Annonce

Annonce

Brev:

Vægttab under graviditet


25. marts 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Vægttab under graviditet

Hej Helen!

Normalt er jeg meget bevidst omkring min vægt og i det hele taget det at leve sundt. Min BMI før graviditet lå på knap 22.

De første måneder af graviditeten gik det så helt galt.... Jeg havde meget kvalme og madlede. Ingen overskud og følte bare jeg skulle overleve... Det eneste, der rigtig kunne tage kvalmen, var når jeg spiste og noget af det eneste jeg kunne spise var birkes, kiks, fetaost og en anden bestemt fuldfed ost. I disse måneder var jeg bare SÅ ligeglad med min vægt, -jeg spiste bare. Det har så hævnet sig...

Da jeg var gravid i omkring 17.uge havde jeg taget omkring 7 kg på. På dette tidspunkt havde jeg fået det fysisk bedre, får mere motion og er igen blevet meget opmærksom på kosten. Under mine tre tidligere graviditeter har jeg taget omkring 12 kg på, - hvilket et eller andet sted har været perfekt, da det hurtigt er forsvundet igen efter fødslen. Mine planer er derfor også, at jeg ikke skal tage mere end 12 kg på denne gang. Men med en vægtøgning på 7 kg allerede i 17.uge valgte jeg at være meget konsekvent med min kost. Det er nu cirka to uger siden og jeg kan se, at jeg ...


Annonce

... alene den sidste uge har tabt 1,5 kg. Jeg har svært ved at vurdere, om det er ok?

Jeg lever rigtig sundt og har svært ved at se, at barnet i min mave mangler noget... Jeg spiser havregryn med skummetmælk til morgenmad, kæmpe portion salat med en masse forskellige grøntsager sammen med ca.100gr fisk og/eller skladdyr til frokost, cheasy yougurt over middag, frugt og bær, og almindelig sund aftensmad sammen med familien til aften (undgår store portioner og tager grøntsager istedet for brød, pasta og andet kulhydrat, dertil fisk ca to gange pr uge og ellers fedtfattigt kød gerne fjerkræ). Efter aftensmad lidt frugt eller ingenting.

Jeg synes, jeg lytter til min krop, hvis den er sultent tager jeg gerne noget frugt eller grønt mellem måltiderne. Er det ok, at jeg taber mig lidt, når jeg for det første har taget så ekstrem meget på og for det andet vælger at gøre det på en sund måde? Jeg frygter, at hvis jeg ikke taber mig nu, bliver alt, alt for tyk sidst i graviditeten, og synes egentlig at de 12 kg jeg plejer at tage på, når jeg er gravid er mere end rigeligt at rende rundt med...

Med venlig hilsen
Tykke

Læs Helens svar »Annoncer

Produktnyheder

Få besøg af Helen

Kære alle

Jeg får ofte henvendelser fra forældre omkring hjemmebesøg. Derfor har jeg nu besluttet at tilbyde besøg i mødre- og fædregrupper.

Du kan spørge om alt det, som optager dig omkring dit barn:

- Sover mit barn nok?
- Hvorfor er mit barn ...

Læs mere herForældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

5. april 2018 | Amning | 0 mdr.

Gylper

Hej Helen. Tak for svar på mit forrig brev. I forlængelse har jeg et...

Læs hele brevet og Helens svar


31. marts 2018 | Sovevaner | 0 mdr.

Vugges i søvn

Hej Helen. Vi har fået en skøn lillesøster som nu er 18 dage gammel. Men...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


16. oktober 2017 | Graviditet | 0 mdr.

Ømhed, prikken og stikken

Hej Helen, Jeg er gravid i uge 16 og har den sidste uges tid haft en...

Læs hele brevet og Helens svar


5. oktober 2017 | Sovevaner | 0 mdr.

Vil ikke sove om natten

Hej Helen Vi skriver fordi vi for 13 dage siden blev forældre til en sød...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Puslepladsen

Der er flere tusinde gange du skal skifte dit barn, hvis det bruger ble i tre år. Sørg derfor for at indrette en god pusleplads - altså et sted hvor barnet ligger trygt og godt, og hvor du ikke får ondt i ryggen af de mange bleskift.

- Sørg for at puslepladsen passer i højden til den person som mest skifter barnet.

- Sørg for at have alt, hvad du skal bruge inden for rækkevidde. Når dit barn ligger på puslebordet, må du af sikkerhedshensyn ikke gå fra det for at...

Læs mere i Babylex

Forkælelse

Små børn kan kun fortælle dig at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde verbalisere at det har brug for at blive taget op, skiftet, få mad, blive pludret med osv.

Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt at man forkæler et barn ved at reagere på det gråd.

Små børn kan ikke forkæles. Og den spontane lyst du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 20% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,95

Nu: 199,96

Du sparer: 49,99

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tak for en fantastisk hjemmeside. Det er så dejligt at mærke, hvordan du virkelig sætter dig ind i hvert enkelt spørgsmål og du giver nogle rigtigt gode svar!

Tak fra tvillingernes mor


Annoncer

Annonce