Annonce

Annonce

Brev:

Nænsom søvntræning - hvordan?


25. maj 2018

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Nænsom søvntræning - hvordan?

Hej Helen

Tak for en god brevkasse, det er dejligt at vide at man altid kan få råd og vejledning når man føler man rammer muren.

Vores dejlige dreng er nu 1 år, han er startet i vuggestuen og har gjort det i over en måned nu. Han er stadig utrolig ked af det når vi går, men er stort set kørt ind.

Grunden til jeg nævner dette er at vi længe har haft et ønske om at han kan falde i søvn af sig selv, men har holdt det hen da vi ikke ville indføre det på et tidspunkt hvor der skete så meget andet nyt i hans liv. Nu føler vi han er et sted hvor han er gammel nok til gå igennem den overgang.

Normalvis falder han i søvn i vores arme, enten hvor vi bare sidder med ham, eller jeg sidder med ham på pilatesbolden. Jeg ved han er for stor til pilatesbolden, men det er et levn fra et par måneder siden, da jeg trænede ham til at falde i søvn uden at amme. Han er nu dog blevet så lang og tung, at vi skiftevis har fået skulderskader og hold i nakken, så den går nok ikke ret meget længere.

Jeg har din bog om børn og søvn, og jeg har så på baggrund af den gjort et forsøg idag. Må dog så konstatere at hans vilje pt nok er lidt stærkere end min. Efter en 2,5 timers seance med skrig og skrål, og en baby der rejser sig op i sengen og rækker ud efter mig, for så at kaste sig ned i sengen og skrige hysterisk, måtte jeg tage ham op give ham lidt vand og vugge ham blidt på bolden....han faldt så i søvn efter 5 min.

Jeg ved ikke hvad jeg gjorde/gør galt, og jeg ved ikke hvordan vi kommer videre herfra.

Min taktik var egentlig ikke at gå fra ham så han følte sig forladt, jeg vuggede ham blidt i 10 min indtil han blev sløv og lukkede øjnene let i, så lagde jeg ham døsig ned ...


Annonce

... i sengen, og lagde en hånd på ham så han kunne mærke mig der. Han faldt så også lidt hen, men satte sig resolut pludselig op og ville lege. Så gik der en time med blidt at lægge ham ned igen, hvor jeg siger "nu skal du sove min skat"...efter 1 time måtte jeg gå ud to sek for at hente vand til ham, og så blev han hysterisk.

Der blev skreget, slået på eget hoved, rakt ud efter mor og kramme mors arm hysterisk i 1 time. Lad mig slå fast at jeg på intet tidspunkt blev sur eller gik fra ham. Jeg sad der troligt med siden til, så jeg viste ham at jeg var der, men var utilgængelig for leg og snak.

Vi er OBS på at han er træt nok, og strækker ham langt fra hans sidste lur for at han kan falde i søvn. Er det lur nummer to som skal fjernes? Eller gør vi det bare helt forkert det hele?

Vores nuværende søvn rutine er som følgende:
- 6.30/7.30 - står op
- 10.30 - bliver lagt til lur i vuggestuen og sover ca. 1,5-2 timer
- 15.30/16.00 - bliver lagt til lur hjemme og sover ca. 45-60 min
- 20.30 - bliver lagt for aftenen
- 24.00 - vågner let og bliver vugget let videre i sengen (bedrockers)

Som du kan se, sover han ok når han endelig sover, og vi har faste rutiner omkring sengetid: Mælk på kop, børste tænder, sige godnat til solen og far, pakkes ind i dynes og får sutteklud.

Vi er ret konsekvente natrutinen så han er ikke i tvivl om hvad der skal ske, og han blunder allerede lidt når suttekluden rammer hans kind.....det er bare som om han ikke vil give slip.

Hjælp os! For vi ved virkelig ikke hvordan vi kommer videre herfra trods bøger og råd fra venner og bekendte.

På forhånd tak for hjælpen

Med venlig hilsen
Et par semi curling (føler vi selv) forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane part 2

Hej igen, Jeg har forsøgt med at introducere nyt søvnritual med blandet...

Læs hele brevet og Helens svar


12. juni 2018 | Kost og ernæring | 10 mdr.

10 måneder, - mad, søvn og rytme

Kære Helen. Så skriver jeg igen vedr. min lille pige som nu er 10 måneder....

Læs hele brevet og Helens svar


8. juni 2018 | Sovevaner | 14 mdr.

Dårlig søvnvane

Kære Helen. Jeg har fået givet min søn en rigtig dårlig søvnvane jeg godt...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juni 2018 | Diverse | 13 mdr.

Hvordan ved jeg om mit barn trives i vuggestuen

Hej Helen Mange tak for dit gode råd mht. vores drengs søvn, det har givet...

Læs hele brevet og Helens svar


31. maj 2018 | Opdragelse | 12 mdr.

Begyndende opdragelse

Kære Helen Vi har været så glade for dine forringe svar - så her kommer der...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Menstruation

Det er meget forskelligt hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Det at man ammer udskyder som regel menstruationstidspunktet. Som regel kommer menstruationen tidligst igen efter ca. 8 uger og det er helt normalt, at der kan gå op til et år før menstruationen kommer igen. Det er dog vigtigt stadig at bruge prævention i denne periode, da du ikke kan vide hvornår din ægløsning vil indtræde og du kan derfor godt blive gravid selvom du ammer.

Læs mere i Babylex

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for en god brevkasse. Den har i mange sammenhænge givet mig brugbare svar på de spørgsmål, der dukker op for en førstegangsmor.

De bedste hilsener
Den forvirrede førstegangsmor


Annoncer

Annonce