Annonce

Annonce

Brev:

Få datter til at sove


2. august 2022

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Få datter til at sove

Hej Helen,

Tak for en god brevkasse!

Jeg ønsker råd til, hvordan jeg kan få min datter på snart 5 måneder til at sove.

Jeg har siden hendes fødsel fået hende til at sove ved hjælp af amning. Det har ikke været et problem indtil vi, da hun blev 4 måneder, besluttede at gå over til MME.

Der har fra fødslen været problemer med min datters vægt og i de to perioder, hvor jeg har fuldammet har hun tabt sig. Derfor har vi i perioder suppleret med MME.

Det har været en stor lettelse at gå fuldt på MME (Ammer dog stadig nogle gange om dagen), da amning/pumpning/supplering var tærrende og tog værdifuld tid fra samværet med min datter. Derudover var det hårdt hele tiden at skulle spekulere i, hvor meget eller lidt MME hun skulle have for at opretholde min mælkeproduktion. Nu har vi en mæt datter, der tager fint på❤️

Problemet er så nu, hvordan hun fremadrettet skal sove. Jeg kan stadig få hende til at sove ved brystet, men hun bliver i højere grad frustreret på brysterne og det bliver nogle lidt kaotiske putninger. Derudover kan jeg få hende til ...


Annonce

... at falde i søvn med flasken, i bæresele og ved at vugge hende i min favn. Med bæreselen kan jeg dog ikke flytte hende og vuggen i favn bliver hårdt i længden i takt med at hun bliver større.

Hun kan altså kun falde i søvn, når der er fysisk kontakt. Hun har aldrig kunne falde i søvn i sin barnevogn til trods for at vi har og fortsat forsøger at vænne hende til den.

Hendes dagslure sover hun i slyngevugge, på mig, i hendes seng (som står i vores soveværelse ved siden af sengen), i barnevogn eller bæresele. Alle steder flyttes hun til, når hun er faldet i søvn, bortset fra mig og bæreselen.

Vi har talt med sundhedsplejersken og hun vil gerne have, at vi putter hende i hendes seng, siger godnat og så går. Vi skal så komme ind og tage hende op og trøste hende, hvis hun kalder, men blive ved med at lægge hende i sengen. Vi har prøvet samme metode med barnevognen og der begynder hun at skrige og bliver kørt helt op.

Jeg synes derfor det virker som en voldsom metode og frygter at påbegynde. Tager jeg fejl og er det virkelig vejen frem?

Med venlig hilsen,
Katrine

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Sådan forbereder du babynumsen på de varme sommerdage

Varme sommerdage er dejlige, men de kan genere små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på røde babynumser.
Ved at erstatte vand, sæbe, vådservietter med Olívy baby care – diaper change kan du nemt og skånsomt forebygge alle de hudproblemer, der ellers følger ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. august 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

Vil kun sove på mit skød

Kære Helen. Min datter på 4 mdr. skal hjælpes til at falde i søvn ved at hun...

Læs hele brevet og Helens svar


10. august 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og natteroderi del II

Hej Helen. Tak for svar. Hvordan og hvorledes ift mellemmåltider? Hvad...

Læs hele brevet og Helens svar


9. august 2022 | Sovevaner | 5 mdr.

5 måneder og natteroderi

Hej Helen Jeg har tidligere skrevet til dig omkring putning, og moonboon.....

Læs hele brevet og Helens svar


4. august 2022 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Vil ikke længere tage flaske

Hej Jeg skriver, da min søn på lige lidt over 5 måneder den sidste uges tid...

Læs hele brevet og Helens svar


28. juli 2022 | Sovevaner | 4 mdr.

Brokkeri og modstand mod barnevogn, autostol og bæresele

Hej Helen Vi har en datter på 4,5 måned, som virker utilfreds særligt i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex

Barselsbesøg

I nogle kommuner tilbyder sundhedsplejersken at komme på besøg meget hurtigt efter fødslen. Dette sker hvis fødslen f.eks. er foregået hjemme, eller hvis moderen er gået meget hurtigt hjem efter fødslen.

Også jordemødre tilbyder nogle gange barselsbesøg i hjemmet, hvis kvinden er udskrevet inden for 48 timer efter fødslen eller hvis der er tale om en hjemmefødsel. Man taler normalt om et barselsbesøg når sundhedsplejerske eller jordemoder kommer på besøg i hjemmet 3-5 dage efter...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Alleførst: Tusind tak for dit sidste svar - det er virkelig guld værd med professionelt svar og en "second opinion" :)

Med venlig hilsen
Natasha, mor til pige 4 måneder


Annonce