Annonce

Annonce

Brev:

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster


7. april 2021

Kategori:
Alder:
3 år, 6 mdr.

Vil bestemme alt og afviser sin storesøster

Kære Helen.

Man skulle ikke tro det – med mit lange brev, men der er en væsentlig ting, som jeg ikke fik nævnt, som jeg og min kæreste lige har siddet og snakket om.
Lige pt er vi jo også bekymrede for alt muligt, så det er nemt at blive bange for, om der er noget galt, fysisk eller psykisk, med M.

Men her kommer altså et tillægsbrev:

Vi talte om, at han meget gerne vil bestemme alt – at tingene skal være på hans måde. Min kæreste syntes, at han næsten har været lidt autistisk i sin leg de seneste par dage. Han leger piratskib og fylder stuegulvet eller vores seng op med alle mulige ting på sit ”skib”. Det får han lov til, og det får lov til at rode i flere dage. Sengen skal selvfølgelig ryddes, hvilket han bliver meget ked af, men accepterer, når han får lov til at bygge den igen næste dag. Men han er meget bestemt omkring tingene og bliver dybt ulykkelig, hvis man rykker på fx en pude, da det fx er skibets ”vandhane”. Det bliver vi jo nødt til, til slut, da vi jo alle skal kunne være i stuen/soveværelset mv.

Men jeg tænker, at det er ret normalt? Som sagt er det også en udfordring, at han vil bestemme ALT, hvor længe vinduet skal være åbent, hvor tingene skal stå osv osv. Her siger vi fx, at vinduet skal lukkes, det er koldt, og det er noget, Mami bestemmer. Han bliver vred og græder, men det går hurtigt over, og vi bruger meget det med at sige, at vi kan se, at han er ked af det og frustreret, og det kan vi godt forstå, men ... osv.
Er der noget, der stikker ud som unormalt i det ovenstående, tænker du?

En anden ting er, at han aldrig har villet sin storesøster (11 år), og det bliver ikke rigtig bedre. Hun vil rigtig gerne ham, kommer ham altid i møde og vil give ham et kram eller et kys, og synes, at han er dejlig og sød. Men hver gang siger han nej ...


Annonce

... eller slår ud efter hende. Hun giver ikke op, prøver igen og igen, prøver fx at komme ind og sige godnat til ham, når han skal putte, men så siger han også nej, at hun skal gå ud, og siger det på en vred måde. Hun bliver selvsagt meget frustreret og ked af det. Hvis hun har veninder på besøg, vil han rigtig gerne være sammen med dem og lege med dem (igen meget frustrerende for storesøster B.).

I perioder vil han gerne lege med hende – og når hun ikke er hos os (vi har en 7/7 ordning), nævner han hende ofte. Fx at vi skal huske, at der også skal være noget til B. (hvis han laver sandkage eller lignende), eller andre ting, som viser, at han tænker på hende. Han kan også give udtryk for, at han savner hende, og så snart hun træder ind af døren og rækker armene ud mod ham, siger han nej og afviser hende.

Vi ved ikke, hvordan vi skal ændre det? Nogle gange ender det med, at hun råber af ham og går ind på sit værelse og smækker med døren – men det er meget frustrerende for hende, at han ikke vil hende. Og jeg tænker ikke, at det er det, der får det til at gå skævt fortsat?

Er det normalt, at han, helt fra han var helt lille, ikke har villet hende?

Jeg er med på, at der kan være noget jalousi (han har også været meget jaloux på vores to hunde, og har været virkelig hård ved dem). Min kæreste har født både ham og storesøster, og det er klart, at meget af hendes opmærksomhed går til hende, når hun er her. Men det virker lidt vildt, hvis det skulle gøre, at han er konstant afvisende over for hende? Og jeg synes egentlig, at min kæreste, uanset at der skal gøres op for ”tabt tid” med storesøster, alligevel formår at være nærværende og være meget sammen med M., også når storesøster er her.

Igen – tak for din tid fra et par efterhånden meget bekymrede forældre,

N. og H.

Læs Helens svar »Annoncer

Sponsorerede artikler

NYHED! Olívy nu i rejsestørrelse

Nu kan du også forebygge en rød babynumse, når du rejser med din baby. Olívy baby care - diaper change findes nu i en 100 ml. rejsevenlig flaske. En fin, lille rejsemakker, som passer perfekt i håndtasken.

Olívy baby care – diaper change i nyt design

Glæd jer også til ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

19. januar 2022 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Temperament koger over

Kære Helen. Vores datter på 3,5 år har altid været bestemt dame, men det...

Læs hele brevet og Helens svar


19. december 2021 | Opdragelse | 3 år, 2 mdr.

Reaktion på flytning - 3 år, 2 mdr.

Hej Helen Vi har en skøn pige som blev 3 år i midten af oktober. Hun er...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2021 | Diverse | 4 år

Skifte børnehave? - 4 år

Kære Helen. Vi skriver vedrørende vores datter, der lige er fyldt 4 år og et...

Læs hele brevet og Helens svar


30. oktober 2021 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.

Er jeg for pylret over fars opdragelse?

Hej Helen, Min kæreste og jeg har vores datter på 3 år. Et dejligt lille...

Læs hele brevet og Helens svar


21. september 2021 | Opdragelse | 4 år, 1 mdr.

Søn forstår ikke fars grænser

Hej Helen. Jeg er far til en storebror på fire år, der har en lillesøster på...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ymer og ylette

Sundhedsstyrelsen fraråder, at børn under 12 måneder før ymer og ylette, da proteinindholdet er for højt.

Læs mere i Babylex

Seng

Mange babyer har ikke brug for tremmeseng i begyndelsen, da sengen vil være for stor og dermed for utryg for barnet. I begyndelsen kan man derfor stille liften i tremmesengen, hvis man ønsker at barnet skal sove i sengen der.

Et barn vil ofte kunne bruge tremmesengen til det er ca 2.5-3 år gammelt og det er vigtigt at vælge en god seng. Her er lidt overvejelser og gode råd:

- Vælg en seng, som måler ca 110 cm x 55 cm. Den størrelse passer til de fleste børn indtil...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Denne måneds præmie: Vind NONOMO Nordic slyngevugge til en god og tryg søvn

værdi kr.1.399,-

tilmeld

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen!

Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!

Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".

Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.

Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.

Venlig hilsen

Helt Utrolig Lettet


Annonce