Annonce

Annonce

Brev:

Baby sover kun ved bevægelse


17. februar 2023

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Baby sover kun ved bevægelse

Kære Helen

Tak for en god brevkasse!

Min datter på 10 uger sover kun, når hun er i bevægelse.

Op til at hun var omkring 4-5 uger, kunne hun sagtens sove på brystet af mig eller hendes far, eller i armen hos nogle, men nu SKAL hun vugges, bæres i bæresele, køres i barnevogn osv. De andre babyer i min mødregruppe kan falde i søvn på deres mors skulder eller i deres sleep carrier på gulvet, mens jeg står med hende i bæreselen og hopper.

Generelt om hendes søvn, så er hun en baby, der skal hjælpes i søvn. Hun falder ikke bare i søvn sådan uden lige. Vi er meget obs på hendes træthedssignaler og putter hende, når hun har været vågen længe nok. I hendes vågen tid får hun mad (bryst), kommer på maven, leger alene på aktivitetstæppet, bliver snakket med og får ren ble, hvorefter vi putter hende i hendes dyne og enten går med hende i barnevognen uden for eller lægger hende i slyngevuggen (med motor). Hun har typisk én lur i barnevogn eller bæresele og de resterende i slyngevuggen.

Hun sover typisk én længere lur på 1,5 - 2,5 time om dagen og to/tre mindre lure på 30-40 minutter. Indtil for nyligt har hun selv styret, hvornår hun sover "for natten". Altså er hun faldet i søvn kl. 22, så har hun sovet der fra og til hun vågner - hun sover ...


Annonce

... typisk 11-13 timer. Men vi vil gerne have lidt rytme tilbage, og skal også starte til babysvømning i næste uge, så vi er begyndt at gøre en aktiv indsats for at få hende puttet i god tid, mellem kl. 19-20, så hun kan få sine 11-13 timer.

Om natten ammer jeg hende hver 2-3 time, nogle gange hver 1,5 time. Det gør jeg liggende og mens hun sover, så hun er slet ikke vågen om natten - og det er jo helt vildt rart for os alle.

Men igen, når vi putter hende for natten, så er det i slyngevuggen, for det er kun bevægelse der dur, og når der så er gået et par timer, og jeg selv er klar til at sove, så tager jeg hende med i seng, mens hun sover og ammer hende, så hun sover videre i sengen hele natten mellem mig og hendes far. Dette er det eneste tidspunkt hun kan sove uden at være i bevægelse.

Jeg tænker meget på, om vi burde gøre noget anderledes. Jeg bruger meget tid på at bekymre mig om hun får nok og ordentlig søvn osv. Og så er det bare en smule besværligt og til tider fysisk hårdt for både mig og far, at hun kun kan sove, når hun er i bevægelse.

Er den adfærd normal? Og har du nogle råd til, hvordan vi kan øve at sove uden bevægelse? Og generelt ift. hendes søvn, er vi på rette vej?

Tusind tak!

Med venlig hilsen
Karlas forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artiklerForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. januar 2024 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Flaskegivning liggende

Hej Helen Rigtig godt nytår til dig og din familie! Nu er det blevet min tur...

Læs hele brevet og Helens svar


4. januar 2024 | Diverse | 2 mdr.

Baby tager meget på

Kære Helen Jeg er mor til en pige på 10 uger. Hun er født til termin, og hun...

Læs hele brevet og Helens svar


25. december 2023 | Udstyr | 2 mdr.

Valg af bæresele

Hej Helen. Rigtig glædelig jul! Vi har fået en bæresele i julegave, men...

Læs hele brevet og Helens svar


26. september 2023 | Amning | 1 mdr.

Maveproblemer om natten

Kære Helen. Jeg håber, at du kan hjælpe mig med nogle spørgsmål om vores...

Læs hele brevet og Helens svar


22. september 2023 | Kost og ernæring | 2 mdr.

Dårlig mave - 2 mdr.

Hej Helen. Jeg skrev til dig tidligere på grund af min datter havde hård...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Massage - baby

Mange babyer nyder at få massage eller berøring af ryg, mave, ansigt, fingre, tær. De rolige og rytmiske bevægelser giver barnet en følelse af at være elsket og fylder barnet med velvære. Der findes flere bøger om emnet, hvis du ønsker at sætte dig ind i en bestemt teknik, kan det anbefales at låne eller købe en af disse.

Hvis dit barn har svært ved at komme af med afføring eller luft, så kan det også være en god ide at massere lidt på barnets mave. Dette gøres ved stille og...

Læs mere i Babylex

Sygt barn

Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.

De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.

Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.

Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

..og endnu engang tak for en vidunderlig brevkasse!


Annonce