bange for at 'ødelægge' ham - altså gøre skade på ham ved at udsætte ham for denne store omvæltning og belastning.
Kan jeg det?

Min mand og jeg taler meget positivt om det hele og gemmer tårerne til han er afleveret.

Jeg går hjemme med A. til hun er omkring et år - så skal hun samme sted hen som M.. Jeg synes M. har bedst af at være blandt andre børn og jeg har rigtig svært ved at aktivere ham herhjemme sammen med en baby. Egentlig også uden en baby. Han vil gerne andre børn, men er generelt meget sky overfor voksne. Måske mest en indadvendt dreng.

Formålet med denne udstationering har været at være mere sammen som familie - og det er vi også. Vi har hver dag en stille og rolig morgen og en stille og rolig eftermiddag. I weekenden hygger vi og har god tid.

Jeg skal bruge 2015 på at lave en opgave, så der skal begge børn helst være godt integreret i Pre-school, men jeg begynder at være bekymret for om det nogensinde lykkes og såfremt M. i en eller anden grad tilpasser sig (ikke græder så meget mere), vil han så i virkeligheden have det skidt indeni.

M. når tilbage til DK inden han skal i skole. Han får 1 år i en dansk børnehave før han skal i skole, hvilket jeg tænker er en god ting.

Synes det er rædselsfuldt i øjeblikket og mister til tider troen på at det nogensinde lykkes. Min mand er mere optimistisk og tror det nok skal komme. Er jeg utålmodig?

Med venlig hilsen
Jeanette (en bekymret og frustreret mor)

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Lidt hyper dreng på 4 år

Hej Helen, Tak for dit fine svar sidst.. det gav lidt ro men nu har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2018 | Renlighed | 3 år, 2 mdr.

3 årig pige er bange for at lave

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi vores datter på 3 år har over en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Opdragelse | 3 år

At blive storebror - 3 år

Hej Helen. Vi har jo som sagt fået lillesøster som er 5 uger i dag og...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleskift

Et nyfødt barn skal have skiftet ble ofte, i begyndelsen er det mellem 6 og 10 gange i døgnet.

Før bleskift er det rigtig godt, hvis man har samlet de ting man skal bruge sammen, så det er klar: vaskefad, vaskeklude, rene bleer, håndklæde, undertøj osv.

Spæde børn kan ikke lide at få alt tøjet af, så når bleen skal skiftes, så vil dit barn være mere rolig, hvis du lader det beholde noget af tøjet på imens. Det er derfor smart med bodystockings og lignende som kan...

Læs mere i Babylex

CE-mærket

Se efter CE-mærket når du køber legetøj

Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.

Du skal også være opmærksom på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annoncer

Annonce