Annonce

Annonce

Brev:

Sove uden mælk


13. april 2010

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Sove uden mælk

Kære Helen.

Min dreng er nu 9 måneder gammel, og han er glad og aktiv. Han bliver dog stadig ammet fire gange i døgnet: om eftermiddagen, kl.19, før han bliver lagt til at sove, omkring kl.23-24 og kl.04-05. Han sover derfor ikke så længe ad gangen uden mælk.

Indtil for nylig blev han dog ammet 3 gange om natten, men nu er det altså lykkedes mig at springe måltidet midt nat over ved at vugge ham i søvn igen. Hvis jeg prøver at springe ét af de nu to natlige måltider over, bliver han meget ulykkelig. Som jeg tidligere har skrevet er han helt utrøstelig, græder og græder, og kaster sig rundt i mine arme. Han vil ikke drikke vand af kop, flaske e.l.

Jeg har fået et råd af min sundhedsplejerske, som går ud på ikke at tage ham op af sin seng, når han vågner og græder, men blot ligge i min seng ved siden af og lade som om, jeg sover. ...


Annonce

... Hun mener, han er gammel nok til at sove fra kl.19 til kl.06 uden mælk, og at han nu skal lære, at der ikke er noget at hente om natten overhovedet – der sover man. Men jeg har det ikke godt med at lade ham ligge, når han skriger og er så ulykkelig. Hun mener, det er en magtkamp, og jeg skal vise, jeg mener det. Jeg synes blot ikke, det skal være på den måde.

Så jeg vil høre dig, hvilke realistiske krav man kan stille til en dreng på 9 mån. mht. mælk om natten? Hvor lang tid skal han kunne klare sig uden? Han spiser og drikker godt dagen igennem, så jeg er ret sikker på, han får, hvad han har behov for.

Jeg vil blive glad, hvis du vil lave en dagsplan, som svarer til et barn på 9 mån. Han skal starte i dagpleje i dag, hvor han skal afleveres ml.8-9, spise frokost kl.11 og sove omkring kl.12-12.30 og hentes kl.15-16.

Tak på forhånd!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

12. juni 2024 | Sygdom | 11 mdr.

Klør næse non-stop. Symptomer på nye tænder?

Hej Helen. Jeg er ved at gå ud af mit gode skind! Min søn på knap 11...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2024 | Kost og ernæring | 10 mdr.

Skære ned i erstatning, hvordan?

Kære Helen Jeg har en datter på 10,5 måneder, der har været fuldt...

Læs hele brevet og Helens svar


9. maj 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Drikker hun nok?

Kære Helen. Min datter på snart 7 måneder spiser ofte øllebrød eller...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Min pige vil ikke spise

Hej Helen! Så er det blevet min tur til at skrive til dig:) Min pige, som...

Læs hele brevet og Helens svar


24. april 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Yoghurt produkter til baby

Kære Helen Vi er flere i mødregruppen, som er meget glade for de forskellige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Amning og sex

Når du ammer og dit bryst er fyldt med mælk, så vil det være helt naturligt at brystet lækker eller direkte sprøjter med mælk, hvis du bliver seksuelt stimuleret.

Brysterne kan også være følsomme på en anden måde, end hvis du ikke ammer. De kan være mere ømme og mere spændte, brystvorterne kan også gøre ondt.

Det er heller ikke unormalt at man oplever brystet meget anderledes, når det pludselig tjener som næringskilde for ens barn. Nogle kvinder (og også mænd)...

Læs mere i Babylex

Skråstol

Børn har brug for at kunne bevæge sig frit for at udvikle sig bedst muligt. Børn der placeres i en skråstol vil sidde passivt og vil, hvis de sidder der længe, blive svage i nakke og ryg. Man kan sagtens vænne et barn til at sidde i en skråstol, hvis det har underholdning foran sig, og det kan være bekvemt for forældrene, men det er ikke det bedste for barnet.

Et barn skal have lov til at være på gulvet så meget som muligt. Det er på gulvet at barnet lærer at trille, krybe og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce