Annonce

Annonce

Brev:

Lidt svært med putning


14. december 2015

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Lidt svært med putning

Hej igen Helen

Denne gang har jeg spørgsmål angående lillebror M på 4 ½ måned.
Lige kort om ham… M er en skøn og glad dreng. Han er født 38+4. Jeg havde en god graviditet og en ditto god, ukompliceret fødsel. Fødselsvægt 3950 g fordelt på 50 cm. Jeg ammede ham fuldt de første 3 måneder, nu er han på flaske. Han spiser godt og ligger en kurve over gennemsnittet.

Han har hele tiden været et relativt ”nemt” barn. En lille rolig fyr der sover godt både dag og nat. Han bliver puttet til natten kl.20/21, får en flaske ca. kl.2 og sover til næste morgen kl.6/7.

Jeg kan dog også mærke nu hvor han er blevet ældre, at der skal altså ske noget. Han skal stimuleres mere og keder sig lidt hurtigere end tidligere. Han er enormt nysgerrig og vil gerne mere end han formår (motorisk). Han er vild efter at stå eller sidde hvis han kan komme til det.

Min problematik omhandler putningen. Hans søster var meget nem at putte da hun var på samme alder. Hun fik en flaske (faldt ofte i søvn midt i flasken), blev bøvset af, lagt i sengen med sutten og så var hun væk. Sådan er det ikke helt med M. Han er aldrig faldet i søvn under flasken, han kan godt ligge med øjnene halvt åbne, men han vågner op når flasken er tom og ofte afviser han selv.

Lige nu foregår ...


Annonce

... putningen sådan at når han begynder at gabe, gnide øjne og pyldre går vi ind i soveværelset, skifter ble og slukker lyset, hvorefter han får sin godnat flaske (ca. 200 ml.)
Derefter bliver han puttet i tremmesengen med sin nusseklud, dyne og en sut (som han dog ikke altid vil have). I starten ligger han lidt kigger og derefter bliver han utilfreds, sparker med benene og græder.

Hvis det ikke hjælper at berolige ham i sengen, tager jeg ham op og når han er rolig prøver vi igen og det kan fortsætte et stykke tid. Når der er gået en halv time med det opgiver jeg og svøber ham i dynen og prøver at vugge ham til ro. Det lykkedes for det meste, men til at starte med protestere han mod at blive svøbt. Jeg synes også det er lidt hårdt for ryggen, nu hvor han er blevet så stor, men jeg ved ikke hvordan jeg ellers skal få ro på ham, jeg har jo ikke længere amningen som kunne gøre tricket og flasken gør ham sjældent døsig nok… Har du et forslag?

Jeg har luret lidt på dine svar til andre og der skriver du at de ikke skal ligges vågne i seng, men det er lidt svært når nu flasken ikke kan få ro på ham.

Skal jeg se tiden an og så bare vugge ham i armene når han skal sove? Ellers måske var det en idé med brio bedrockers? Hvad tænker du?

Hilsen mor til M.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Hormonspiral og mælkeproduktion

Hej igen Jeg har lige skrevet et længere brev vedr. udfordringer omkring...

Læs hele brevet og Helens svar


17. april 2018 | Amning | 3 mdr.

Udfordringer med amning ved 3,5 mdr.

Kære Helen Jeg har tidligere fået vejledning hos dig vedr. mit første barn,...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Nat og slat spiser

Kære Helen Jeg skriver til dig, da jeg ikke længere kan finde hoved og hale...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2018 | Sovevaner | 3 mdr.

Sover min baby for meget? - 3 mdr.

Hej Helen Et måske lidt underligt spørgsmål - men kan en baby sove for...

Læs hele brevet og Helens svar


11. april 2018 | Sovevaner | 5 mdr.

Vågner hele natten

Hej Helen Først mange tak for et godt foredrag i dag på Gentofte...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vådservietter

Mange familier synes det er praktisk at bruge vådservietter, når barnet skal skiftes.

Mange vådservietter indeholder parfume, som kan give allergi. Undgå derfor vådservietter med parfume- eller aromastoffer i indholdsdeklarationen. Vådservietter bør derfor kun bruges på tur eller som en nødløsning.

Engangsvaskeklude med vand og eventuelt lidt miljømærket sæbe uden parfume er mindst ligeså godt.

Brug aldrig vådservietter i ansigtet, da vådservietter...

Læs mere i Babylex

Fødder

På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har umiddelbart ingen betydning og det retter sig efterhånden som barnet bliver ældre. Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil omkring to års alderen. Børns fødder skal holdes varme og det er vigtigt at barnet, fra det er helt lille, har et par små sokker på,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tack før alla svar jag får från dig, tycker det är helt fantastiskt att du verkar komma ihåg vad man skriver i tidigare frågor =).

Tack før svar
Karolina, mor til tvillinger


Annoncer

Annonce