Annonce

Annonce

Brev:

Putning har altid været et problem - Hjælp!


2. august 2017

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Putning har altid været et problem - Hjælp!

Hej Helen

Vores søn er snart 6 måneder, og lige siden fødslen har putning været et problem. Kun om natten vil han sove "ordentligt", og det er vi naturligvis meget glade for. Putning er dog også et problem her, men i det mindste sover han fast når han endelig giver op. Lige siden vi kom hjem med ham, har han faktisk sovet godt om natten. Han vågner en enkelt gang og skal have en flaske, men ellers sover han indtil omkring kl. 7. Dagene er en anden historie.

På sygehuset sagde de at vi skulle svøbe, og som de ny bagte forældre vi var, vidste vi ikke bedre. Det stod dog hurtigt klart at vores søn ikke havde lyst til at blive svøbt, men samtidig kunne han ikke sove uden svøbet. Arme og ben kørte simpelthen for meget til at han kunne finde ro.

Da han var omkring de 4 måneder lykkedes det os at få ham ud af det tætte svøb, og på nuværende tidspunkt kan vi nøjes med at pakke dynen lidt rundt om ham, hvilket selvfølgelig er rigtig dejligt.

Det største problem vi har, er når det er ved at være tid til at sove. Han vil simpelthen ikke. Han viser alle tegn på træthed. Begynder at blive pylret og ked af det, gnider sig i øjnene, øjnene bliver røde og han gaber. Vi lægger ham på dette tidspunkt i dynen, giver ham sutten, og tager ham op på armen for at gå med ham. Han virker umiddelbart træt, men der går kun ganske få minutter, så begynder han at kæmpe imod med alle de kræfter han har. Han sparker, skriger og slår med armene. Min mand har held med at trykke ham ind til sig, indtil han til sidst giver op og lægger sig til at sove. Dette kan jeg ikke, da jeg simpelthen ikke længere har kræfterne til at holde ham når han først bliver rigtig gal.

Vi har købt din bog om børn og søvn og prøvet nogle af metoderne i den. Vi blev i første omgang rigtig ...


Annonce

... glade fordi en af metoderne lod til at virke! Vi puttede ham i dynen og gav ham en flaske han kunne hygge sig med. Så sad vi bare stille og roligt på sofaen indtil han efter ca. 15min lagde sig til at sove, hvorefter vi kunne bære ham ind i seng. Det fungerede hele mandagen og vi var ovenud lykkelige. I hvert fald indtil tirsdag, hvor han pludselig heller ikke ville være med til det mere. Han er tydeligvis træt, ligger i dynen med meget små øjne, laver lidt små lyde og sutter lidt i flasken. Pludselig begynder ben og arme at flyve rundt, han vrider sig osv. Til sidst bliver han stik tosset og vi kan ikke gøre andet end at rejse os op og tage den helt store kamp, hvor han sparker og slår.

Han vil heller ikke ligge i hverken barnevogn, klapvogn eller andet. Han sover pt. i sin tremmeseng på værelset. Der har ikke været nogen forskel på om han sover inde hos os eller ej, heller ikke hvis han får lov til at ligge i vores seng.

Når han endelig sover i løbet af dagen så tager han som regel kun 40-50min før han vågner. Så skal vi ind og hjælpe ham videre i søvnen, da den korte lur absolut ikke er nok for ham i løbet af dagen. Også her kan det være en voldsom kamp at få ham til at sove noget mere.

Jeg er simpelthen ved at gå helt ned rent psykisk, specielt fordi det jo er mig der går alene med ham om dagen, som er enormt lang og hård, når hver eneste putning er et mareridt.

Det skal nævnes at han hverken er født for tidligt eller andet. Han får erstatning, som han får lidt hård mave af, derfor får han lactulose dagligt for at afhjælpe det.

Jeg håber virkelig du kan hjælpe, da jeg simpelt snart ikke kan mere. De putninger tager næsten livet af mig, og det er jo heller ikke særlig sjovt at se sin søn være så ked af det/vred.

Tusind tak for hjælpen!

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Allomin 2 er på dit hold i madkampen!

Nu starter madkampen! Og med dit massive søvnunderskud kan den måske virke lidt uoverskuelig – men husk! Den kan føre til mere søvn. Mange børn sover nemlig rigtig godt (og længe) på en mæt og glad mave, og grød ligger altså bare rigtig godt i maven. Med Allomin 2 i baghånden, er dit barn dækket ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


13. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Søvnproblemer - 6.5 måned

Hej Helen Tak for en fantastisk brevkasse! Jeg har virkelig haft gavn af...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Sovevaner | 6 mdr.

Mange opvågninger - 6 mdr.

Hej Helen. Tak for dit svar. Jeg har lige et par opfølgende spørgsmål. ...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og skift mellem søvnfaser

Kære Helen Vi har en søn som har meget svært ved at falde i søvn og skifte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og gives f.eks. til kvinder i fødsel. Lattergas virker på den måde at kvinden mærker smerten, men ikke alder sig gå på af den - hun bliver lidt "ligeglad". Det er lidt ligesom at blive lidt fuld og svimmel.

Når masken lægges fra kvinden, så forsvinder virkningen hurtigt igen.

Læs mere i Babylex

Kravlegård

Nogle familier lever fint uden en kravlegård, hvor andre familier har stor glæde af at anskaffe sig en sådan.

En kravlegård kan være praktisk, når du skal i bad, taler i telefon eller lignende. Men en kravlegård begrænser også barnets bevægemulighed. Barnet får både en fysisk og en psykisk hæmning. I barnets første leveår er det vigtigt at kunne bevæge sig, se og udforske omgivelserne og at blive lagt i en kravlegård fjerner den tætte kontakt mellem mor og barn.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annoncer

Annonce