Annonce

Annonce

Brev:

Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning


18. oktober 2022

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Søvnproblemer - 1.5-3 timer lang putning

Hej Helen.

Vi skrev da vores datter var 7 mdr, omkring problemer med at falde i søvn om aftenen - og nu er vi nødt til at skrive igen.
Jeg kan mærke det er ved at være hårdt igen og at jeg er fuldstændig færdig efter en 1,5-3 timer lang putning, så nu beder jeg om hjælp!

Hurtig information omkring vores hverdag, er at jeg (moren) er hjemmegående med vores datter som jeg nyder til fulde. Vi har både dage hvor vi er i legestue eller til mor-far-barn gymnastik og vi har dage hvor vi bare tuller herhjemme, leger ude i sandkassen og hygger indenfor. Planen er at hun skal i børnehave, når den tid kommer (i vores kommune er det når hun er 2,9 år)

Far ligger ude til hverdag, så han er som regel ikke hjemme mandag-torsdag.
Jeg elsker vores dage og hun er den skønneste at være sammen med - som regel glad, har masser af humor og er super nysgerrig og aktiv. Hun er meget motorisk "dygtig", løber meget og hun har lige fundet ud af hvordan man åbner køleskabet! Til gengæld siger hun ingen ord endnu, men jeg finder ro i at hun bruger mere krudt på det motoriske.

Når vi så når til aftenen... Er historien en helt anden! Vi putter ca. kl. 19:45; giver hende nattøj på, børster tænder, ruller gardiner ned, læser en historie, bliver lagt i sin egen seng og vi synger "elefantens vuggevise", jeg putter hende ned og fortæller at hun skal sove og jeg elsker hende og så går jeg ud i vores gang og sætter mig på en stol hvor hun kan se mig. Og så går den vilde jagt ellers... Hun bliver top hysterisk over at jeg går fra hende, så jeg når at gå frem og tilbage til hende MANGE gange. Løfter hende op hvis hun er ulykkelig, giver kram og ligger hende tilbage i sengen og går tilbage ud i gangen. Som regel når jeg ikke ud af soveværelset før hun "kalder".

Efter det har stået sådan på i 1,5 time går vi som regel til sidst med hende frem og tilbage i soveværelset - nogle gange hjælper det og andre gange ikke, og så går den vilde jagt ellers igen! Enkelte dage er hun i et mere frækt humør. Hvor hun "skriger" og når vi kommer ind griner hun og smider sig i sengen og kaster med bamsen og sengeranden. (hendes seng står i vores soveværelse).

Det med at sætte os på en stol hvor hun kan se os er et råd vi har fået for ca. 1 måned siden - inden det havde vi kæmpet med "gå og se" i ...


Annonce

... 2 måneder, hvor vi lukkede døren på klem ind til hende og kom når hun kaldte eller blev ulykkelig.

Tror måske hun har svært ved at slippe dagen? Det er for sjovt at lege og være oppe til at hun gider at sove? Og endnu mere er jeg bange for at jeg ikke stimulere hende nok, så hun er "træt nok" om aftenen?

Her er en ca. plan over vores dag:

7:00 Står op.

7:45 Får morgenmad, bestående af en portion grød, æg, 1/2 bolle med ost og 1/3 banan. Her får hun vand til.

Fordi hun spiser så godt om morgenen, plejer jeg ikke at tilbyde formiddagsmad, hun viser heller ikke tegn på at have lyst til mere inden rugbrød.

10:30 Rugbrød med forskellig pålæg. Her spiser hun som regel en hel sammen med et glas letmælk.

11:30-14:30 Sover middagslur (det tager max 5 min inden hun sover, hvor jeg triller stille med barnevognen ude i carporten)

15:00 Får eftermiddagsmad; kan f.eks. være 2 bananpandekager med blåbær, lidt vindruer, en digestivekiks med fuldkorn og en ostehaps. Vand til.

16:30 Tilbyder peberfrugt og agurk men bliver altid afvist, derimod vil hun gerne have de mere "usunde snacks" hvis jeg tilbyder det.

18:00 Aftensmad - jeg vil nødig bruge ordet kræsen, men det er sjældent hun sidder og spiser nøjagtig det samme som os. Vi tilbyder hende altid det som vi skal have først og afviser hun det, smører jeg et stykke rugbrød eller også varmer jeg nogle rester jeg ved hun kan lide (det som regel pasta-retter, risotto eller madpandekager). Grøntsager spiser hun aldrig hvis hun kan se dem, dog spiser hun dem alle hvis det er "gemt" i pasta eller risotto. Hun får også mælk til aftensmad.

18:30 kommer i bad hver 2. dag.

19:15 Har indtil for 2 uger siden tilbudt til grød, men lige pludselig ville hun ikke have det mere. Så nu tilbyder vi frugt i stedet, og det spiser hun som regel lidt af.

19:45 Putning - og sover et sted i mellem 21:30-23.

Jeg vil så gerne give min datter en god afslutning på dagen, men det ender altid med at jeg er lige ved gå ud af mit gode skind og hun er super ulykkelig!

Håber sådan du kan hjælpe mig og måske se "fejlen" som jeg har stirret mig blind på. Jeg trænger til at have bare en time om aftenen hvor jeg kan puste ud.

Mange hilsner Louise.

P.S. Hun bliver 17 måneder om en uge (ved ikke om det gør en forskel)

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

1. februar 2023 | Sovevaner | 16 mdr.

Hjælp til søvn - dreng 16 mdr.

Hej Helen, Jeg har en sund og rask dreng på knap 16 mdr. Han har lige...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2023 | Sovevaner | 14 mdr.

Hvorfor vil han ikke sove alene?

Kære Helen Jeg skriver til dig, fordi jeg har brug for hjælp og råd til min...

Læs hele brevet og Helens svar


29. januar 2023 | Sovevaner | 18 mdr.

Putning - knap halvandet år

Kære Helen Vi har en søn på snart halvandet. Han er glad og velfungerende....

Læs hele brevet og Helens svar


19. januar 2023 | Sovevaner | 13 mdr.

Lillesøsters nattesøvn - 13 mdr.

Hej Helen, Vi fik sidste år svar på et spørgsmål vedr. putning af vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


6. december 2022 | Udvikling | 13 mdr.

Hvornår skal en på 13 måneder kunne?

Hej Helen Jeg er lidt nysgerrig på hvornår en baby skal kunne drikke af...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børneeksem

Børneeksem hedder også atopisk eksem eller dermatitis. Barnet får meget tør hud og hos de små børn kan eksemet sidde over alt på kroppen. Hos de lidt større børn sidder eksemen ofte i albuebøjninger og knæhaser.

Atopisk eksem kaldes børneeksem fordi det stort set kun rammer børn og ofte starter indenfor det første leveår. Hvis barnet har meget eksem og er generet af dette, vil det altid være en god idé at få barnet undersøgt, for at afklare om eksemen skulle hænge sammen med...

Læs mere i Babylex

Passiv rygning og børn

Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.

Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.

Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annonce