Annonce

Annonce

Brev:

Sove uden mælk


13. april 2010

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Sove uden mælk

Kære Helen.

Min dreng er nu 9 måneder gammel, og han er glad og aktiv. Han bliver dog stadig ammet fire gange i døgnet: om eftermiddagen, kl.19, før han bliver lagt til at sove, omkring kl.23-24 og kl.04-05. Han sover derfor ikke så længe ad gangen uden mælk.

Indtil for nylig blev han dog ammet 3 gange om natten, men nu er det altså lykkedes mig at springe måltidet midt nat over ved at vugge ham i søvn igen. Hvis jeg prøver at springe ét af de nu to natlige måltider over, bliver han meget ulykkelig. Som jeg tidligere har skrevet er han helt utrøstelig, græder og græder, og kaster sig rundt i mine arme. Han vil ikke drikke vand af kop, flaske e.l.

Jeg har fået et råd af min sundhedsplejerske, som går ud på ikke at tage ham op af sin seng, når han vågner og græder, men blot ligge i min seng ved siden af og lade som om, jeg sover. ...


Annonce

... Hun mener, han er gammel nok til at sove fra kl.19 til kl.06 uden mælk, og at han nu skal lære, at der ikke er noget at hente om natten overhovedet – der sover man. Men jeg har det ikke godt med at lade ham ligge, når han skriger og er så ulykkelig. Hun mener, det er en magtkamp, og jeg skal vise, jeg mener det. Jeg synes blot ikke, det skal være på den måde.

Så jeg vil høre dig, hvilke realistiske krav man kan stille til en dreng på 9 mån. mht. mælk om natten? Hvor lang tid skal han kunne klare sig uden? Han spiser og drikker godt dagen igennem, så jeg er ret sikker på, han får, hvad han har behov for.

Jeg vil blive glad, hvis du vil lave en dagsplan, som svarer til et barn på 9 mån. Han skal starte i dagpleje i dag, hvor han skal afleveres ml.8-9, spise frokost kl.11 og sove omkring kl.12-12.30 og hentes kl.15-16.

Tak på forhånd!

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

18. januar 2022 | Sovevaner | 9 mdr.

Kan man ændre den tid de vågner på?

Hej Helen. Er det muligt at ændre vores datters tid at stå op på? Hun står...

Læs hele brevet og Helens svar


17. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

MME tager min datters appetit

Hej Helen Jeg har en datter på 7 måneder, som trives godt, er glad og tager...

Læs hele brevet og Helens svar


10. januar 2022 | Sovevaner | 7 mdr.

Pige på 7 mdr kan ikke finde ro

Hej Helen! I desperation skriver vi nu til dig. Vi har den skønneste lille...

Læs hele brevet og Helens svar


6. januar 2022 | Kost og ernæring | 7 mdr.

To spørgsmål om mad

Hej Helen Jeg har to punkter, som jeg håber du kan svare på. Vores søn...

Læs hele brevet og Helens svar


24. december 2021 | Sovevaner | 9 mdr.

Stadig søvnproblemer - 9 måneder

Kære Helen, Glædelig jul og godt nytår Jeg skriver fordi jeg har fulgt...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æg

Hårdkogte æg, eller æggepandekage, kan gives fra 6 måneders alderen. Men i små mængder. Æg kan således gives som en del af en varieret kost og mange børn kan godt lide smagen af æg.

I æggeblommen findes et relativt højt indhold af kolesterol, det er dog først og fremmest madens indhold af mættet fedt, der påvirker blodets kolesterolindhold.

Man ved ikke præcist, hvor meget æg man kan tåle før det ses på kolesterolindholdet. Nogle mennesker kan spise meget æg og...

Læs mere i Babylex

Snore i børnetøj

Der kan være snore i dit barns tøj - snore kan sidde i hætter og kraver, i handsker osv. og det kan være farligt. Lange snore bør undgås, de kan hænge fast i rutschebanen og klatrestativet på legepladsen, - og i værste fald kan børn blive kvalt ved det.

Se derfor dit barns tøj igennem og er der snore, så kan det være en god idé at afkorte snoren mest muligt. Det vil også være en god idé ikke at binde knuder eller sætte andet på snoren, som kan sætte sig fast i legeredskaber,...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce