Annonce

Annonce

Brev:

Potteklar? :-)


20. august 2014

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Potteklar? :-)

Kære Helen,

Så melder jeg mig igen på banen med et spørgsmål - denne gang ang. "renlighed":-)

Vores søn Bertram på 21 mrd. er en glad, fræk og skøn dreng som er i rivende udvikling både hvad angår hans sprogforståelse og motorisk. Nye ord kommer så småt snigende, omend det ikke går super hurtigt. Han forstår dog alting og kan udmærket gøre sig forståelig ved mimik, lyde, nikke og ryste på hovedet. Vi er yderst sjældent i tvivl om, hvad han vil og ikke vil :-)

Det virker som om, at han centrerer meget af sin energi omkring det motorisk. Han går aldrig, han løber... og han løber ret langt på literen. Han går meget fint op ad trapper ved at skifte ben, ved hvert trin. Han går snilt hurtigt op til 5. sal. Sidste nye er glæden ved at hoppe. Han hopper med samlede ben på stedet og han laver rejehop når han løber. For noget tid siden fandt han ud af at gå baglæns, og i sidste uge fandt han glæde ved at snurrer hurtigt rundt og gøre sig rundtosset :-)

Så, selvom jeg ikke synes, at hans verbale ordforråd er så stort, så tænker jeg, at han jo ikke kan være lige hurtig både motorisk og sprogligt? Han sprogforståelse er som nævnt, ganske god :-)

Mit spørgsmål går denne gang på renlighed.

Bertram har i flere måneder kommet og sagt, når han har gjort i bleen.
Den sidste måned er han begyndt at komme og sige til, lige inden han har afføring i bleen. Det sker stort set hver gang, at han kommer over til os, vifter med hånden for næsen og siger "puuuu".
Vi plejer at sige: "Du skal lave pu ...


Annonce

... i bleen. Det er ok - vi skifter den, når du er færdig". Han plejer så at gå ind i et andet rum, eller i hvert fald afsides.

Han er dog pænt irriteret over at skulle have skiftet bleen, og plejer at blive ganske sur. Han kan sagtens rende rundt med en lorteble, uden at det, til syneladende, generer ham synderligt. Han sidder også gerne og leger på numsen, selvom bleen er fyldt.
Når han render nøgen rundt, stiller han sig på gulvet, kigger stolt med og leverer en stor sø (tis), som han glædeligt trasker i, inden hans forældre når at få tørret op :-) Vi har aldrig oplevet ham have afføring, når han ikke har ble på.

Men, som sagt, så har han den sidste måned, kommet og sagt til, lige inden han laver stort i bleen, og han hader at få skiftet den efterfølgende.

Vi har tænkt på, om vi bør introducerer en potte for ham? Vi er klar over, at alderen ikke just taler for, at vi gør det, og vi vil nødigt forcerer noget som helst. Vi har på ingen måde travlt med, at han skal blive renlig, men tænker, om han måske viser tegn på at være lidt "potteklar"? Desuden kunne det måske være rart for ham, at blive tørret efterfølgende, i stedet for at skulle på puslebordet?

Herhjemme er "Jeppe bøgerne" et stort hit, og specielt hitter "Jeppes ble" og "Jeppes potte" for tiden. Ikke at jeg tror, at det er nogen sammenhæng med at blive potteklar, blot en lille sidebemærkning :-)

Jeg ser frem til at hører dine tanker, og jeg takker endnu engang for en fantastisk brevkasse :-)

Mange hilsner,
Maria.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Kost og ernæring | 18 mdr.

Enormt ensidigt spisende 18 måneders dreng

Hej Helen Nå, nu prøver vi lige at få nogle input til en frustrerende og...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Bleer

Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.

Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...

Læs mere i Babylex

Svangerskab

Svangerskab er et andet ord for graviditet. Det betyder at en kvinde bærer et barn i sig, man kan sige at "hun er svanger" = "at hun er gravid". Man kan også sige "gennemføre svangerskabet", "afbryde svangerskabet", "først i svangerskabet" "sidst i svangerskabet" osv.

Svangerskab bruges ofte, når man taler om svangerskabsforgiftning. Se derfor "svangerskabsforgiftning".

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annoncer

Annonce