Annonce

Annonce

Brev:

Voldsom morsyge


13. januar 2016

Kategori:
Alder:
23 mdr.

Voldsom morsyge

Hej Helen.

Så er det tid til endnu et spørgsmål herfra.

Vores skønne dreng er snart 2 år. Han bliver 2 år til februar.
Han er en aktiv lille dreng, der "snakker" og fortæller historier hele tiden. han løber, hopper, griner, kildrer og meget mere, og er næsten altid i godt humør og suger til sig af sine omgivelser.

Han er for det meste glad og tilpas, dog har vi i et stykke tid nu (fra et stykke før jul) døjen en del med meget slem morsyge, og skriver nu til dig for at høre om der er noget vi kan gøre for at gøre denne periode mindre problemfyldt og til ikke at blive permanent.

Lidt forskellige eksempler på morsygen:

Min mand og vores dreng kan lege rigtig godt sammen og der er ingen problemer, min mand er faktisk bedre til at lege med vores dreng end mig, og han ELSKER at lege med sin far. Jeg kan sagtens være igang med noget helt andet og kan være i et helt andet lokale uden problemer.

Det er tid til få nattøj på, hvilket min mand fortæller den lille, hvorefter verden vælter fuldstændig for ham. Han løber ud efter mig, græder og græder og siger "nej far, mor" og vil have mig til at skrife ham og give ham nattøj på.

Andre gang kan det være eksempler på, at det kun dur hvis det er mor der giver grød, mad, mælk mm. hvis far gør det vælter verden for den lille fyr, han bliver helt ude af den, græder, græder og græder, nærmeste skriger og snot og tårer står ud til alle side og han kan slet ikke fokusere.

Er jeg på toilet og har jeg lukket døren, kan hele verden også vælte for vores dreng, hvis han opdager det (hvis han f.eks. er igang med at lege med far) - så nærmeste skriger og græder han og åbner døren panisk for at komme ind til mig, selvom han var igang med en dejligste leg med sin far.

Nogle gange er det ...


Annonce

... konstant at det kun er mor der dur, andre gange kan han godt "snakkes til" at det er far der gør noget, der er stadig lidt brok, men til sidst accepteres det og andre gange igen vælter verden fyldstændig, hvis han ikke får sin "vilje" i forhold til hvem der skal gøre hvad.

Ligeledes er det i perioder helt forærdentligt hvis jeg går, mens andre gang er det okay, og han vinker bare og smiler til mig.

Vi er lidt i tvivl om, hvordan vi bedst kommer igennem denne periode. Vi ved godt, at det nok er meget normalt, at have disse perioder hvor den ene foretrækkes frem for den anden.
Men det er både hårdt at være den der dur og den der ikke dur og vi er tvivl om hvordan vi bedst tackler det.

Vi overvejer hvad der er bedst?

1) At han får "sin vejle" at mor bare gør alt ting - når det er muligt i disse perioder.

2) At han får sin vilje engang imellem, når det giver mening eller er lige meget hvem der gør hvad, og ellers udfordres lidt i forhold til far også kan, og vælter det hele tager mor over.

3) At vi skiftes, også selvom verden så vælter engang imellem?

Jeg tager mig selv i at sige "jou det kan far godt, det er han ligeså god til som mor", hvilket jeg egentlig ikke helt ved om er okay, da jeg så er bange for, at jeg på en måde giver den lille gut ret i, at mor er bedre, hvilket ikke er korrekt. For hos os er mor ligeså godt til at putte, bade, give tøj på mm. som far - der er ingen forskel, og vi har altid været meget fælles om det hele.

Måske også derfor det er ekstra hårdt, især for min mand, at han til tider nu bare slet ikke dur, ligemeget hvor meget han forsøger. :(

Hvordan kommer vi bedst og hurtigst igennem denne periode, med vores ellers glade og smilende dreng?

Venlig hilsen

Forældre til en skøn dreng.

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

21. april 2018 | Diverse | 2 år

Ny institution

Hej Helen Jeg skriver til dig fordi jeg er i tvivl om hvordan jeg skal gribe...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Sovevaner | 2 år

2 år og putning

Hej Helen Vores dreng er lige rundet 2 år, og vi bruger virkelig lang tid på...

Læs hele brevet og Helens svar


20. april 2018 | Udvikling | 2 år

Børnehave

Hej Helen, Vi har idag en dreng der er præcis 2 år. Vi har for en måned...

Læs hele brevet og Helens svar


18. april 2018 | Sovevaner | 20 mdr.

Putning af søn på 20 mdr.

Kære Helen Vi skriver til dig i håb om at få råd til putning af vores søn på...

Læs hele brevet og Helens svar


4. april 2018 | Diverse | 19 mdr.

Amning, morglad og lille ny på vej

Kæreste Helen, Så er det blevet tid til at spørge dig til råds igen. Du har...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Graviditet uden for livmoderen

Graviditet uden for livmoderen er en meget alvorlig graviditetskomplikation, der optræder i ca 2 procent af alle graviditeter.

Det er forbundet med stor risiko for moderens liv og det er ikke muligt at gennemføre en sådan graviditet. Ofte er der faktisk heller ikke tale om et rigtigt foster, og dermed ikke om en rigtig graviditet.

Spiral udgør en risiko for at man bliver gravid uden for livmoderen. Derudover kan det spille ind, hvis man tidligere har haft...

Læs mere i Babylex

Regnslag

Du bør vælge regnslag der har Varefakta mærke. Det betyder at regnslaget er godkendt med hensyn til at kunne sikre barnet luft nok.

Du bør jævnligt sikre at elastikken i regnslaget er i orden. Er den for løs, kan selv et lille barn trække regnslaget ind i barnevognen og blive kvalt.

Regnslag bør kun anvendes, når man går tur i regnvejr og bør således ikke være på vognen, hvis det ikke regner.

Stil barnevognen under et halvtag, hvis det regner, når...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annoncer

Annonce