Annonce

Annonce

Brev:

Baby sover kun ved bevægelse


17. februar 2023

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Baby sover kun ved bevægelse

Kære Helen

Tak for en god brevkasse!

Min datter på 10 uger sover kun, når hun er i bevægelse.

Op til at hun var omkring 4-5 uger, kunne hun sagtens sove på brystet af mig eller hendes far, eller i armen hos nogle, men nu SKAL hun vugges, bæres i bæresele, køres i barnevogn osv. De andre babyer i min mødregruppe kan falde i søvn på deres mors skulder eller i deres sleep carrier på gulvet, mens jeg står med hende i bæreselen og hopper.

Generelt om hendes søvn, så er hun en baby, der skal hjælpes i søvn. Hun falder ikke bare i søvn sådan uden lige. Vi er meget obs på hendes træthedssignaler og putter hende, når hun har været vågen længe nok. I hendes vågen tid får hun mad (bryst), kommer på maven, leger alene på aktivitetstæppet, bliver snakket med og får ren ble, hvorefter vi putter hende i hendes dyne og enten går med hende i barnevognen uden for eller lægger hende i slyngevuggen (med motor). Hun har typisk én lur i barnevogn eller bæresele og de resterende i slyngevuggen.

Hun sover typisk én længere lur på 1,5 - 2,5 time om dagen og to/tre mindre lure på 30-40 minutter. Indtil for nyligt har hun selv styret, hvornår hun sover "for natten". Altså er hun faldet i søvn kl. 22, så har hun sovet der fra og til hun vågner - hun sover ...


Annonce

... typisk 11-13 timer. Men vi vil gerne have lidt rytme tilbage, og skal også starte til babysvømning i næste uge, så vi er begyndt at gøre en aktiv indsats for at få hende puttet i god tid, mellem kl. 19-20, så hun kan få sine 11-13 timer.

Om natten ammer jeg hende hver 2-3 time, nogle gange hver 1,5 time. Det gør jeg liggende og mens hun sover, så hun er slet ikke vågen om natten - og det er jo helt vildt rart for os alle.

Men igen, når vi putter hende for natten, så er det i slyngevuggen, for det er kun bevægelse der dur, og når der så er gået et par timer, og jeg selv er klar til at sove, så tager jeg hende med i seng, mens hun sover og ammer hende, så hun sover videre i sengen hele natten mellem mig og hendes far. Dette er det eneste tidspunkt hun kan sove uden at være i bevægelse.

Jeg tænker meget på, om vi burde gøre noget anderledes. Jeg bruger meget tid på at bekymre mig om hun får nok og ordentlig søvn osv. Og så er det bare en smule besværligt og til tider fysisk hårdt for både mig og far, at hun kun kan sove, når hun er i bevægelse.

Er den adfærd normal? Og har du nogle råd til, hvordan vi kan øve at sove uden bevægelse? Og generelt ift. hendes søvn, er vi på rette vej?

Tusind tak!

Med venlig hilsen
Karlas forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv barnets fødder den bedste start

En ny verden åbner sig, når dit barn skal have sit første par sko. - Hvad skal du vælge, og hvornår skal de overhovedet have sko?
Bundgaard har i årtier hjulpet de små fødder med at tage deres første skridt, og vi vil derfor hjælpe dig med at finde ud af, hvornår dit barn skal have sit ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

11. marts 2023 | Amning | 2 mdr.

Svamp, Raynauds eller? Opfølgning

Kære Helen Mange tak for dit svar, tanker og forslag til at bekæmpe de...

Læs hele brevet og Helens svar


11. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Afføring ændret farve og lugt

Hej Helen, I løbet af de sidste par dage har afføringen hos vores lille pige...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2023 | Sovevaner | 3 mdr.

Baby med stort søvnbehov

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig angående min datter, Karlas,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2023 | Kost og ernæring | 3 mdr.

Skift af MME

Kære Helen, Så er det mig igen, men vi skal jo have noget ud af abonnementet...

Læs hele brevet og Helens svar


3. marts 2023 | Diverse | 3 mdr.

Bøvser og luft - 3 mdr.

Kære Helen, Tak for dit svar om søvn. Det har været brugbart og vi prøver...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tilstoppet tårekanal

Mange nyfødte børn har en tilstoppet tårekanal. Barnet ser ud som om, at det har søvnklatter i øjenkrogen hele tiden, eller at øjnene konstant virker fugtige.

Tårekanalen er en tynd kanal, som løber fra den inderste øjenkrog til næsen. Det er bl.a. den, der får os til at snøfte, når vi græder.

Tårer er 'øjnenes sprinkleranlæg'. Tårerne løber i en konstant strøm fra øverste, yderste øjenkrog ned og renser øjnene. Øjenvipperne er en slags 'vinduesviskere', og...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce