Annonce

Annonce

Brev:

Dårlige sovevaner - 11 mdr.


14. august 2022

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Dårlige sovevaner - 11 mdr.

Kære Helen

Min søn på 11 måneder sov indtil han fyldte 9 måneder et fint sovemønster, hvor han blev lagt i sin barnevogn efter flaske og faldt i søvn af sig selv uden problemer. Han sov aldrig lur indenfor. Han kunne også efter han begyndt at sove på eget værelse i 7 måneders alderen også blot kunne lægges i egen seng og sov fint her uden de store dinkedare.

Efter min kæreste overtog barslen har det ( angiveligt :) ) været nødvendigt at begynde at køre tur med vognen inden min søn kunne sove. Det skyldes at min søn blot tager far i siderne af vognen og rejser sig op uagtet hvor mange gange vi blidt lægger ham ned.

Det udviklede sig herefter til at de begge skulle ligge i voksen sengen sammen for at min søn kunne falde i søvn de fleste gange. Efter vi har været på ferie har disse dårlige vaner udviklet sig til at blive fast rutiner og nu kan han KUN sove ved at far lægger sig i sengen med ham og sover hele luren her og om aftenen falder han i søvn sammen med far i voksen sengen og bliver herefter båret ind i seng.

Nu skal jeg hjemme passe min søn nogle måneder inden han starter i vuggestue til vinter og jeg ønsker at flere årsager at få ...


Annonce

... vendt disse kedelige sovevaner hvor far (eller mor) skal lægge sig ned med ham i voksen seng og “sove” inden.

Idag prøvede jeg at lægge ham udenfor i barnevogn som vi plejede før i tiden og det udviklede sig til hård hård gråd og han prøver hele tiden at rejse sig op selvom jeg blidt fjerner hans hænder fra kanten.

Jeg er gravid og vejret vender snart så jeg hverken kan eller vil rende gader og stræder rundt for at få ham til at sove ligesom jeg synes det er enormt uhensigtmæssigt at han kun kan falde i søvn i vores seng med en forældre.

Vi har lidt svært ved at blive enige om måden fremadrettet. Jeg hælder til at “køre min søn træt” ved at lade ham græde i vognen mens jeg selvfølgelig er hos ham, trøster ham, holder i hånd osv til han sover men hans fars tolerance tærskel overfor gråd er noget lavere (hvilket måske er årsagen til uvanernes opståen) og tager ham derfor op efter et par minutter og bærer ham ind i seng. Det bliver en dårlig dag for alle hvis han ikke får sovet men det andet holder bare heller ikke i længden - vi skal jo lave noget praktisk og i vuggestuen skal han jo kunne falde i søvn selv

Hvad gør vi?

Venlig hilsen
Christina

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Brug Olívy fra barnet er nyfødt

Hos en nyfødt er huden under bleen særligt sart, og den bliver meget nemt rød og irriteret når den er pakket inde i en varm og fugtig ble. Løsningen er at rense, pleje og beskytte huden mod affaldstofferne fra urin og afføring og derved forebygge en rød og irriteret babynumse.

Olívy ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

22. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Snart 1 år og får utallige flasker om natten….

Hej Helen. Vores lillebror er en glad, modig og skøn lille mand som snart...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Vågner hver time om natten - 9 mdr.

Hej Helen Jeg er efterhånden fuldstændig tyndslidt.. min datter på 9...

Læs hele brevet og Helens svar


15. september 2022 | Opdragelse | 12 mdr.

Hvornår er det tid til bordskik?

Kære Helen Hvornår er der tid til bordskik og hvordan får vi det indført på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. september 2022 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn og dagslure - 11 mdr.

Kære Helen Vi har udfordringer med at lære Ellen at falde i søvn og blive i...

Læs hele brevet og Helens svar


29. august 2022 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Jern tilskud?

Hej Helen :-) Tusind tak for svar og gode inputs i tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Steriltvandspapler

Steriltvandspapler bruges som smertestillende til fødende kvinder. Det er små indsprøjtninger af helt rent vand, som man lægger ind under huden i lænden.

Det svier, når de lægges ind og der lægges i alt 4 små steriltvandspapler ind. Når de først er lagt, oplever de fleste at de har god smertelindring. Virkningen kommer af, at stikkene afleder smerteimpulser, som netop er høje i lænden, når man har veer.

Læs mere i Babylex

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!

Hilsen drengens forældre


Annonce