Annonce

Annonce

Vaner og børn


2. februar 2022

Alle familier har deres egne vaner og rutiner. Det, at tingene gøres på en bestemt måde, giver tryghed for barnet. Et lille barn vil altid have det bedst, når noget er genkendeligt.

Hvis det lille barn skal passes, er det derfor en rigtig god idé, at den der passer barnet, forsøger at efterligne de rutiner og vaner, som barnet kender.

Børn elsker gentagelser og elsker derfor også lege som borte-tit og klappe-kage. De større børn føler stor glæde ved at se den samme film, eller høre den samme historie igen og igen, selvom de kan den udenad.

Gode vaner og gode rutiner er derfor netop gode, fordi de giver barnet tryghed og ro.

Uønskede vaner findes også. Og nogle gange får man skabt ...


Annonce

... nogle vaner, som viser sig at være mindre hensigtsmæssige - det kan f.eks. være børn, der vænnes til at skulle være i bevægelse hele tiden for at kunne sove - det kan vise sig at være uhensigtmæssigt, når barnet på et tidspunkt skal lære at sove i en tremmeseng, der ofte står stille. Eller det kan være, at I som forældre har vænnet jeres barn til at det er okay at løbe rundt med mad i hånden - og på et tidspunkt vil I gerne have, at jeres barn kan sidde stille ved bordet, når det er spisetid...

Vaner kan ændres, men det kan naturligt tage tid, og det vil ofte også kræve stor forståelse, tålmodighed og overskud. Det er derfor altid en god idé at overveje, hvilke vaner man indfører og hvorfor :)Annoncer

Sponsorerede artikler

Navnesutten® – slut med forbyttede og forsvundne sutter.

Har dit barn fået den forkerte sut med hjem fra vuggestuen eller dagplejen? Med Navnesutter er det slut med sutter, der forsvinder og bliver forbyttet.

Hvad er en Navnesut?
Hos Navnesutten® kan du få graveret navn eller en anden tekst på dit barns yndlingssutter, f.eks. fra ...

Læs mere herSvartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Helen har på alle mulige måder været en super støtte for mig i de første fire måneder med min søn Lucas.

Camilla Martin


Annonce