Annonce

Annonce

Brev:

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger


7. oktober 2022

Kategori:
Alder:
2 år, 6 mdr.

Utroligt svært ved at falde i søvn/lange putninger

Kære Helen.

Vores datter er 2,5 og går i vuggestue, hvor hun sover lur ca 1,5 time midt på dagen.

Hun er utroligt svært at putte svær om aftenen, det tager minimum en time og hun sover aldrig før 21.00. Vi har både prøvet at rykke puttetid tidligere og senere men det ændrer ikke på de lange putninger.. Vi går igang med at gøre klar til natten ca 19.30 med bøger, tandbørstning etc i stuen eller på hendes værelse, hun ligger som regel i sengen kl 19.45/20. Soveritualet er at hun har sin sut, sin bamse og får læst bøger/sunget sange. Hun får også en flaske med mælk på dette tidspunkt. (Vi har ikke set behovet til at skære den væk da hun hygger sig med det og spiser fint om dagen).

Problemet er, at hun simpelthen ikke virker træt. Hun vil læse flere bøger, synge sange, lege (hun kravler ud af tremmesengen selv uden problemer så det gør hun som regel også under putning). Indtil før nyligt sad vi med hende på skødet men nu er hun i sin egen seng under hele seancen. Vi bliver også inde på værelset til hun sover, så sådan går der 1,5 time hver aften. Hun er formentlig i en alder hvor hun snart ikke har brugt for middagslur men hun skal ...


Annonce

... først i børnehave om 8 måneder og så sover hun gerne 1.5-2 timers lur midt på dagen hvilket vel betyder hun har brug for den. Hun er (i weekenden) nemmere at putte til middagslur men ikke nem - det tager typisk 30 minutter med samme problem.

Har du nogle råd til hvad vi kan gøre? Og kan vi evt gå ud af lokalet fremfor at sidde derinde i 1-1,5 time? Både for vores - men måske også hendes skyld? Hun snakker enormt meget og prøver at engagere os til at gøre ting, hente vand, hente potten, en bestemt bog osv. Samtidig kravler hun bare ud af tremmesengen, så hvis vi gik, ville hun formentlig bare komme efter os.

Iøvrigt tænkte jeg på om det måske også er på tide at skifte tremmeseng ud når hun kravler ud af den selv. Hun sover i mørke og kravler ud så snart hun vågner og har altid en masse ting med (bamse, dyne, bøger hun kan nå fra boghylden i sengen) når hun kravler, så er bange for om hun falder ud en dag.

Til info, vågner hun ca 7 om morgenen og vågner sjælendt om natten. Hun sover ca 1.5-2 timers middagslur så ialt får hun ca 12 timers søvn. Hun er et meget energisk barn, der taler fra hun står op til hun går i seng.

Hilsen herfra

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Mistrivsel i vuggestue

Kære Helen. Min datter på 2 år og 6 måneder går i en vuggestue med cirka 25...

Læs hele brevet og Helens svar


29. maj 2024 | Udvikling | 2 år, 7 mdr.

Motorisk sansesøgende

Kære Helen, Så er det os igen 😅 Vi har jo en dejlig dreng på 2 år...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 2 mdr.

Putte senere eller vække fra lur

Kære Helen Tusind tak for dit forrige svar angående night terror. Der var...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Citrusfrugter

Hvis man har allergi overfor græspollen, så kan man nogle gange reagere på citrusfrugter som appelsiner og klementiner. Reaktionen vil ofte være kløe og hævelse af læber, mund og svælg. Og det bedste man kan gøre er ikke at spise de citrusfrugter, som man reagerer på.

Nogle børn vil også reagere med rødt udslæt om munden, når de spiser citrusfrugter. Det skyldes normalt frugtsyren, som generer barnets lidt sarte hud og handler således ikke om at barnet ikke tåler...

Læs mere i Babylex

Selleri

Fra 6 mdr´s alderen vil mange børn nyde at spise flere rodfrugter, da de smager af noget. Selleri er en rodfrugt.

Rodfugter har en naturlig sødme og denne kommer især frem, hvis rodfrugterne bages i ovnen. Du kan lave mos af rodfrugter og du kan også give dit barn større stykker af bagte rodfrugter, som det selv kan spise - rodfrugter er vigtige som en varieret del af både din og barnets kost.

Du skal dog være opmærksom på at selleri indeholder nitrat og det bør...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det går bare rigtig godt med vores datter :) Vi har ingen kamp ved sengetid længere, hun er endelig begyndt at gå selv og hun stortrives.

Tak, Cecilies mor


Annonce