Brev:
Opdragelse - 23 mdr.
Kære Helen.
Jeg kunne godt bruge et råd om opdragelse af en 2 årig. Jeg er alene med hende. Hun går i vuggestue. Hun er en dejlig pige, der leger godt med sine bamser (give mad osv), duplo, sandkasse, jeg eller bedsteforældrene skal dog altid være med i legen. Hun er lidt reserveret overfor andre, og skal lige se dem an, men er nysgerrig på andre. Lidt sent udviklet grovmotorisk og forsigtig.
Jeg er sådan i tvivl om, hvorvidt jeg griber opdragelsen rigtigt an. Hun kan finde på at kaste med maden (når hun ikke vil have mere, selvom jeg aldrig presser hende til at spise, og hun bare kan lade det ligge). Hun vil ikke kravle op eller ned ad trappen i huset, griner bare (selvom hun udemærket kan, og ikke har haft dårlige oplevelser med det), så jeg må støtte ...
... hende i at gå eller bære hende. Hun vil ikke ligge stille når hun bliver skiftet (tissebleer skiftes stående). Når jeg siger nej til noget, gør hun det alligevel.
Jeg prøver at være tydelig i tale og kropssprog. Desværre føler jeg tit at vores samvær bliver præget af konflikter, hvor jeg bliver irriteret på hende. Jeg er ellers et meget tålmodigt menneske, men måske ikke så god til at sætte grænser.
Hvordan sætter man grænser på en god og tydelig måde? Nogle gange tænker jeg, at hun måske ikke kan mærke mig tydeligt nok, og det er derfor hun søger grænser. Jeg bruger stort set aldrig mobiltlf når jeg er sammen med hende, men jeg er ofte lidt træt, men prøver at engagere mig i legene, eller læser for hende, og snakker og tumler med hende.
Kærlig hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Diarré
Det er normalt at et barn der kun får brystmælk at have tynd afføring. Men hvis barnet ikke bliver ammet mere og pludselig får vandtynd afføring, skal du være opmærksom.
Diarré kan være tegn på infektion forskellige steder i kroppen og det kan derfor være en god idé at måle barnets temperatur. Du skal være opmærksom på at barnet skal have ekstra væske og hvis diarréen ikke forsvinder hurtigt igen skal du søge læge. Hvis barnet virker sløvt eller der er blod eller slim i...
Vitaminer børn
Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:
- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.
- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.