Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan lærer jeg at putte stille og roligt


1. august 2016

Kategori:
Alder:
12 mdr.

Hvordan lærer jeg at putte stille og roligt

Kære Helen

Da jeg skrev sidst, fik jeg svar som jeg kunne bruge til noget. Tak for det. Nu prøver jeg mig med et nyt spørgsmål, som relaterer sig til sidst adspurgte emne; putning.

Da jeg skrev sidst var det for at få råd til at tackle min på det tidspunkt 10 måneder gamle og meget separationsramte baby. Efter en god lang ferie med mor og far er der faldet ro på. Vores datter trives og er begyndt i dagpleje i dag. So far so good.

Min udfordring som mor har alle dage været at putte. Jeg er ved at lægge låg på en efterfødselsreaktion, som mest af alt er kommet til udtryk i pressede situationer med gråd og baby der har haft svært ved at sove. Vi har brugt det samme putteritual længe, for det meste har det virket uden de store udsving. Bog, sang og så flaske i sengen. Når flasken var tom, sov hun kort efter. I perioder har hun dog ikke ville give sig hen så let, forståeligt nok. Min mand er god til at sidde og nusse eller gå ind og ud af lokalet. Det er jeg ikke. ...


Annonce

... Men jeg vil gerne blive det. Jeg vil gerne indføre en putterutine, hvor mor og far gør det samme. Bog, sang og så ned i seng (gerne uden flaske da vores datter er 1 år).

Når hun lægges i sengen vil jeg allerhelst at hun lærer at falde i søvn af sig selv, stille og roligt. Ikke noget godnat og sov godt her. Jeg vil gerne lære hende at falde trygt i søvn, mens hun kan høre mor og far vaske op, høre radio eller snakke sagte. Men hvordan gør jeg bedst, så jeg kan have mig selv med? Som det er nu græder hun og rejser sig i sengen i det sekund jeg lægger hende. Hun kan nogle aftner kamme så meget over i hysteri at jeg tager hende op og vugger hende i søvn. Det har jeg som sådan ikke noget imod, men efterhånden gør jeg det ret tit fordi jeg faktisk ikke ved, hvad jeg ellers skal gøre. Jeg kan ligesom ikke komme i gang med at tage den kolde tyrker på mig selv og være den voksne, der sætter rammerne.

Har du en god og langsom fremgangsmåde jeg kan prøve ad?

Venlig hilsen Anne

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

23. april 2024 | Sovevaner | 11 mdr.

Putning - 11 mdr.

Hej Helen, Jeg skriver igen, fordi min søn snart bliver 1 år gammel og skal...

Læs hele brevet og Helens svar


21. april 2024 | Kost og ernæring | 12 mdr.

1 år, mad og sove egen seng

Hej Helen, Lige lidt info om vores dreng. Han er en etårig, lattermild,...

Læs hele brevet og Helens svar


19. april 2024 | Opdragelse | 12 mdr.

Temperament 12 mdr.

Kære Helen Vores søn på lidt over 1 år er gennem den sidste måned blevet...

Læs hele brevet og Helens svar


30. marts 2024 | Amning | 14 mdr.

Ammestop nu

Kære Helen Jeg har en datter på knap 14 måneder, som stadig er meget...

Læs hele brevet og Helens svar


27. marts 2024 | Udvikling | 11 mdr.

Rykker hår ud af hovedet

Hej Helen Min dreng bliver et år i april og han virker umiddelbar til at...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hjemmefødsel

Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.

Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusinde tak for dine fantastiske sider - det er dejligt at kunne skrive til dig, når man bor i Italien hvor der ikke findes sundhedsplejerske ;o)

Kærlig hilsner
Tanya fra Italien


Annonce