Annonce

Annonce

Brev:

At falde i søvn selv - baby 1 år


22. oktober 2019

Kategori:
Alder:
11 mdr.

At falde i søvn selv - baby 1 år

Kære Helen

Vi har en sund, glad og aktiv lille pige, der er meget nysgerrig på livet og hvad der sker omkring hende. Vi har, siden Alma var helt lille rejst meget med hende, for at besøge familie og venner i Danmark (vi bor i udlandet), og hun har altid taget det meget roligt og mildt, at vi har været mange nye steder. Det betyder også, at vi har skabt nogle lidt “løse” rytmer og rutiner. Alma er virkelig aldrig ked af det, og derfor tror jeg måske også vi har tilladt os at byde hende rigtig mange oplevelser.

Om et par uger fylder hun et år og om en måneds tid skal hun begynde i institution. Vi er derfor og pga meget lange arme begyndt at blive lidt frustrerede over, hvordan vi lærer hende at falde i søvn selv. Indtil videre har vi været enige om, at give hende den ro og tryghed hun har bedt om, ved at lade hende falde i søvn i armene på os (primært hos mig, moderen, pga arbejdsmønstre). Vi har godt kunne lægge hende, når hun er faldet i søvn og hvor hun stadig har registreret at vi har lagt hende, drejet sig om på siden og sovet videre.

Den sidste måned, hvor der også har været lidt sygdom indover, er det blevet rigtig svært at lægge hende og generelt at få hende til at falde i søvn. Vi bruger hurtigt op til 3 timer stadig med hende i armene og uden at ændre så meget på tingene. Men hun ...


Annonce

... vrider sig og bliver sur og frustreret over at skulle sove. Når hun er faldet i søvn i armene hos os og vi lægger hende, åbner hun øjnene op og begynder at vende og dreje sig, smile til os, rejser sig op og tumler rundt i sengen. Vi har også prøvet stille og roligt at lade hende tumle lidt samtidig med at en af os sidder ved siden af, siger godnat, kysser hende og prøver st lægge hende ned igen. Men det er enormt svært for mig at lade hende fortsætte længe, for jeg kan se hende lille krop og hoved bliver helt stresset og slet ikke kan finde ro.

Det skal desuden nævnes at Alma på intet tidspunkt har været glad for skemad, hvorfor vi har ladet hende spise selv. Nysgerrigheden omkring mad er først kommet inden for de sidste par uger. Derfor er hun stadig næsten fuldammet / får flaske ved siden af måltider. Det vil sige at hun også stadig vågner om natten for at bede om mælk og bliver ammet om aftenen inden hun skal sove.

Vi har også prøvet at lægge os i vores egen seng med hende ved siden af og tæt op ad os for at få hende til, at falde til ro. Men lige lidt hjælper det.

Skal vi væbne os med tålmodighed eller skal vi indføre meget mere disciplin og lade hende blive ked af det (hvilket ellers er meget imod min naturlige tilgang til det), for at lære hende at falde i søvn selv?

Mange hilsner,
Almas mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Norly & Friends skaber søvndyssende, sød musik

De fleste forældre kan nikke genkendende til, at sengetid kan føles som alt andet end en hyggelig stund mellem barn og forældre, og snarere som en frustrerende kamp, der ingen ende vil tage. Hos Norly & Friends tror vi på, at det trygge putteritual og musik kan gøre en kæmpe forskel, og derfor har ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

27. januar 2020 | Sovevaner | 13 mdr.

Slår sig selv og svær at putte til natten

Hej Helen. Igen tak for en god brevkasse. Det er gået så fint med at få min...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Nedtrapning af flasker - 10 mdr.

Hej Helen Min søn bliver 11 måneder i slutningen af januar. Han får pt. en...

Læs hele brevet og Helens svar


18. januar 2020 | Sovevaner | 10 mdr.

Rejser sig op når han sover

Hej Helen... Min søn startede med at sove igennem fra 7 tiden til ca. kl 6...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2020 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Spiser om natten - Ikke om dagen!

Hej Helen, Tak for alle dine tidligere gode råd, vores nuværende emmer lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. januar 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Fra natflaske til putteritual

Hej Helen Jeg har brugt dig siden min søn var 2 mdr gammel og det har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jern præmatur

Børn med en fødselsvægt under 2500g skal tilbydes ekstra jern og vitaminer.

Se babylex under vitaminer.

Læs mere i Babylex

Rhesus-uforlignelighed

Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.

Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.

Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Denne gang skriver jeg bare for at udtrykke min taknemmelighed over det store arbejde du gør for at informere alle os "usikre mødre".

Normalt anser jeg mig selv for at være relativt velinformeret om de emner, der interesserer mig .....- men jeg må indrømme, at det at blive mor har ført en helt uventet usikkerhed med sig.

Når det man ønsker aller mest er at give sit barn den bedste start på livet - og man bare ikke er sikker på, hvad der er det bedste at gøre, er det fantastisk at kunne rådføre sig hos dig.

Jeg har læst stakke af bøger, Sundhedsstyrelsens anbefalinger, diverse artikler og lavet utallige google-søgninger (hvor jeg i øvrigt ofte lander på din side) om børnerelaterede emner - og alligevel bliver jeg tit i tvivl.

Trods mange spørgsmål fra min side svarer du tålmodigt, grundigt og engageret på det hele - og det betyder meget for mig som nybagt mor at få en kommentar med på vejen :-)

Mit medlemskab hos netsundhedsplejerske.dk er en rigtig god investering - og min søn får en mindre bekymret mor med i købet ;-)

God sommer


Annonce