Annonce

Annonce

Brev:

4-årig tisser pludselig i bukserne


14. marts 2016

Kategori:
Alder:
4 år, 2 mdr.

4-årig tisser pludselig i bukserne

Kære Helen

Min søn Hugo på 4 år er indenfor de sidste 2 måneder begyndt at tisse i bukserne 2-5 gange om dagen. Han har ellers været renlig om dagen i knap et år, hvor han har styret sine toiletbesøg uden problemer. Han har endnu ikke smidt bleen om natten.

Udover at han tisser i bukserne, virker det også som om, at han skal tisse meget ofte. Sommetider tisser han tre gange på halvanden time. Han tisser også meget i bukserne, når han er i børnehave. Der ligger altid 1-3 par våde bukser til os, når vi henter ham. Sommetider laver han også afføring i bukserne.

Jeg har kort nævnt problemet for min psykolog, som også er børnepsykolog, og hun foreslår at det kan være et forsøg på at opnå kontakt ud fra teorien "Hellere negativ opmærksomhed end ingen opmærksomhed". Men jeg synes, at han får masser af kontakt/opmærksomhed, og jeg er derfor ikke enig i denne forklaring.

Jeg overvejer om det kan være en reaktion på en masse omvæltninger i vores liv. Hans far og jeg blev skilt for knap to år siden, og jeg har flyttet rundt mellem forskellige fremlejemål 4 gange siden. For 4 måneder siden gik jeg ned ...


Annonce

... med stress, og for knap to måneder siden flyttede vi ind hos min kæreste i hans lille 2-værelses lejlighed. Denne løsning er mere af nød end af lyst for både min kæreste og mig. Det er derfor også kun en midlertidig løsning, indtil jeg forhåbentlig finder et stabilt hjem til mine drenge og jeg (Hugo har en storebror som er 20 mdr ældre).

Derudover vil jeg nævne, at Hugo i flere år har klaget over rygsmerter. Vi har været til lægen med dette, og går nu hos en fysioterapeut, som forsøger at styrke hans mavemuskler for at afhjælpe problemet.

For et halvt år siden begyndte vi på laktosefri mælk, da han altid har haft meget tynd afføring, og dette har afhjulpet problemet med den tynde afføring. Men han har fortsat rygsmerter - og nu også tilsyneladende hyppige vandladninger og problemer med renligheden.

Hugos far nævnte for mig, at han havde hørt, at der kunne være en forbindelse mellem rygsmerter og hyppige vandladninger. At nogle nerver i ryggen kunne have indflydelse på tissetrangen. Derfor tænker jeg, om disse problemer kunne hænge sammen...

Håber, du kan hjælpe os.

Bedste hilsener fra Marie

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

16. april 2018 | Opdragelse | 4 år

Dårlig samvittighed overfor min søn

Hej Helen, Min mand og jeg har en dejlig dreng på 4 år. Han er en kærlig...

Læs hele brevet og Helens svar


12. april 2018 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Den snakkende storebror

Hej Helen. Vi har en dreng på 4 år, som har været storebror i et halvt år. ...

Læs hele brevet og Helens svar


6. april 2018 | Renlighed | 4 år

Afvænning af natble

Hej Helen. Jeg har en dreng på 4 år, som stadig sover med natble. Han...

Læs hele brevet og Helens svar


26. marts 2018 | Opdragelse | 4 år

Er 4 årig vred og ked af det pga afsavn?

Hej Helen, Har længe fulgt din brevkasse og har nu selv brug for...

Læs hele brevet og Helens svar


17. marts 2018 | Kost og ernæring | 4 år, 6 mdr.

4 årig som sjældent spiser kød

Kære Helen Nu trænger jeg til lidt gode råd. Min yngste søn på 4,5 år er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ekstra væske

Børn der får flaske kan i visse periode have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.

Væsken kan gives som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.

Børn som bliver ammet har ikke behov for kogt vand ved siden af brystet. Hvis barnet ligges til, når det viser behov, har barnet mulighed for at die kortvarigt og dermed få den...

Læs mere i Babylex

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annoncer

Annonce