Annonce

Annonce

Brev:

Af med flasken om natten


1. september 2016

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Af med flasken om natten

Hej Helen.

Nu har vi endnu en gang brug for et rigtig godt råd. Vores søn er netop fyldt 13 mdr. Men han får stadig en del flasker om natten. Han får (som regel) følgende mængder:

Kl. 18-19: Puttes til nat og får 180 ml. Falder som regel i søvn uden problemer (med mindre han kæmper med tænder eller lign.)

Kl. 22: "vågner" og får 150 ml.

Kl. 2/3: "vågner" igen og får 120 ml.

kl. 5:30-6:00: Vågner han rigtig og er klar til at stå op.

Han er ikke lysvågen, men han græder og falder ikke til ro før han har fået en flaske. Vi har forsøgt stille og roligt at skære lidt ned på mængden. Med 30 ml. pr. uge. Men resultatet er en meget utilfreds søn, hvis søvn bliver meget dårligere - og dagen bliver derfor også hårdere. Han er slet ikke så udhvilet, som han plejer at være.

Desuden så forsøger jeg så vidt muligt at se om jeg kan få ham til at sove videre kl. 2/3 uden at give flaske. Men han overgiver sig aldrig uden at have fået den. Og han spiser det hele rub og stub. Hvis jeg tager den fra ham før den er tom, så græder han igen og falder ikke til ro igen. Så jeg tænker, at det er fordi han er sulten, og ikke "bare" tryghed.

For at han har noget andet at føle sig tryg ved, som kommende erstatning for flasken, så har vi forsøgt at introducere ham for hans bamse og putteklud, som altid har ligget i hans ...


Annonce

... seng sammen med ham siden han blev født - men det er som om han ikke har nogen interesse i dem. Det er kun flasken, der virker.

Jeg ved, at du ofte nævner, at hvis de får godt med mad i løbet af dagen, så er behovet for flaske om natten ikke så stort. Men vores søn spiser godt i løbet af dagen, og særligt om aftenen - nogen gange mere end hans søster på 4 år - men alligevel har vi intet held med at skære ned på mængden af erstatning om natten.

Ydermere har vi den udfordring, at vi kommer ind i en periode med mange ændringer. Vi skal flytte d. 1. november (kun adresse - ikke institution), så den næste stykke tid kommer til at gå med at pakke ned - rode rundt osv.
Og lige derefter kommer der jo jul og nytår, hvor der naturligt nok også sker en del. Jeg er derfor lidt nervøs for, at hvis vi starter med en udfasning af flasken nu, så vil det kulminere med andre store ændringer? Men på den anden side, så synes jeg også, at det er længe og vente til efter nytår med at komme igang med udfasning? Hvad er dit råd?

I løbet af dagen så sover han stadig til formiddag - dog max 1 time - og så sover han ca. 1½ - 2 timer til middag.

Jeg håber, at du har en god idé til, hvad vi kan gøre for at komme erstatningen lidt til livs, så han kan få en bedre søvn om natten.

På forhånd tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
E's mor.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide: Undgå uønsket kemi i dit barns mad

De gode råd er mange, og som forældre kan det være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. Derfor har Fødevarestyrelsen samlet de vigtigste anbefalinger til at undgå uønsket kemi, så du hurtigt kan få et overblik over hvilke fødevarer, du bør være opmærksom på.

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Tidlig født

Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.

Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.

Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.

Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!

Glæder mig til at læse din bog.

Mange varme hilsner fra
Sophus og mor


Annonce