Annonce

Annonce

Brev:

7 mdr og urolig søvn


13. oktober 2017

Kategori:
Alder:
7 mdr.

7 mdr og urolig søvn

Kære Helen,

Jeg har lidt spørgsmål ang. søvn. Du får lige en beskrivelse af min dreng. Måske det kan hjælpe med at besvare spørgsmålene.

Min dreng er 7 måneder. Han vejede 4500 kg ved fødslen og har altid været lidt svær at mætte, så jeg ammede ham de første 4 måneder, men blev derefter nødt til at supplere med flaske og stille og roligt stoppede amningen, desværre.
Med flasken fik jeg en meget gladere dreng med en masse nyfunden energi til at møde verdenen.

Da han var tre måneder, fandt han sine fødder og vendte fra ryg til mave. Som 5 måneders fandt han ud af at møffe sig frem på maven. Han kravler endnu ikke, men kommer nu meget hurtigt frem ved møfning. Han er meget observerende og nysgerrig og virker som en dreng, der hurtigt kommer til at kede sig, så jeg er på lidt hårdt arbejde;).

Når vi er hjemme pludrer han højt, brokker sig, larmer og leger vildt. Når vi er ude, bliver han meget stille og skal se tingene an.

Vi har tre forskellige aktiviteter om ugen. Rytmik, mødregruppe og svømning, men hans søvn og madplan kommer i første række, så jeg forsøger virkelig at holde en rutine og så passer vi aktiviteterne ind efterfølgende.

Dagsplan

Mellem 03.00-05.00 flaske 200 ml
6.30 vågner
7.30 Øllebrød/havregrød med frugtmos
9.30 flaske 200 ml / 260 ml Falder i søvn med flasken i munden
9.30-11.30 sover
12.30 Grøntsagsgrød med fisk
14.00-16.00 sover
16.00 bliver tilbudt grød, frugtmos, en bolle eller noget helt tredje. Sommetider lidt mælk.
18.00 aftensmad. Her spiser han stort set det samme som os. Boller i karry, fiskretter, lasagne osv. Salten tilføjer vi vores ...


Annonce

... egen tallerken, men han spiser gerne mad med krydderier.
18.45 bad
19.15 putning med flaske 260 ml
19.30/19.45 sover
23.00 flaske 200 ml

Ved hvert måltid får han tilbehør af f.eks. avokado, bolle med smør, frugt, æg eller kogte grøntsager. Han sidder selv med tilbehør og jeg giver maden ved siden af. Grøden får han også fingrene i, men det er sjældent han tager det op til munden. Tilbehøret tager han selv op til munden.

Nu til spørgsmålene omkring søvnen.
Han sover ok om dagen. Tre til fire timers lur.
Det er dog med en vis uro. De første 45 min. sover han tungt og efter der lægger jeg mig med ham for at få ham til at sove længere, og det vil han også gerne. Hvis ikke jeg er der, sover han mere uroligt.

Om natten sover han også uroligt efter kl 01.00 og mange gange får han pladsen ved siden af mig og den arbejdende farmand får sofaen ;) Vi trives ok med det, men der er vist lidt dårlige vaner forbundet med det og jeg synes det er ærgerlidt for min dreng med den afbrudte søvn.

Vores første dreng, var nem at lægge og jeg har altid brugt metoden “hjælp barnet med sovestilling, sut i mund, godnat og forlad lokalet, gentages hvis nødvendigt indtil barn sover”:) men den er ikke så nem med vores anden dreng. Han falder i søvn hos os med flasken og jeg kan ikke få mælken i ham hvis vi sidder i stuen. Vanen er ligesom at han småsover lidt, når han får flasken, og hvis ikke jeg gør det, så får han ikke sin mælk.

Skal jeg gøre madplanen anderledes? Eller er der andet i beskrivelsen hvor du tænker, at der skal ændres noget. Jeg er gået lidt i stå.

På forhånd tak :)

Bedste hilsner
Nanna

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. juni 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Flaske og søvn

Hej igen Helen. Du skrev at det ikke var så godt med flaske liggende pga...

Læs hele brevet og Helens svar


20. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Lukker munden for grød

Hej Helen Vores den mindste er nu blevet 7 måneder. Hun er en dejlig pige,...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Amning | 9 mdr.

Afvænning fra amning

Kære Helen. Min datter sov igennem fra hun var 1-7 måneder, men de sidste...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

6 mdr baby vågner hele tiden om natten

Hej Helen. Jeg skriver til dig fordi jeg nu er ved og være fuldstændig...

Læs hele brevet og Helens svar


17. juni 2018 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Afvænning af natflaske

Hej Helen Jeg skriver igen til dig, efter at vores søn er blevet ældre, får...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

D-vitamin

Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.

Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.

Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...

Læs mere i Babylex

Bøvse

Når babyer spiser, sluger de ofte en masse luft. Derfor har mange brug for at bøvse efter et måltid.

Den nemmeste måde at dit barn kan komme af med luften på er hvis du lægger barnet op mod skulderen og klapper eller stryger forsigtigt på ryggen. Hold barnet så højt, at barnets arme bliver løftet, så har luften lettere ved at komme ud.

Du kan også sidde med barnet foran dig på dit skød eller lægge barnet på din underarm og gå lidt rundt.

Spædbørn...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 24% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 189,95

Du sparer: 59,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce