Annonce

Annonce

Brev:

Udfordringer i pottetræningen


16. juli 2021

Kategori:
Alder:
2 år, 9 mdr.

Udfordringer i pottetræningen

Kære Helen

Vi møder nogle udfordringer i pottetræningen med vores søn på lidt over 2,5 år.

Indtil nu:
Han har øvet at sidde på toilettet i vuggestuen og også periodevis herhjemme. Han havde en periode (for måske 3-4 måneder siden) en aktiv interesse for at sidde på toilettet. I samarbejde med vuggestuen ventede vi dog til at der kom lidt flere "resultater" i toiletskålen før, at vi ville tage bleen af ham. Det er ikke endnu sket.

For ca to uger siden prøvede vi at tage bleen af ham i weekenden, samtidig med at vi forsøgte at lade ham sidde på potten ved faste tidspunkter - når han stod op, før vi skulle ud, efter mad, osv... Vi var bevidste om ikke hele tiden at spørge om han skulle på toilettet eller tisse. Det blev dog hurtigt tydeligt at han ikke var "klar nok", og i løbet af et døgn blev der mange uheld og kun et enkelt "resultat" på potten. Vi besluttede os for at vente til sommerferien.

Nu:
Nu har vi sommerferie og vores søn startet i børnehave d. 2.aug. Nu prøver vi igen, og vores rationale har været at vi nu kan tage os god tid, og lige meget hvor mange uheld der bliver, så kan vi stille og roligt lære ham nogle rutiner som han forhåbentlig i sidste ende er med på. Han har været gået uden ble i snart et døgn og ikke en eneste tår eller lort er landet i potten. Vi forsøger at lade ham gå på potten ved faste tidspunkter og også når han selv beder om det. Det gør han indimellem, og vi forsøger at give det god tid og læser en bog mens vi sidder derude.

Vores udfordring:
Vi ...


Annonce

... ser et klart mønster i at han kan sidde længe på potten, og så har han nogle gange tisset nærmest umiddelbart efter, at han har fået underbukserne på og er i gang med at lege igen. Han har også en gang sagt at han heller vil tisse på gulvet end på potten. Han virker ikke til at blive ked af at tisse på gulvet, og det virker nu til at han ikke har motivationen til at tisse på potten, men holder igen, indtil han er færdig med at sidde på potten.

Vores plan var at vi blot skulle give det noget tid, men nu er vi ved at være bange for om vi blot forstærker hans modvilje mod at tisse på potten ved at fortsætte. På den anden side ønsker vi ikke at stoppe forsøget nu, for så bliver det anden gang vi stopper. Og det kunne jo være dejligt at få pottetræningen overstået i sommerferien, inden han starter i børnehave d. 2.aug. Vi har overvejet at bruge belønningsmetoder, men vi er principielt lidt i mod denne metode, da belønning for noget også kommer til at betyde en forstærkning af den manglende succes, når det modsatte så sker.

Vi vil så gerne lykkes med dette, og vi føler lidt at vi har kørt os fast i et dumt spor hvor det ikke rigtig fungerer. Hvordan får vi nu nulstillet og lagt til rette for at det bliver en succes? Vi har tænkt os at tage på sejlferie om 3-4 dage, og spørgsmålet er også, om en sådan type ferie kan kombineres med pottetræning? Vi kan sagtens have potten med ombord og sørge for tilgang til den nærmest 24/7.

Jeg håber ovenstående giver mening og at du kan hjælpe.

Venlig hilsen
M

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

15. maj 2024 | Sovevaner | 2 år, 10 mdr.

Putning af 2 børn

Hej Helen Jeg skriver til dig for at få lidt input til ny putterutine...

Læs hele brevet og Helens svar


11. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 4 mdr.

Trodsalderen - knap 2.5 år

Hej Helen. Vi har en datter på 2 år og 4 mdr. Der er fuld fart på hende. Hun...

Læs hele brevet og Helens svar


6. maj 2024 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.

Særlig sensitiv? - 2 år, 5 mdr.

Kære Helen. Min datter på snart 2,5 år er i fuld udvikling. Hun er lidt...

Læs hele brevet og Helens svar


16. april 2024 | Diverse | 2 år, 9 mdr.

Ked af at være i dagplejen

Hej Helen. Vi har en dejlig pige på 2 år og 9 måneder, hun har ellers været...

Læs hele brevet og Helens svar


15. april 2024 | Udvikling | 3 år

Hjælp til vores dreng

Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Opkast - baby og børn

Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.

Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...

Læs mere i Babylex

Sut

Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.

Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce