Annonce

Annonce

Brev:

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger


7. oktober 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen.

Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca 1,5 time midt på dagen.

Hun er utroligt svært at putte svær om aftenen, det tager minimum en time og hun sover aldrig før 21.00. Vi har både prøvet at rykke puttetid tidligere og senere men det ændrer ikke på de lange putninger.. Vi går igang med at gøre klar til natten ca 19.30 med bøger, tandbørstning etc i stuen eller på hendes værelse, hun ligger som regel i sengen kl 19.45/20. Soveritualet er at hun har sin sut, sin bamse og får læst bøger/sunget sange. Hun får også en flaske med mælk på dette tidspunkt. (Vi har ikke set behovet til at skære den væk da hun hygger sig med det og spiser fint om dagen).

Problemet er, at hun simpelthen ikke virker træt. Hun vil læse flere bøger, synge sange, lege (hun kravler ud af tremmesengen selv uden problemer så det gør hun som regel også under putning). Indtil før nyligt sad vi med hende på skødet men nu er hun i sin egen seng under hele seancen. Vi bliver også inde på værelset til hun sover, så sådan går der 1,5 time hver aften. Hun er formentlig i en alder hvor hun snart ikke har brugt for middagslur men hun skal ...


Annonce

... først i børnehave om 8 måneder og så sover hun gerne 1.5-2 timers lur midt på dagen hvilket vel betyder hun har brug for den. Hun er (i weekenden) nemmere at putte til middagslur men ikke nem - det tager typisk 30 minutter med samme problem.

Har du nogle råd til hvad vi kan gøre? Og kan vi evt gå ud af lokalet fremfor at sidde derinde i 1-1,5 time? Både for vores - men måske også hendes skyld? Hun snakker enormt meget og prøver at engagere os til at gøre ting, hente vand, hente potten, en bestemt bog osv. Samtidig kravler hun bare ud af tremmesengen, så hvis vi gik, ville hun formentlig bare komme efter os.

Iøvrigt tænkte jeg på om det måske også er på tide at skifte tremmeseng ud når hun kravler ud af den selv. Hun sover i mørke og kravler ud så snart hun vågner og har altid en masse ting med (bamse, dyne, bøger hun kan nå fra boghylden i sengen) når hun kravler, så er bange for om hun falder ud en dag.

Til info, vågner hun ca 7 om morgenen og vågner sjælendt om natten. Hun sover ca 1.5-2 timers middagslur så ialt får hun ca 12 timers søvn. Hun er et meget energisk barn, der taler fra hun står op til hun går i seng.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2024 | Diverse | 2 år, 2 mdr.

Måltider og putning

Kære Helen, Tak for nogle rigtig gode råd sidste gang:) Min søn, når han...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Toårig dreng og sproglig støtte

Kære Helen, Tak for din sidste svar. Jeg har nogle spørgsmål igen angående...

Læs hele brevet og Helens svar


5. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Jeg har en dreng på to år

Kære Helen. Tak for din mail og tak for de rigtig gode råd sidste gang, hvor...

Læs hele brevet og Helens svar


2. april 2024 | Udvikling | 2 år, 2 mdr.

Basker med armene

Hej Helen Er nød til at udtrykke en bekymring, som er kommet på det sidste....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pusleplads til baby

Der er flere tusinde gange, du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i ca. tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person, som hyppigst skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra...

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Ja, så er det mig igen…..Tusind tak for dit svar og mange brugbare råd til min søns dagsrytme og nattesøvn. Vi vil straks gå i gang!

Kari, mor til dreng på 6 måneder


Annonce