Annonce

Annonce

Brev:

At falde i søvn selv - baby 1 år


22. oktober 2019

Kategori:
Alder:
11 mdr.

At falde i søvn selv - baby 1 år

Kære Helen

Vi har en sund, glad og aktiv lille pige, der er meget nysgerrig på livet og hvad der sker omkring hende. Vi har, siden Alma var helt lille rejst meget med hende, for at besøge familie og venner i Danmark (vi bor i udlandet), og hun har altid taget det meget roligt og mildt, at vi har været mange nye steder. Det betyder også, at vi har skabt nogle lidt “løse” rytmer og rutiner. Alma er virkelig aldrig ked af det, og derfor tror jeg måske også vi har tilladt os at byde hende rigtig mange oplevelser.

Om et par uger fylder hun et år og om en måneds tid skal hun begynde i institution. Vi er derfor og pga meget lange arme begyndt at blive lidt frustrerede over, hvordan vi lærer hende at falde i søvn selv. Indtil videre har vi været enige om, at give hende den ro og tryghed hun har bedt om, ved at lade hende falde i søvn i armene på os (primært hos mig, moderen, pga arbejdsmønstre). Vi har godt kunne lægge hende, når hun er faldet i søvn og hvor hun stadig har registreret at vi har lagt hende, drejet sig om på siden og sovet videre.

Den sidste måned, hvor der også har været lidt sygdom indover, er det blevet rigtig svært at lægge hende og generelt at få hende til at falde i søvn. Vi bruger hurtigt op til 3 timer stadig med hende i armene og uden at ændre så meget på tingene. Men hun ...


Annonce

... vrider sig og bliver sur og frustreret over at skulle sove. Når hun er faldet i søvn i armene hos os og vi lægger hende, åbner hun øjnene op og begynder at vende og dreje sig, smile til os, rejser sig op og tumler rundt i sengen. Vi har også prøvet stille og roligt at lade hende tumle lidt samtidig med at en af os sidder ved siden af, siger godnat, kysser hende og prøver st lægge hende ned igen. Men det er enormt svært for mig at lade hende fortsætte længe, for jeg kan se hende lille krop og hoved bliver helt stresset og slet ikke kan finde ro.

Det skal desuden nævnes at Alma på intet tidspunkt har været glad for skemad, hvorfor vi har ladet hende spise selv. Nysgerrigheden omkring mad er først kommet inden for de sidste par uger. Derfor er hun stadig næsten fuldammet / får flaske ved siden af måltider. Det vil sige at hun også stadig vågner om natten for at bede om mælk og bliver ammet om aftenen inden hun skal sove.

Vi har også prøvet at lægge os i vores egen seng med hende ved siden af og tæt op ad os for at få hende til, at falde til ro. Men lige lidt hjælper det.

Skal vi væbne os med tålmodighed eller skal vi indføre meget mere disciplin og lade hende blive ked af det (hvilket ellers er meget imod min naturlige tilgang til det), for at lære hende at falde i søvn selv?

Mange hilsner,
Almas mor

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Bobby bøgerne giver mulighed for nye sproglige oplevelser!

Velkommen til Bobbys hverdag. I Bobby bøgerne følger vi Bobbys dag i vuggestuen, mens I sammen udforsker sproget. De seks bøger i BOBBY serien gør det let og hyggeligt at lege med sproget sammen med dit 1-3 årige barn.

Hvad er særligt ved Bobby bøgerne?

Læsning af ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

25. september 2020 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Frugt og grønt-spørgsmål

Kære Helen, Må min datter, der lige er lige blevet 10 måneder, spise friske...

Læs hele brevet og Helens svar


19. september 2020 | Amning | 11 mdr.

Stoppe natamning - 11 mdr.

Hej Helen. Jeg har en datter på 1 år, og vil gerne stoppe natamning. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


18. september 2020 | Sovevaner | 9 mdr.

Ændring af lure ifbm. opstart af vuggestue

Hej Helen. Vores søn på 9,5 mnd. skal starte i vuggestue om 1,5 mnd. og og...

Læs hele brevet og Helens svar


14. september 2020 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvnrytme i vuggestue (11 mdr)

Kære Helen Vi har den skønneste og blideste lille dreng, Theo, på 11 mdr....

Læs hele brevet og Helens svar


12. september 2020 | Udvikling | 9 mdr.

Brug af ske

Hej Helen, Vores dreng på 9 måneder har for en måned siden kunnet tage ske...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse man bruger om et barn der er helt utrøsteligt og skrigende og lægen ikke kan finde nogen anden præcis diagnose. Barnet får som regel disse skrigeture fra det er 4 uger til tre mdr. gammelt. Der er mange teorier om, hvorfor nogle børn får kolik. Nogle taler om umoden tarmfunktion, andre om psykisk uro i familien og atter andre om helt andre ting. Uanset hvad årsagen er, så er det altid ulideligt både for forældre og barn at være i en situation, hvor barnet græder og er...

Læs mere i Babylex

Mellemmåltid

Børn har brug for at få 2-3 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.

Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost, agurkestænger, knækbrød
- A38 med rugbrødsdrys

Børn mellem 1-3 år bør have serveret letmælk at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.

För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!

Tack
/Erika


Annonce