Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer i pottetræningen


16. juli 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Udfordringer i pottetræningen

Kære Helen

Vi møder nogle udfordringer i pottetræningen med vores søn på lidt over 2,5 år.

Indtil nu:
Han har øvet at sidde på toilettet i vuggestuen og også periodevis herhjemme. Han havde en periode (for måske 3-4 måneder siden) en aktiv interesse for at sidde på toilettet. I samarbejde med vuggestuen ventede vi dog til at der kom lidt flere "resultater" i toiletskålen før, at vi ville tage bleen af ham. Det er ikke endnu sket.

For ca to uger siden prøvede vi at tage bleen af ham i weekenden, samtidig med at vi forsøgte at lade ham sidde på potten ved faste tidspunkter - når han stod op, før vi skulle ud, efter mad, osv... Vi var bevidste om ikke hele tiden at spørge om han skulle på toilettet eller tisse. Det blev dog hurtigt tydeligt at han ikke var "klar nok", og i løbet af et døgn blev der mange uheld og kun et enkelt "resultat" på potten. Vi besluttede os for at vente til sommerferien.

Nu:
Nu har vi sommerferie og vores søn startet i børnehave d. 2.aug. Nu prøver vi igen, og vores rationale har været at vi nu kan tage os god tid, og lige meget hvor mange uheld der bliver, så kan vi stille og roligt lære ham nogle rutiner som han forhåbentlig i sidste ende er med på. Han har været gået uden ble i snart et døgn og ikke en eneste tår eller lort er landet i potten. Vi forsøger at lade ham gå på potten ved faste tidspunkter og også når han selv beder om det. Det gør han indimellem, og vi forsøger at give det god tid og læser en bog mens vi sidder derude.

Vores udfordring:
Vi ...


Annonce

... ser et klart mønster i at han kan sidde længe på potten, og så har han nogle gange tisset nærmest umiddelbart efter, at han har fået underbukserne på og er i gang med at lege igen. Han har også en gang sagt at han heller vil tisse på gulvet end på potten. Han virker ikke til at blive ked af at tisse på gulvet, og det virker nu til at han ikke har motivationen til at tisse på potten, men holder igen, indtil han er færdig med at sidde på potten.

Vores plan var at vi blot skulle give det noget tid, men nu er vi ved at være bange for om vi blot forstærker hans modvilje mod at tisse på potten ved at fortsætte. På den anden side ønsker vi ikke at stoppe forsøget nu, for så bliver det anden gang vi stopper. Og det kunne jo være dejligt at få pottetræningen overstået i sommerferien, inden han starter i børnehave d. 2.aug. Vi har overvejet at bruge belønningsmetoder, men vi er principielt lidt i mod denne metode, da belønning for noget også kommer til at betyde en forstærkning af den manglende succes, når det modsatte så sker.

Vi vil så gerne lykkes med dette, og vi føler lidt at vi har kørt os fast i et dumt spor hvor det ikke rigtig fungerer. Hvordan får vi nu nulstillet og lagt til rette for at det bliver en succes? Vi har tænkt os at tage på sejlferie om 3-4 dage, og spørgsmålet er også, om en sådan type ferie kan kombineres med pottetræning? Vi kan sagtens have potten med ombord og sørge for tilgang til den nærmest 24/7.

Jeg håber ovenstående giver mening og at du kan hjælpe.

Venlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste og reneste start på livet

Enhver forælder vil gerne give sine børn de bedste forudsætninger for den bedste start på livet – og gennem hele opvæksten. Det gælder især, når det kommer til hudplejeprodukter til børn, som skal være så naturlige og økologiske som overhovedet muligt.

Lille Kanin er danskproduceret, ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. september 2021 | Udvikling | 2 år, 6 mdr.

Hvornår forstår børn en uge-kalender?

Hej Helen Jeg har overvejet at introducere piktogrammer og ugekalender...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2021 | Diverse | 2 år, 8 mdr.

Ked af at skulle i vuggestue

Kære Helen Det er ved at være et stykke tid siden, men nu er vi tilbage i...

Læs hele brevet og Helens svar


19. august 2021 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Selektiv spisning

Kære Helen. Jeg har et spørgsmål angående vores store drengs spisevaner....

Læs hele brevet og Helens svar


17. august 2021 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.

Nye søvnvaner i en tid med mange forandringer

Hej Helen, Vi er en familie på snart fire. Vi har en dejlig datter på 3 og...

Læs hele brevet og Helens svar


11. august 2021 | Diverse | 2 år, 6 mdr.

Bekymret mor

Hej Helen. Min dreng på 2.5 går i dagpleje, han startede i vuggestue, da han...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brystopereret

Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.

Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...

Læs mere i Babylex

Madpakke

Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.

Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud, af brød, frugt og grønt. Det er en god idé at give barnet ting med som er pakket lidt hver for sig. Det kan være med til at maden holder sig bedre og det kan også gøre maden lidt mere interessant at spise, når der er små pakker.

Vær opmærksom på altid at skære f.eks. grønt ud i stykker, som er let for barnet...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind fotoprodukter fra CEWE

værdi kr.1.000,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak ... endelig én der kan give præcise råd og som ved hvad du taler om. Tusind tak.

Venlig hilsen Mette, førstegangs mor


Annonce