Annonce

Annonce

Brev:

Nænsom søvntræning - hvordan?


25. maj 2018

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Nænsom søvntræning - hvordan?

Hej Helen

Tak for en god brevkasse, det er dejligt at vide at man altid kan få råd og vejledning når man føler man rammer muren.

Vores dejlige dreng er nu 1 år, han er startet i vuggestuen og har gjort det i over en måned nu. Han er stadig utrolig ked af det når vi går, men er stort set kørt ind.

Grunden til jeg nævner dette er at vi længe har haft et ønske om at han kan falde i søvn af sig selv, men har holdt det hen da vi ikke ville indføre det på et tidspunkt hvor der skete så meget andet nyt i hans liv. Nu føler vi han er et sted hvor han er gammel nok til gå igennem den overgang.

Normalvis falder han i søvn i vores arme, enten hvor vi bare sidder med ham, eller jeg sidder med ham på pilatesbolden. Jeg ved han er for stor til pilatesbolden, men det er et levn fra et par måneder siden, da jeg trænede ham til at falde i søvn uden at amme. Han er nu dog blevet så lang og tung, at vi skiftevis har fået skulderskader og hold i nakken, så den går nok ikke ret meget længere.

Jeg har din bog om børn og søvn, og jeg har så på baggrund af den gjort et forsøg idag. Må dog så konstatere at hans vilje pt nok er lidt stærkere end min. Efter en 2,5 timers seance med skrig og skrål, og en baby der rejser sig op i sengen og rækker ud efter mig, for så at kaste sig ned i sengen og skrige hysterisk, måtte jeg tage ham op give ham lidt vand og vugge ham blidt på bolden....han faldt så i søvn efter 5 min.

Jeg ved ikke hvad jeg gjorde/gør galt, og jeg ved ikke hvordan vi kommer videre herfra.

Min taktik var egentlig ikke at gå fra ham så han følte sig forladt, jeg vuggede ham blidt i 10 min indtil han blev sløv og lukkede øjnene let i, så lagde jeg ham døsig ned ...


Annonce

... i sengen, og lagde en hånd på ham så han kunne mærke mig der. Han faldt så også lidt hen, men satte sig resolut pludselig op og ville lege. Så gik der en time med blidt at lægge ham ned igen, hvor jeg siger "nu skal du sove min skat"...efter 1 time måtte jeg gå ud to sek for at hente vand til ham, og så blev han hysterisk.

Der blev skreget, slået på eget hoved, rakt ud efter mor og kramme mors arm hysterisk i 1 time. Lad mig slå fast at jeg på intet tidspunkt blev sur eller gik fra ham. Jeg sad der troligt med siden til, så jeg viste ham at jeg var der, men var utilgængelig for leg og snak.

Vi er OBS på at han er træt nok, og strækker ham langt fra hans sidste lur for at han kan falde i søvn. Er det lur nummer to som skal fjernes? Eller gør vi det bare helt forkert det hele?

Vores nuværende søvn rutine er som følgende:
- 6.30/7.30 - står op
- 10.30 - bliver lagt til lur i vuggestuen og sover ca. 1,5-2 timer
- 15.30/16.00 - bliver lagt til lur hjemme og sover ca. 45-60 min
- 20.30 - bliver lagt for aftenen
- 24.00 - vågner let og bliver vugget let videre i sengen (bedrockers)

Som du kan se, sover han ok når han endelig sover, og vi har faste rutiner omkring sengetid: Mælk på kop, børste tænder, sige godnat til solen og far, pakkes ind i dynes og får sutteklud.

Vi er ret konsekvente natrutinen så han er ikke i tvivl om hvad der skal ske, og han blunder allerede lidt når suttekluden rammer hans kind.....det er bare som om han ikke vil give slip.

Hjælp os! For vi ved virkelig ikke hvordan vi kommer videre herfra trods bøger og råd fra venner og bekendte.

På forhånd tak for hjælpen

Med venlig hilsen
Et par semi curling (føler vi selv) forældre

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. august 2018 | Sovevaner | 11 mdr.

Søvn 11 mdr.

Kære Helen, Vi har en vidunderlig lillesøster og en 4,5 årig dreng....

Læs hele brevet og Helens svar


8. august 2018 | Sovevaner | 10 mdr.

Lange natteopvågninger - 10 mdr.

Kære Helen, Min søn på 10,5 måned sover virkelig uroligt om natten og...

Læs hele brevet og Helens svar


7. august 2018 | Sovevaner | 13 mdr.

Søvn og dagplejestart

Hej Helen. Jeg skriver til dig, da jeg har nogle spørgsmål angående dagpleje...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Diverse | 10 mdr.

Hjælp til madplan og datter i dagpleje

Kære Helen Vores skønne datter Sonja er nu 10 mdr. og hun udvikler sig...

Læs hele brevet og Helens svar


11. juli 2018 | Udvikling | 11 mdr.

Motorisk udvikling - 11 mdr.

Kære Helen. Her kommer endnu et spørgsmål fra os. Denne gang handler det...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Pethidin

Pethidin er et morfinlignende stof, som gives som indsprøjtning til blandt andet fødende kvinder. Det bruges, hvis kvinden allerede tidligt i fødselsforløbet er meget træt og det hjælper hende til at samle kræfter igen.

En ulempe ved pethidin er, at det påvirker barnet og hæmmer barnets sutte og søgerefleks. Derfor giver man kun Pethidin, hvis man skønner at der er mindst 4 timer til kvinden føder. Bliver barnet mod forventning født før de 4 timer, så vil barnet få en modgift.

Læs mere i Babylex

Øl

Det er et gammelt husmoderråd at drikke en maltøl eller en mørk hvidtøl, når man ammer og gerne vil have mælkeproduktionen sat op. Det er kun øl af denne type som har effekt, effekten skulle skyldes maltindholdet.

Det anbefales dog ikke mere, at man forsøger at øge sin mælkeproduktion ved at drikke øl. Alkoholen vil, også selvom det ikke er særlig meget, gå i modermælken og da man ikke kender den nedre grænse for, hvad barnet kan tåle, så er det bedre at lade være....

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Allerførst så tusind tak for din fantastiske brevkasse. Jeg har fulgt den på sidelinjen i et par måneder og er meget imponerede over dine gode råd og vejledninger

Mor til Sille 7 måneder


Annoncer

Annonce