Annonce

Annonce

Brev:

3-6 timers opvågning hver nat


6. februar 2021

Kategori:
Alder:
22 mdr.

3-6 timers opvågning hver nat

Hej Helen,

Her kommer et langt skriv, tilgiv mig, hvis det er lidt rodet og håber informationen er fyldestgørende.

Vores søn på snart 22 mdr. har aldrig været en "god" sover. Vi har haft enkelte korte perioder hvor vi alle har sovet godt, og her ved 15-18 mdr. alderen, havde vi en god periode hvor det måske kun var 2-3 x om ugen vi havde en skidt nat, og selv de nætter var gode. Det har været svingende hvad problemet har været, hyppige opvågninger, lange putninger og laaange opvågninger.

De hyppige opvågninger og lange putninger er ikke aktuelle lige nu. Vi købte en tyngdepose til ham, da han var omkring et år og den synes vi hjalp med de hyppige opvågninger. Men nu er det igen de enormt lange opvågninger på 2-6 timer hver nat der er aktuelt. Og det har stået på i over 2 mdr.

Han bliver puttet omkring kl 19 på eget værelse med godnatbog og godnatsang, hvor vi som oftest bliver hos ham indtil han falder i søvn. Og det tager ikke mere end 30 min med det hele.

Så sover han som regel til kl 23 hvor han oftest lige har behov for at vi lige kommer ind, giver en sut en tår vand af kop så han lige ved vi er der. Og så vågner han næsten konsekvent kl 03 og sover ikke igen før ved 05-06 tiden. (Indimellem er det allerede fra 23-01 tiden at han vågner).

Han græder ikke og er ikke oppe at køre, beder ikke om en hel masse. Han kalder helt stille og roligt på mor (oftest) eller far. Vi skiftes til at gå ind til ham. Vi har en madras inde ved ham. Nogle gange beder han om at komme op til os, så sidder eller ligger vi med ham på madrassen. Andre gange vil han bare ligge i sin egen seng og så ligger vi enten på madrassen eller inde på soveværelset ved siden af, så vi kan høre ham, for så kalder han med jævne mellemrum på os, stadig stille og roligt. Men han sover ikke. Og det er ...


Annonce

... uagtet hvad vi gør og hvor hurtigt eller ikke hurtigt vi er inde ved ham. Han ligger ikke nødvendigvis stille, indimellem karter og mosler han rundt, og kan ikke finde ro, heller ikke altid selvom han kommer op i armene. Vi har prøvet at gå i seng med ham, eller tage ham ind til os, eller ligge os inde med ham ved hans første opvågning kl 23, men det finder han ikke ro ved og vi undgår heller ikke en opvågning kl 03 af den grund.

Det resulterer I at han så kan sove hele morgenen og gerne til kl. 9 eller længere. Vi vækker ham ret konsekvent kl 7, uagtet af hvordan natten har været. Og vi har fået vuggestuen til at vække ham efter max 2timer, således vi kunne opretholde dagsrytmen. Generelt er egentlig ret gode til at holde os til en ensartet dagsrytme.

Den ser således ud:
07 - godmorgen (de sjældne gange han ikke har en lang opvågning, vågner han naturligt kl 05.30 ca.)
07.30-8 morgenmad
09.00 rugbrød og frugt
10.30 frokost
11.15-11.45 lur sover mellem 1,5-2 timer. (Er blevet vækket de sidste par uger)
14.00 eftermiddags brød og frugt
16.00 Lille snack, rugbrød, banan eller lignende.
17.30 aftensmad.
18.15 evt bad
18.30 putteritual med sut, ninus, godnatbog og godnat sang. Tager sjældent mere end 30 min.

Vi har i en længere periode på 3 uger forsøgt også at give ham aftengrød inden puttetid, men det havde ingen effekt.

Hvad søren er der på spil? Hvordan kan vi hjælpe ham til at sove?
Vi er ret så udkørte, det har stået på så længe. Og det ene søvnproblem afløser det andet, så det føles som snart 22 mdr. Uden egentlig nattesøvn!

Han er en dreng der både sprogligt og motorisk har udviklet sig rigtig hurtigt, så det har vi egentlig altid tænkt måtte være årsag til de urolige nætter med hyppige opvågninger. Men det her er anderledes.

Bedste hilsner
Cristina

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

10. marts 2021 | Udvikling | 23 mdr.

Meget sensitiv - siger han er bange

Hej Helen Min dreng har fra starten været ret sensitiv. Vi har tilpasset os...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2021 | Opdragelse | 20 mdr.

Når andre børn tager legetøjet

Hej Helen, Jeg har skrevet til dig engang før for nogle måneder siden,...

Læs hele brevet og Helens svar


7. marts 2021 | Opdragelse | 2 år

Hvordan skal vi, på en kærlig måde, sætte grænser for vores 2-årig

Hej Helen, Vores søn er lige fyldt to år og blevet storebror for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


6. marts 2021 | Sovevaner | 22 mdr.

Vågner kl. 05 - 22 måneder

Kære Helen, Jeg har været flittig læser af din brevkasse lige siden at jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


27. februar 2021 | Sovevaner | 21 mdr.

Udbryderkonge påvirker nattesøvnen

Kære Helen, Vi har et sæt tvillinger på 21 måneder, og normalt så kører...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Flyverdragter

Priser på flyverdragter kan variere meget. Nogle dragter kan fås for få hundrede kroner og andre koster 10 gange så meget. Vær opmærksom på at der ikke altid er sammenhæng mellem pris og kvalitet. De dyreste flyverdragter er ikke nødvendigvis de mest vandtætte.

Når du skal vælge flyverdragt, så vælg en dragt som ikke indeholder PVC. Plastmaterialet PVC kan være blødgjort med Ptalater, hvoraf flere er skadelige for miljøet og har en hormonforstyrrende effekt. PVC tåler ikke varme...

Læs mere i Babylex

Salg af modermælk

Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.

Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.

Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.

Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar til min ældste søn og hans spørgsmål om ’bierne og blomsterne’. Vi har læst et par bøger sammen, han grinede rigtig meget … men fik stillet sin nysgerrighed!

Det var en rigtig god idé at læse bøger sammen, for du har jo fuldstændig ret: Det kan være grænseoverskridende for både barn og voksen af snakke om den slags sammen, mens en bog oplyser nøgternt og godt. Intimsfæren bevares intakt, genialt!


Annonce