Brev:
Opdragelse - 23 mdr.
Kære Helen.
Jeg kunne godt bruge et råd om opdragelse af en 2 årig. Jeg er alene med hende. Hun går i vuggestue. Hun er en dejlig pige, der leger godt med sine bamser (give mad osv), duplo, sandkasse, jeg eller bedsteforældrene skal dog altid være med i legen. Hun er lidt reserveret overfor andre, og skal lige se dem an, men er nysgerrig på andre. Lidt sent udviklet grovmotorisk og forsigtig.
Jeg er sådan i tvivl om, hvorvidt jeg griber opdragelsen rigtigt an. Hun kan finde på at kaste med maden (når hun ikke vil have mere, selvom jeg aldrig presser hende til at spise, og hun bare kan lade det ligge). Hun vil ikke kravle op eller ned ad trappen i huset, griner bare (selvom hun udemærket kan, og ikke har haft dårlige oplevelser med det), så jeg må støtte ...
... hende i at gå eller bære hende. Hun vil ikke ligge stille når hun bliver skiftet (tissebleer skiftes stående). Når jeg siger nej til noget, gør hun det alligevel.
Jeg prøver at være tydelig i tale og kropssprog. Desværre føler jeg tit at vores samvær bliver præget af konflikter, hvor jeg bliver irriteret på hende. Jeg er ellers et meget tålmodigt menneske, men måske ikke så god til at sætte grænser.
Hvordan sætter man grænser på en god og tydelig måde? Nogle gange tænker jeg, at hun måske ikke kan mærke mig tydeligt nok, og det er derfor hun søger grænser. Jeg bruger stort set aldrig mobiltlf når jeg er sammen med hende, men jeg er ofte lidt træt, men prøver at engagere mig i legene, eller læser for hende, og snakker og tumler med hende.
Kærlig hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
OLÍVY – SIG FARVEL TIL RØDE BABYNUMSER
Hud der konstant udsættes for fugt, varme, friktion og syre fra urin og afføring, bliver nemt rød og irriteret. Det gør ondt på barnet, og kan påvirke den helt basale trivsel - herunder søvn og spisemønster. Med Olívy baby care – diaper change kan du nemt forebygge røde babynumser og give dit barn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. maj 2023 | Sovevaner | 19 mdr.
Hej Helen, Jeg spurgte for lidt tid siden, indtil hvad vi kunne gøre til...
16. marts 2023 | Udvikling | 19 mdr.
Hej Helen Min ene dreng på 19 måneder bliver voldsomt sur når han skal have...
4. marts 2023 | Opdragelse | 19 mdr.
Kære Helen Vi har netop udvidet familien med en lillesøster (for 3 uger...
9. januar 2023 | Diverse | 20 mdr.
Drenge 20 måneder græder konstant
Kære Helen. Hver gang jeg har haft tvivl om noget ift. Mine unger, har jeg...
14. december 2022 | Udvikling | 21 mdr.
Kære Helen Det er ved at være meget længe siden, at du sidst har hørt fra...
Viden om børn:
Vaccination
De danske sundhedsmyndigheder anbefaler følgende vaccinationer:
- 3 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 1 og PCV7-1
- 5 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 2 og PCV7-2
- 12 mdr.: Difteri-tetanus-kighoste-polio-Hib 3 og PCV7-3
- 15 mdr.: MFR 1
- 4 år: MFR 2 (pr. 1. april 2008)
- 5 år: Difteri-tetanus-kighoste-polio revaccination
- 12 år: MFR 2 og til piger HPV 1, 2 og 3
Efterveer
Efter fødslen skal livmoderen trække sig sammen til normal størrelse igen, - disse sammentrækninger kalder man efterveer. Jo flere børn man har født, jo mere vil livmoderen skulle trække sig sammen, og jo værre er efterveerne ofte.
Efterveer mærkes ofte under amning. Når barnet dier ved brystet, produceres hormonet oxytocin, der får livmoderen til at trække sig sammen og i dagene efter fødslen vil livmoderen gradvist blive mindre - lige efter fødslen går livmoderen ofte til...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.
Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?
Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.
Tak for det!
Kærlig hilsen
Mor.