Annonce

Annonce

Brev:

Konsekvenser og opdragelse


14. december 2010

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Konsekvenser og opdragelse

Hej Helen,

Det er ved at være et stykke tid siden jeg sidst har skrevet til dig. Der er sket meget og min datter vokser godt (dog er hun stadigvæk på den lille side i forhold til andre piger i hendes alder), spiser godt, har rigtig god motorik og balance ifølge en børnefysioterapeut, "snakker" meget og der kommer flere og flere ord vi kan forstå. Hun trives i dagpleje og vi har det godt sammen herhjemme.

Men nu er hun begyndt at slå/skubbe og at ignorere når vi siger at hun skal stoppe det hun er igang med. Det begyndte (tydeligt) da min søster og hendes niece kom på besøg i midten af november. Min niece er 21 måneder gammel (og min datter er nu 18 måneder gammel). Min søster og hendes niece er her fra USA, og de bliver indtil den 20. januar. Det har vi glædet os til, da vi tænkte at kusinerne ville få meget ude af at lege sammen osv.

Men tilgengæld ser vi bare konflikter 90% af tiden. De er lige gode om at slå og skubbe hinanden. Det har vores datter ikke gjort før, men det har min ...


Annonce

... niece.

Jeg ved at der er mange børn der kommer i den periode hvor de prøver at se reaktioner, og de ikke har den sprog for at kunne udtrykke f.eks. at den anden ikke må lege med noget og derfor skubber/slår. Men problemet er bare at min mand og jeg er virkelig i tvivl om hvordan det skal gribes an. Jeg synes selvfølgelig ikke at vi skal råbe ad hende eller sige "nej" eller "stop" hundrede gange. Men hvad kan man gøre i stedet?

Vi er nemlig begge to vokset op med at blive skældt ud, og evt. også fået en klask bagpå og det vil vi overhovedet ikke give videre - men vi mangler inspiration til aldersvarende konsekvenser for at vise hende hvad hun ikke må.

Vi skal fysisk flytte hende væk fra min niece hvis hun ikke skal slå/skubbe igen - for ellers bliver hun ved selv om vi prøver at aflede med noget andet.

Vi håber på et godt råd, da jeg kan mærke at min mand synes det er virkelig irriterende det hun gør og vi er så meget i tvivl om hvordan vi skal gribe det an.

Med venlig hilsen,
Michelle

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gogsig barfodssko - De første og eneste sko dit barn behøver

Har du nogensinde tænkt over, at næsten alle børn bliver født platfodet? De fleste børn lærer faktisk bedst at gå, når de går på bare fødder.

Den bedste måde at styrke deres svang, sener og muskler i foden er gennem denne naturlige tilgang.
Det var bland andet den indsigt, der ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

17. maj 2024 | Diverse | 16 mdr.

Cyklus efter fødsel

Hej Helen Jeg har denne gang et spørgsmål, som ikke direkte vedrører mine...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2024 | Amning | 15 mdr.

Sut/amme - sove uden bryst om natten

Hej Helen Vi har længe haft udfordringer med vores datters søvn. Hun har...

Læs hele brevet og Helens svar


1. maj 2024 | Sovevaner | 20 mdr.

Problemer med putning til nat

Kære helen, Vi har store problemer med putning til nat herhjemme og ønsker...

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2024 | Sovevaner | 15 mdr.

Lange putninger - 15 måneder

Hej Helen Jeg skriver til dig, fordi vi har kæmpet med aftenuro og lange...

Læs hele brevet og Helens svar


9. marts 2024 | Sovevaner | 17 mdr.

Sove i egen seng - 17 mdr.

Hej Helen, Tak for dit svar til min forrige besked angående vores søn som...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Vitaminer børn

Sundhedsstyrelsen anbefaler følgende vitaminer til børn:

- D-vitamin gives dagligt til alle børn, fra barnet er 14 dage, og til det fylder 4 år. D-vitamin er med til at styrke barnets knogler. Der gælder særlige regler for D-vitamin til børn med mørk hud, og børn som får modermælkserstatning.

- Jern-dråber gives til børn, der er født for tidligt (< 37 uger) og til alle børn, som har en fødselsvægt på under 2500 gram. For tidligt fødte børn har behov for...

Læs mere i Babylex

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit svar angående min datter, som græd sig selv i søvn. For første gang i lang tid havde jeg en rigtig god fornemmelse i kroppen efter at have læst dit svar. Jeg kunne mærke, at du fik sat mange af de rigtige ord på situationen.

Tak fra Sanne, mor til pige på knap 4 måneder.


Annonce