Annonce

Annonce

Svar: Vægttab under graviditet


25. marts 2011

Kategori:
Alder:
0 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Graviditet.

Hej med dig

Jeg synes du skal tale med din læge, jordemoder eller en fødselslæge omkring hvorvidt det vil være okay at du taber dig, når du er gravid. Det er vigtigt at dit barn får den næring det har brug for og at et evt. vægttab sker kontrolleret og ikke for hurtigt ...

Ud fra det du fortæller, så lyder det som om at du mærker efter og overvejer meget, hvordan du nu spiser, drikker og dyrker motion. Helt overordnet kan man vel sige, at hvis vægttabet sker ved en sund kostomlægning og passende motion, så burde det ikke være usundt for barnet. Barnet har jo også brug for at du bruger dig selv fysisk (altså laver motion, der er passende for gravide) og at du spiser sundt og varieret.

MEN overvægtig lyder det altså ikke som om at du er ... Man betegnes som normalvægtig, når man har en BMI på mellem 18,5 og 24,9 og jeg synes man skal være påpasselig med at gå på kur, når man ikke er overvægtig og når man er ...


Annonce

... gravid.

Det anbefales normalt at man undgår vægttab i graviditeten, også hos meget overvægtige. Hvis man er meget overvægtig, anbefales i stedet at man forsøger at holde vægten, så vægtøgningen ikke bliver for stor under graviditeten og man henvises her til diætist.

Det er også sådan at graviditeter ikke ligner hinanden. Det kan godt være at du i denne graviditet naturligt vil tage mere på i starten og mindre til sidst - hvor det måske har været anderledes sidste gang. Det vil også ofte være sådan, at man bliver hurtigere stor, at livmoderen synes stor meget hurtigt, jo flere børn man har født, simpelthen fordi den har været udspilet før.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Mandag 26. nov.: Sådan får du dit barn til at sove, DOKK1, Store Sal

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg kan desværre ikke sige, hvad man vil råde dig til, men synes du skal drøfte det med din læge eller jordemoder :)

Og du må gerne give mig en tilbagemelding omkring, hvad besked og råd du får, så jeg og andre også kan blive lidt klogere :) Tak!

Fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Produktnyheder

Pas godt på dig selv: Du er det vigtigste i dit barns liv

Når du bliver forælder, kan dit liv hurtigt komme til kun at dreje som én ting – dine børn. I en ny kampagne sætter Miljømærkning Danmark fokus på småbørnsforældre, og understreger, at det er vigtigt også at passe på sig selv i den travle hverdag med børn.

Danske forældre er ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om graviditet:

23. oktober 2017 | Graviditet | 15 mdr.

Negativ graviditetstest, men manglende mens

Hej Helen Jeg ved ikke om du kan komme med et bud på nedenstående spørgsmål,...

Læs hele brevet og Helens svar


31. januar 2018 | Graviditet | 0 mdr.

Pletblødning måske graviditet? Eller?

Hej Helen. Jeg er ny herinde. Lidt om problemet: Jeg fik men mens. 31...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lus

Rigtig mange børn oplever at få lus på et tidspunkt og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, tørre eller kun let fugtige lus bevæger/flytter sig, så hvis man skal have fat i de små krabater, så skal håret været vådt.

2. Så kommer du en god portion balsam i håret. For det første gør balsam håret lettere at rede ud, for det andet, så klistrer lusene fast i...

Læs mere i Babylex

Fødsel

En graviditet varer normalt 40 uger, men naturen er ikke altid sådan og nogle gange går fødslen igang før, andre gange senere.

De første tegn på fødsel er plukveer, som kommer mere regelmæssigt - livmoderen øver sig, gør sig klar. De fleste kvinder beskriver at de de sidste døgn inden fødslen har haft uro i kroppen og et højere aktivitetsniveau. Nogle begynder at gøre rent, andre rydde op eller flytte rundt på møblerne.

Nogle kvinder oplever at vandet går. Det er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid


Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Spar lige nu: 16% ↓

Tilbud

Vejl. pris: 249,00

Nu: 209,95

Du sparer: 39,05

Køb nu!


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for din uddybning – det var rart med et par konkrete forslag, og I aftes lykkedes det faktisk at sidde uden skrigeri… :)

Jeg tror at små skridt er den helt rigtige løsning, som du foreslog…

Dine svar hjælper altid UTROLIGT meget!

Tak, fra os i Tyskland


Annoncer

Annonce